Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Άγριος θεατρικός πόλεμος

❱❱ Σε ποιον ετοιμάζεται να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ο Γιώργος Βάλαρης;

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Hχησαν τα τύμπανα του πολέμου στη θεατρική Αθήνα! Ο Γιώργος Βάλαρης ετοιμάζεται να κάνει ασφαλιστικά μέτρα στον ιδιοκτήτη του θεάτρου Μπρόντγουαιη Βασίλη Πλατάκη για αθέτηση συμβολαίου, τη στιγμή που εκείνος δηλώνει πως η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό και παραγωγό έχει λήξει!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Η συνεργασία του Γιώργου Βάλαρη με τον Βασίλη Πλατάκη και το θέατρο Μπρόντγουαιη άρχισε πριν από δύο σεζόν. Οι αναβιώσεις των κινηματογραφικών επιτυχιών «Γοργόνες και μάγκες» και «Η νεράιδα και το παλικάρι» γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο της Αγίου Μελετίου. Και ενώ όλα φαίνονταν να κυλάνε καλά ξαφνικά… πόλεμος!

«Υπάρχει συμβόλαιο, το οποίο είναι νόμιμο μέχρι 30 Μαΐου και με options ανανέωσης από τη δική μας εταιρία 1+1. Είχαμε, λοιπόν, το δικαίωμα να απαντήσουμε στον κ. Πλατάκη αν θα συνεχίσουμε τη μίσθωση ή όχι» αναφέρει στην «Espresso» ο Γιώργος Βάλαρης, ο οποίος ήρθε εσπευσμένα από την Αμερική για να να διευθετήσει το θέμα. Για την επόμενη σεζόν ο σκηνοθέτης είχε δώσει τα χέρια με τον Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να ανεβάσει στη σκηνή του Μπρόντγουαιη την ιστορική παράσταση «Ομορφη πόλη».

«Του ήρθε καλύτερη πρόταση»

Φανερά εκνευρισμένος, ο Γιώργος Βάλαρης συνεχίζει την αφήγησή του στην «Espresso»: «Του ήρθε του κ. Πλατάκη μια καλύτερη πρόταση από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, ο οποίος θέλει να ανεβάσει την “Παριζιάνα” με σκηνοθέτη τον Γιάννη Μπέζο. Εγώ μίλησα με τον Γιάννη Μπέζο, ο οποίος δεν γνωρίζει γι’ αυτή τη συνεργασία. Ο κ. Πλατάκης φαντάστηκε, έχοντας στόχο το παραπάνω κέρδος, ότι θα μπορούσε να μας πιέσει για να του δώσουμε μεγαλύτερο μίσθωμα. Μας είπε λοιπόν: “Θέλετε να κρατήσετε το θέατρο με τόσα παραπάνω, αλλιώς το δίνω στους άλλους”. Ομως εμείς έχουμε ένα συμβόλαιο που δεν περιλαμβάνει καμιά αύξηση γι’ αυτή τη χρονιά. Τη Μ. Πέμπτη μάς έστειλε ένα συμβόλαιο, που ήθελε βιαστικά να υπογράψουμε, με πολλά παραπάνω χρήματα και φυσικά δεν το κάναμε. Ομως καλή τη πίστει, δώσαμε μια μικρή, συμβολική αύξηση. Φεύγοντας από το θέατρο, λοιπόν, δώσαμε τα χέρια και είπαμε ότι συνεχίζουμε… Ξαφνικά, όμως, βλέπω στο διαδίκτυο κάποιες αναρτήσεις για το θέατρο και παράλληλα ο κ. Πλατάκης μάς έστειλε μια εξώδικη διαμαρτυρία ότι δεν συναινεί σε περαιτέρω συνεργασία του μισθώματος, ενώ μας ζητούσε να πάρουμε από μέσα τα πράγματά μας» αναφέρει.

Οπως τονίζει ο σκηνοθέτης, είχε εξοφλήσει τα πάντα στον ιδιοκτήτη του Μπρόντγουαιη πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν και δεν παραβίασε κανέναν όρο του συμβολαίου, ενώ προσθέτει: «Με τον κ. Λυκιαρδόπουλο (σ.σ.: συνεργάτης του) επενδύσαμε πάρα πολλά χρήματα εκεί μέσα. Βάλαμε καινούργια καθίσματα, φώτα, και για δύο χρόνια είχαμε κοσμοσυρροή. Κάναμε το θέατρο… πιάτσα και ξαφνικά βρισκόμαστε να είμαστε ανάμεσα σε έναν “πλειοδοτικό διαγωνισμό” για το ποιος θα το πάρει και με πόσα χρήματα. Θα κάνω ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, για ηθική και επαγγελματική βλάβη και για διαφυγόντα κέρδη» καταλήγει.

Η «Espresso» επικοινώνησε και με τον Βασίλη Πλατάκη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: «Με τον κ. Βάλαρη τα “σπάσαμε”. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Για μένα έχει κλείσει οριστικά το θέμα. Ας καταφύγει νομικά, ό,τι θέλει ας κάνει. Το συμβόλαιο που είχαμε έληξε. Αν θέλει να πάει στα δικαστήρια, ας πάει».

15 f2
Ο Βασίλης Πλατάκης δίνει τα χέρια με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, παρουσία του Δημήτρη Μουζακίτη

Στο μεταξύ, η εταιρία του Κύπριου καλλιτέχνη Μαυρίκιου Μαυρικίου ανακοίνωσε επίσημα ότι αναλαμβάνει τη διαχείριση του θεάτρου Μπρόντγουαιη από την ερχόμενη σεζόν και ανέβασε φωτογραφία με τον ιδιοκτήτη του θεάτρου Βασίλη Πλατάκη μετά τις υπογραφές των συμβολαίων.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...