Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Η «Espresso» με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

❱❱ Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της ταινίας του Πάουελ στη Σαλαμίνα

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη Σαλαμίνα! Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύθηκε μοναδικά τον υιό του Θεού στην αριστουργηματική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στο νησί του Σαρωνικού για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Φώτη Κωνσταντινίδη -όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο φύλλο μας- και η «Espresso» ταξίδεψε ως εκεί για να τον συναντήσει από κοντά.

Ο 73χρονος σήμερα Βρετανός ηθοποιός, με το ίδιο διαπεραστικό βλέμμα που άφησε εποχή στην τηλεοπτική μεταφορά του θείου δράματος, μας μιλά για τη νέα του δουλειά με τον τίτλο «Το δαχτυλίδι του Τζο» αλλά και για τις εντυπώσεις του από τη χώρα μας.

«Είναι όλα υπέροχα! Από τα γυρίσματα σ’ αυτό το υπέροχο μέρος μέχρι τις εκδηλώσεις θαυμασμού στο πρόσωπό μου. Κι αυτό ισχύει από τότε που γύρισα στην Κρήτη το ντοκιμαντέρ “Creta Divina” (σ.σ.: πάλι του Ελληνα σκηνοθέτη). Μάλιστα, τότε ένα μέλος της παραγωγής έφτιαχνε τη ρακή του και τη δοκιμάσαμε, σε ένα κλίμα τόσο παρεΐστικο!».

Οπως αναφέρει, από την ελληνική κουζίνα αγαπά πολλές γεύσεις, αλλά ξεχωρίζει τη χωριάτικη σαλάτα. «Είμαι φαν της σαλάτας με ντομάτες, φέτα, ελιές. Η κλασική ελληνική σαλάτα. Αν και δεν προτιμάω ιδιαίτερα τις σαλάτες, είναι απαραίτητες για μια ισορροπημένη διατροφή. Η κόρη μου συνεχίζει να μου υπενθυμίζει ότι πρέπει να τρώω σαλάτες» μας λέει και κατόπιν αναφέρεται με λατρεία στον τρίχρονο εγγονό που έχει αποκτήσει από τον γιο του.

f3 0

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο Ρόμπερτ Πάουελ θα φύγει από την Ελλάδα αύριο και θα επιστρέψει τον Ιούνιο για τα υπόλοιπα γυρίσματα, που θα γίνουν και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αληθινή ιστορία

Το σενάριο της ταινίας του Φώτη Κωνσταντινίδη, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, μας μεταφέρει στην κατοχική Ελλάδα, τότε που το αεροπλάνο ενός Αγγλου στρατιώτη καταρρίφθηκε από τους Γερμανούς κι έπεσε στην περιοχή του Αϊ-Γιώργη στη Σαλαμίνα. Εκεί τον βοήθησαν ένας χωρικός, ο οποίος αργότερα εκτελέστηκε από τους κατακτητές, και μια κοπέλα στην οποία έδωσε κάποια προσωπικά του αντικείμενα, ανάμεσα σ’ αυτά και ένα δαχτυλίδι που έγραφε το όνομά του, «Τζο».

Αγνοούμενος ως αιχμάλωτος πολέμου στην πραγματική ζωή, αλλά και στην ταινία, η ιστορία θα γοητεύσει τον απόγονό του που υποδύεται ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος έρχεται από την Αγγλία στη Σαλαμίνα για να βρει περισσότερα στοιχεία για την ιστορία.

Η Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, που είναι και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νήσων Περιφέρειας Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη, υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Στέλιο Καθαρό και είναι και οι παραγωγοί της ταινίας.

f2 2
Αριστερά: Η σεναριογράφος Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη με τον Πάουελ. Δεξιά: Ο ηθοποιός με την Τεριάννα Παππά

«Η έρευνα ξεκίνησε από το 2002 από τον συνεταίρο μου Στέλιο Καθαρό, που είναι ιστορικός και φιλόλογος. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της γιαγιάς του! Είναι υπαρκτό πρόσωπο και σήμερα είναι 96 ετών! Εγώ συμμετέχω τα δύο τελευταία χρόνια στην έρευνα, και πλέον έχουμε στα χέρια μας όλο το υλικό για την ταινία» αναφέρει στην «Espresso» και συμπληρώνει: «Είναι μια πολύ δυνατή ιστορία, η οποία δείχνει και τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην Αντίσταση. Στηρίζεται κυρίως στο δαχτυλίδι, ένα αντικείμενο που έχουμε στα χέρια μας και το οποίο έκρυβε για χρόνια η γιαγιά στην μπιζουτιέρα της και κανένας δεν ήξερε. Μέχρι που αφηγήθηκε την ιστορία στον κ. Καθαρό και έτσι ξεκίνησε η έρευνα. Εχουμε όλα τα ντοκουμέντα και ελπίζουμε πως όταν η ταινία προβληθεί ο Τζο να βγει στο προσκήνιο και να πει: “Εγώ είμαι ο πιλότος που ψάχνετε”» μας λέει με ενθουσιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συντελεστές του φιλμ είναι και η βραβευμένη για την ταινία «Strella» make up artist Μαίρη Σταυρακάκη.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...