Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Μουσικός «έσβησε» στη σκηνή

❱❱ Ο κιθαρίστας Δημήτρης Χατζής έπεσε νεκρός από ανακοπή καρδιάς σε live εμφάνιση με το συγκρότημα One Nation UndergroundΣοκ από τον αιφνίδιο θάνατο επί σκηνής του μουσικού Δημήτρη Χατζή. Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος One Nation Underground έπεσε νεκρός μπροστά στο κοινό, προκαλώντας πανικό στο stage, αλλά και σύγχυση στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Romantzo-Bios.

Ο 57χρονος μουσικός και ιδιοκτήτης του ιστορικού δισκάδικου Music Machine στο Κολωνάκι ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και σωριάστηκε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά το ασθενοφόρο έφτασε ύστερα από μισή ώρα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες… Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι φίλοι του τού έκαναν προσπάθειες ανάνηψης με μαλάξεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών ανέφεραν πως έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε ακαριαία.

Το τραγικό γεγονός συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, στην αφιερωματική συναυλία για τον Νικόλα Ασιμο, στο πλαίσιο της 12ήμερης πολυέκθεσης, αφιερωμένης στον θρύλο της ροκ μουσικής, με τον τίτλο «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα».

f2 7Ο ντράμερ Μάνος Νεόφυτος, που μπήκε στο γκρουπ του Δημήτρη Χατζή πριν από δύο μήνες, περιέγραψε στο ogdoo.gr όσα συνέβησαν εκείνα τα δραματικά λεπτά: «Αυτό που έζησα δεν το έχω ξαναζήσει και εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν μουσικό. Ενώ παίζαμε, με πλησίασε ο Δημήτρης και κάτι προσπάθησε να μου πει στο αυτί, αλλά δεν κατάλαβα τι μέσα στον θόρυβο. Τον είδα αμέσως μετά να βγάζει την κιθάρα και να την ακουμπά κάτω. Αμέσως μετά έπεσε από τη σκηνή κάτω στο πάτωμα και καλέσαμε βοήθεια. Δυστυχώς, πέθανε».

Ο ροκάς επιχειρηματίας, επίσης κιθαρίστας και συνθέτης του αθηναϊκού ροκ συγκροτήματος Allison, λάτρης των 50s και των 60s, άνοιξε το θρυλικό δισκάδικο στην οδό Σόλωνος το 1982 -αργότερα μετακόμισε στη Διδότου-, που ήταν σημείο αναφοράς για όσους αναζητούσαν σπάνιες εκδόσεις ροκ, τζαζ, λάτιν και μπλουζ βινυλίου.

Θρυλική ιστορία

Αυτό το artistic δισκάδικο οφείλει τη θρυλική ιστορία του και στη Lady Gaga, όταν το 2014 η σταρ της ποπ ήρθε στην Αθήνα για μια συναυλία και πήγε στο Music Machine, αλλά το βρήκε κλειστό! Του κόλλησε, λοιπόν, μια αφίσα στην τζαμαρία (φωτό δεξιά), κι αυτό έγινε μεγάλο θέμα στα media. «Δεν είχα ιδέα ότι θα περνούσε από εδώ, δεν με είχε ενημερώσει κανείς. Δεν μπορούσα να φανταστώ πώς με βρήκε, όταν όμως ο οδηγός της μου έφερε κάποιες ακόμα αφίσες που είχε αφήσει για εμένα, μου είπε ότι ένας κοινός μας γνωστός, ένας Νεοϋορκέζος μουσικός, της πρότεινε να με επισκεφθεί οπωσδήποτε αν είχε λίγο χρόνο» ανέφερε τότε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χατζής. Από το ροκ στέκι πέρασε και ο Ερικ Μπάρντον, ενώ στους χώρους του έχουν γίνει αρκετά γυρίσματα, όπως της τηλεοπτικής σειράς «Τα Στέκια». 

Η κηδεία του Δημήτρη Χατζή θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Δάφνης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...