Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ας είναι καλά η Φουρέιρα

❱❱ Παρηγοριά για την Ελλάδα η sexy τρα γουδίστρια με την εμφάνιση στην ενότητα Eurovision Legends!Εσωσε το πληγωμένο μας γόητρο! Μπορεί η Κατερίνα Ντούσκα (με το «Better love») να κατετάγη 21η και η Τάμτα (με το «Replay») 15η, προκαλώντας απογοήτευση το βράδυ του Σαββάτου, ήταν όμως η εκρηκτική εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα που λειτούργησε σαν… παυσίπονο στο πόνο μας!

Στην ενότητα με τίτλο Eurovision Legends η «pop queen» εμφανίστηκε στη σκηνή με full αυτοπεποίθηση, φορώντας custom made ολόσωμη φόρμα, δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου, με αστέρια και 250.000 κρυστάλλους και απαστράπτουσα τραγούδησε «Ζίμπεν, ζίμπεν, α λου λου» («Dancing Lasha Tumbai»)!

f3 3
Η ερμηνεία της Κατερίνας Ντούσκα

Στην ίδια ενότητα εμφανίστηκαν οι Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw και Verka Serduchka, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Interval Act ερμήνευσαν ο ένας τις συμμετοχές του άλλου… Ωστόσο, μόνο στην εμφάνιση της Φουρέιρα σείστηκε το εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ, εμφάνιση που «έσβησε» ακόμη και τη Μαντόνα, η οποία εμφανίστηκε στη σκηνή λίγη ώρα αργότερα.

f4 5
Από αριστερά: Οι Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw, Gali Atari, Ελένη Φουρέιρα και Verka Serduchka

Κατά τ’ άλλα, μεγάλος νικητής της φετινής Eurovision αναδείχτηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του θεσμού η Ολλανδία, λαμβάνοντας 492 βαθμούς με το τραγούδι «Arcade», που ερμήνευσε ο 25χρονος Ντάνκαν ντε Μουρ Λόρενς, ο οποίος υπήρξε εξαρχής το αδιαφιλονίκητο φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ιταλία, με 465 βαθμούς, και την τρίτη η Ρωσία, με 369 βαθμούς. Ακολούθησαν η Ελβετία και στην πέμπτη θέση Νορβηγία, η οποία, αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς, δεν κατάφερε να πλασαριστεί πιο ψηλά, καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν η Σουηδία, που με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών αναδείχτηκε πρώτη με 239 βαθμούς, αλλά συνδυαστικά με τη βαθμολογία του κοινού τερμάτισε έκτη, ενώ ακολούθησαν: Αζερμπαϊτζάν, Σκόπια, Αυστραλία και Ισλανδία.

f2
Sexy η Τάμτα

Εκπληξη προκάλεσε και το γεγονός ότι άλλα ήθελε το κοινό και άλλα οι κριτικές επιτροπές των χωρών. Το τεράστιο χάσμα μεταξύ τους στη βαθμολογία απέδειξε ακόμα μία χρονιά ότι η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που εξυπηρετεί, αν μη τι άλλο, και γεωπολιτικά συμφέροντα.

Τα 12άρια

Ετσι, το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τις επιτροπές να αναγνωρίζουν… μετά μουσικής, μέσω της βαθμολογίας τους, το κράτος των Σκοπίων μπροστά σε 200.000.000 τηλεθεατές! Σαν να ήταν συνεννοημένες μοίρασαν απλόχερα τα 12άρια τους στην εκπρόσωπο της γειτονικής χώρας Ταμάρα Τοντέβκα, εκτινάσσοντας την μπαλάντα «Proud» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τηλεοπτικό κοινό όμως είχε εντελώς διαφορετική άποψη και… προσγείωσε ανώμαλα -μέσω του televoting- τους γείτονες που πανηγύριζαν, ρίχνοντας την εκπρόσωπό τους στην όγδοη θέση της τελικής κατάταξης. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη Γερμανία, που πήρε το απόλυτο μηδέν στην ψηφοφορία του κοινού! Το τραγούδι «Sister», που εκπροσώπησε τη χώρα στη Eurovision, πήρε 32 ψήφους από τις επιτροπές, αλλά οι τηλεθεατές είχαν εντελώς διαφορετική άποψη…

—-

«Αρπαχτή» της Μαντόνα, με φάλτσα και παλαιστινιακή σημαία

21134717
Η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα

Η πολυαναμενόμενη, χρυσοπληρωμένη (κόστισε 1.000.000 δολάρια) εμφάνιση της Μαντόνα στη σκηνή της 64ης Eurovision έγινε τελικά (αφού μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό), αλλά απογοήτευσε κριτικούς και θεατές. Τα εκατομμύρια των τηλεθεατών του μουσικού διαγωνισμού περίμεναν με ενθουσιασμό να δουν ζωντανά την απόλυτη σταρ να ερμηνεύει το κλασικό πια «Like A Prayer» αλλά και το νέο της single «Future», που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου.

Μόνο που, όπως σχολιάζουν τα διεθνή μέσα, η Μαντόνα έμοιαζε με καρικατούρα του εαυτού της και τα φάλτσα έδιναν και έπαιρναν, γεγονός που σχολίασαν -χωρίς έλεος- και οι χρήστες του twitter. «Αντί να ανεβάσει η #madonna το επίπεδο της #Eurovision κατέβηκε το δικό της», «Με τόσα μπότοξ οι φωνητικές χορδές έχουν πάει στην πλάτη» ήταν μερικά από τα εκατοντάδες tweets, που «στόλισαν» τη «βασίλισσα της ποπ». Αρνητικά σχολιάστηκε και η σκηνική της παρουσία – από το κοστούμι μέχρι τη δυσκολία της να κινηθεί on stage.

Την ίδια ώρα όμως που το twitter την… αποκαθήλωνε από τον θρόνο της η Αμερικανίδα σούπερ σταρ, κρυφά από τους διοργανωτές, κατάφερε να «περάσει» στη σκηνή της Eurovision μία παλαιστινιακή σημαία, κολλημένη στην πλάτη ενός χορευτή. Η διεθνής κοινότητα τη χειροκρότησε νοερά, αλλά οι διοργανωτές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι.

—-

Η «Ιντιφάντα» των Ισλανδών

f6 1

Και δεν ήταν μόνο ο χορευτής της Μαντόνα που πέρασε την παλαιστινιακή σημαία μέσα στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ… Τα μέλη του ισλανδικού συγκροτήματος Hatari έδωσαν πολιτικές προεκτάσεις στην παρουσία τους στη διοργάνωση, καθώς την ώρα που η κάμερα ζούμαρε πάνω τους για να τους ανακοινωθεί η βαθμολογία του κοινού εκείνοι σήκωσαν κασκόλ με τα χρώματα της Παλαιστίνης, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ελευθερίας των παλαιστινιακών εδαφών μέσα από την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αρκετοί από το κοινό τούς γιούχαραν, ενώ ο σκηνοθέτης έδιωξε γρήγορα την κάμερα από πάνω τους και οι παρουσιαστές τούς αγνόησαν και συνέχισαν σαν να μην τρέχει τίποτα. 

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...