Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Σαμψών δεν άντεξε τον χαμό της γυναίκας του

❱❱ Ο λαϊκός ήρωας Σαμψών με τις υπερφυσικές δυνάμεις «έφυγε» σε ηλικία 90 ετών, μη αντέχοντας τον χαμό της γυναίκας τουΓια δεκαετίες ολόκληρες έκανε τον γύρο της Ελλάδας και σε κάθε του εμφάνιση καθήλωνε τα πλήθη, που τον παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα να σπάει πέτρες πάνω στο κεφάλι του, να τραβάει λεωφορεία με τα δόντια του, να περνούν από πάνω του αυτοκίνητα, να λυγίζει σίδερα.

Ομως, ο θάνατος της αγαπημένης του γυναίκας πριν από περίπου τρία χρόνια έμελλε να «λυγίσει» το «λιοντάρι», τον λαϊκό ήρωα με τις υπερδυνάμεις, που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Και, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Σαμψών, με την απίστευτη μυική δύναμη και την καρδιά μικρού παιδιού, είναι πλέον μαζί με τη γυναίκα που αγάπησε και του χάρισε τα στηρίγματά του, τα παιδιά του.

Ο θρυλικός παλαιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών, από ανακοπή καρδιάς, στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Είχε εισαχθεί με πνευμονία, αλλά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε. Ομως, όπως αποκάλυψαν τα παιδιά του, «”έφυγε” όπως το επιθυμούσε, γρήγορα και ανώδυνα».

Ο Γιάννης Κεσκελίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη στις 28 Φεβρουαρίου 2018 στην «Espresso». Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας μας Νίκος Νικόλιζας τον είχε επισκεφθεί στο μικρό προσφυγικό σπίτι του στη Νέα Ιωνία και ο Σαμψών, αν και τσακισμένος, καταβεβλημένος από τον χαμό της γυναίκας του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, του είχε ανοίξει την καρδιά του και του είχε μιλήσει για όλα.

12 f3 dsc 4072
Ο σαμψών με τον γιο του Χρήστο στη τελευταία του συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Espresso» τον Φεβρουάριο του 2018 στον Νίκο Νικόλιζα

«Νιώθω μοναξιά… Από τότε που έχασα τη γυναίκα μου, το στήριγμά μου, αφέθηκα. Ζω για να ζω. Η μόνη παρηγοριά μου πλέον είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Νοσταλγώ όσα έζησα, όταν ο κόσμος με χειροκροτούσε στις αλάνες και τις πλατείες. Με αγάπησε ο κόσμος και τον αγάπησα πολύ. Ολα αυτά, όμως, είναι παρελθόν. Πλέον… σιωπή» είχε πει με μάτια δακρυσμένα.

Στο πλευρό του ήταν και σε αυτή τη συνέντευξη τα δύο παιδιά του, τα οποία σπούδασε τεχνολόγους της Ιατρικής με το μεροκάματο από τις υπαίθριες παραστάσεις του. «Από τότε που “έφυγε” εντελώς ξαφνικά η μητέρα μου, ο πατέρας μου κατέπεσε. Δεν έχει κουράγιο για τίποτα…» είχε σημειώσει ο γιος του Χρήστος.

Λίγο προτού κλείσει η πολύωρη συνέντευξή μας, ρωτήσαμε τον Σαμψών αν έχει κάποιο όνειρο που δεν πραγματοποίησε. «Οχι! Τα πάντα έγιναν όπως τα ονειρεύτηκα… Θέλω απλά ο κόσμος να με θυμάται σαν τον Σαμψών, που του προσέφερα θέαμα και του έδωσα δύναμη. Τα πάντα μπορεί να κάνει πραγματικότητα ο άνθρωπος, αρκεί να το θέλει» είχε απαντήσει βουρκωμένος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...