Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Στη φόρα τα άπλυτα των θρύλων της ροκ μουσικής!

❱❱ Οι ερωτιάρηδες Deep Purple, οι συμβουλές του Sting και τα γιαούρτια στον Boy George το 1985 στο ΚαλλιμάρμαροΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Sex, drugs and rock ‘n’ roll! Ο Βασίλης Λούκας, ο παρουσιαστής που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’90 με τη μουσική εκπομπή «Starclub», βγάζει στη φόρα τις εκκεντρικές απαιτήσεις αλλά και το άγνωστο προφίλ των διάσημων ροκάδων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που πέρασαν από την Αθήνα.

Ο δημοσιογράφος έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική μικρή οθόνη και η τότε δημοτικότητά του τον έφερε κοντά με διάσημα πρόσωπα, όπως οι Σαντάνα, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Ρόμπερτ Πάλμερ, Ζαν Μισέλ Ζαρ, Σαμάνθα Φοξ, Α-ha, Vaya con Dios, Τζούκερο, Εμα Σάπλιν, Scorpions, Metallica, Iron Maiden, Stranglers και Depeche Mode, αλλά και αστέρες της εγχώριας showbiz, όπως η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

f2 2
Με τον Klaous Meine των Scorpions 

Η γνωριμία του με την εθνική μας σταρ έγινε το διάστημα της σχέσης της με τον Βλάσση Μπονάτσο και θα του μείνει αξέχαστη η… μακαρονάδα της! «Υστερα από μια συνέντευξη και φωτογράφιση του Βλάσση, πήγαμε για φαγητό στο σπίτι της, στην οδό Στησιχόρου, και το μενού είχε μακαρόνια φτιαγμένα από εκείνη. Τα πιο νόστιμα που έφαγα ποτέ. Κουβέντα στην κουζίνα, με κρασί και εύθυμο κλίμα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη μού έδωσε μια συμβουλή: “Στον χώρο αυτόν δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις αληθινή φιλία. Ολοι σκάβουν τον λάκκο του άλλου πίσω από την πλάτη του” μου είπε. Είναι κάτι δυστυχώς που το διαπιστώνω κάθε μέρα» αναφέρει ο Βασίλης Λούκας.

f3 2
1985 • Συνάντηση με τη Νίνα Χάγκεν στο «Χίλτον»

Στη συνέχεια, θυμάται θρυλικές ιστορίες διασήμων! «Στις 26 και τις 27 Ιουλίου 1985, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, έτσι λέγαμε τότε το Kαλλιμάρμαρο, έγινε το πρώτο φεστιβάλ ροκ με καλεσμένους τους Culture Club, Depeche Mode, Stranglers, The Clash, The Cure, Telephone και Νίνα Χάγκεν. Περίπου 51.000 εισιτήρια διατέθηκαν και για τις δύο ημέρες. Επίσημα χείλη μιλούσαν και για 15.000 τζαμπατζήδες! Οι Culture Club απαίτησαν τέσσερις αστυνομικούς με μοτοσικλέτες, για συνοδεία τους παντού. Οταν όμως ο Boy George εμφανίστηκε στη σκηνή ντυμένος κάτι ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, προφανώς δεν έπεισε κάποιους ρόκερ θεατές, με αποτέλεσμα η μπάντα του να νιώσει τι σημαίνει ελληνική… λεβεντιά, δοκιμάζοντας ιπτάμενα γιαούρτια επί σκηνής» μας λέει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «Οι Depeche Μode από την πρώτη στιγμή ζητούσαν κορίτσια στην παρέα τους. Οι Clash δοκίμασαν όλες τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές στο εστιατόριο “Γεροφοίνικας” και λίγες ώρες μετά ήταν λιώμα από το ατελείωτο κλάμπινγκ. Η Νίνα Χάγκεν, απόλυτη σταρ της εποχής, δεν έκανε βήμα χωρίς σωματοφύλακες».

Οι Bon Jovi

Από τη συναυλία των Bon Jovi στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Βασίλης Λούκας θυμάται: «Οι μάνατζέρ τους είχαν απαιτήσει μία εβδομάδα πριν από το σόου να μην κινείται κανείς στον χώρο του γηπέδου και στα παρασκήνια χωρίς συγκεκριμένη διαπίστευση και ασφάλεια, που θύμιζε αναχωρήσεις σε αμερικανικό αεροδρόμιο! Δύσκολοι ήταν και οι Whitesnake! Δυσκολεύονταν να αποφασίσουν τι καμαρίνι ήθελαν! Για να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν για το σόου τους, ήθελαν χώρο για να παίξουν μπάσκετ, να γυμναστούν αλλά και να παίξουν μπιλιάρδο».

f4
Στις πρόβες των Metallica

Οσο για τους «ερωτιάρηδες» Deep Purple; «Ο μόνιμος πονοκέφαλος της εταιρίας του δημοφιλέστατου σε όλη την Ευρώπη hard rock συγκροτήματος έχει να κάνει, παρά τα χρόνια τους, με τα ωραία κορίτσια που ζητούν πάντα δίπλα τους, κυρίως μετά τις εμφανίσεις τους» σχολιάζει με νόημα και προσθέτει: «Στα μέλη του σουξαρισμένου συγκροτήματος Iron Maiden αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο με τις ώρες. Παίζοντας μπάλα πέρασαν τις ώρες της χαλάρωσης που προηγήθηκαν σε όλες τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα και το ίδιο σκοπεύουν, όπως δηλώνουν, να κάνουν και αυτή τη φορά. Μια σειρά από πανάκριβα αυτοκίνητα προορίζονται για τις μετακινήσεις τους, ενώ ένα χλιδάτο κότερο θα είναι διαθέσιμο για πιθανή εξόρμησή τους σε κοντινά νησιά. Τα μεγάλου κυβισμού οχήματα που θα τους μεταφέρουν θα έχουν ως προπορευόμενα κάποια τζιπ, με τη συνοδεία της ασφάλειάς τους» αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος.

f5
Με τον Τονίνο Καροτόνε

Σε μια από τις αθηναϊκές επισκέψεις τους, οι Happy Mondays ήταν καλεσμένοι στο «Starclub», ωστόσο υπήρχε θέμα: «Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρίας τους έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τις απαραίτητες ποσότητες απαγορευμένου καπνού και χαπιών, για να καλύψει τις απαιτήσεις τους» σημειώνει, κάνοντας στη συνέχεια μια αποκαλυπτική περιγραφή: «Ο μακαρίτης ρόκερ John Martyn, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που μου είχε παραχωρήσει στο Λονδίνο, κάπνιζε διαρκώς μαριχουάνα και έπινε μπίρες. Για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε είχαμε ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο, για να μην πεθάνουμε από τις αναθυμιάσεις. Η συναυλία του ακυρώθηκε, τότε». Το πιο σοκαριστικό από όλα, όμως, ήταν αυτό που περιγράφει με διάσημη σταρ, αρνούμενος πεισματικά να αναφέρει το όνομά της: «Πασίγνωστο όνομα ήταν να εμφανιστεί στην Αθήνα και ήταν λιπόθυμη από τα ναρκωτικά και ακυρώθηκε η συναυλία της τελευταία στιγμή» αναφέρει. 

f6
Ο τραγουδιστής των A-ha Morten Harket

Αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του Βασίλη Λούκα, που θα επιστρέψει σύντομα στη μικρή οθόνη, παίζουν στον Κosmos 9,36, στην εκπομπή «Αποκλειστικές συνεντεύξεις», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8 το βράδυ.

Ο «ΠΡΩΤΑΡΗΣ» ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΝΤΑΝΑ

f8 0
Παρέα με τον Κάρλος Σαντάνα

Για τον Κάρλος Σαντάνα αναφέρει πως την πρώτη φορά που τον συνάντησε, προς το τέλος των 80s στην Αθήνα, ήταν τότε 40 χρόνων και μια ατάκα του κατάφερε να τον εντυπωσιάσει. «“Αν και βετεράνος -λόγω ηλικίας και πείρας- νιώθω πάντα πρωτάρης με την κιθάρα στα χέρια μου” κι εκεί υποκλίθηκα» τονίζει ο Βασίλης Λούκας, ο οποίος εκείνα τα χρόνια εξελίχθηκε σε περιζήτητο μουσικό παραγωγό με μετεγγραφές στον Σκάι, μετά στον Flash και στο ραδιόφωνο Seven-X, γράφοντας παράλληλα στο περιοδικά της εποχής «ΚΑΙ» και «ΕΝΑ», ενώ το «Starclub» του έκανε τον γύρο των καναλιών, από την ΕΡΤ, στο Κανάλι 5, μετά στον ΑΝΤ1 και από το 2000 στην τηλεόραση του Seven-X.

Τα πούρα του Ψωμιάδη και η απλότητα των Scorpions

Ο Βασίλης Λούκας έχει κάνει πολλές συνεντεύξεις με τους Jon Anderson, Α-ha, Army of Lovers και όλους τους θρύλους των 80s, 90s και 00s. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα γύρισμα με το συγκρότημα Soul II Soul, σε ένα από τα κλαμπ του Μάκη Ψωμιάδη, στην οδό Αμερικής. Το γύρισμα καθυστερούσε, γιατί ο επιχειρηματίας μιλούσε πολύ δυνατά με τους συνεργάτες του. Αλλά ποιος τολμούσε να τον διακόψει; Πήγα εγώ και η αντίδραση ήταν: “Γιατί δεν μου το λέτε τόση ώρα;” και ήρθε κάτω στο πλατό και κέρασε από ένα τεράστιο πούρο όλη την ομάδα» αφηγείται ο μουσικός παραγωγός και συγγραφέας των βιβλίων «Rock Manual», «Eightίλα» και «Χρυσή πλατίνα», στο οποίο περιγράφει το παρασκήνιο της δισκογραφίας.

f11 0
Συνέντευξη με τον Jazzie B, ιδρυτή των Soul II Soul

f7 0
Με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς

f10
Oι Army of Lovers

Οσον αφορά τον Sting, πάλι έχει να πει τα καλύτερα. «Είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε την ευκαιρία να απομυθοποιήσω το εγχώριο -δήθεν- star system από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον χώρο. Στις αγαπημένες μου εικόνες, οι κουβέντες μαζί του, ξημερώματα, στο Παρίσι, σε ένα εστιατόριο: «“Από το μηδέν μπορείς να πας εύκολα στην κορυφή. Αρκεί να έχεις άκρες, να ξέρεις να σκύβεις τη μέση ή το κεφάλι και κυρίως να έχεις γερό στομάχι. Αλλιώς δεν επιβιώνεις”» θυμάται τα λόγια του. Μεγάλη η φιλία του και με τους Scorpions. «Eίχα την τύχη να βρεθώ πολλές φορές μαζί τους τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό. Από όλες τις συναντήσεις, ως κοινός παρονομαστής θα έλεγα ότι προκύπτουν μια απίστευτη απλότητα, ρεαλισμός και επαγγελματισμός, που σπάνια βρίσκεις σε αστέρια τέτοιου μεγέθους» μας λέει.

f9 0
Με τον θρύλο της ροκ Sting

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...