Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Τουρίστες αστροναύτες

❱❱ Η ΝASA διοργανώνει διακοπές στο Διάστημα με 51.150.000 € αλέ-ρετούρ εισιτήριο και 30.860 € ανά διανυκτέρευσηΤους πρώτους διαστημικούς τουρίστες ετοιμάζεται να στείλει η NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), κάτι που αναμένεται να γίνει το πολύ σε έναν χρόνο. Με το αζημίωτο φυσικά, καθώς όποιος θέλει να ζήσει τη μοναδική εμπειρία θα πρέπει να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Οπως εξήγησε ο οικονομικός διευθυντής της υπηρεσίας Τζεφ Ντε Γουίτ, «η NASA ανοίγει τον ISS στις εμπορικές ευκαιρίες», με την υπεύθυνη διαχείρισης του Σταθμού Ρόμπιν Γκέιτενς να επισημαίνει ότι η NASA θα επιτρέπει στο εξής έως και δύο σύντομες αποστολές ιδιωτών αστροναυτών κάθε χρόνο.

Οι «ιδιώτες αστροναύτες», όπως αποκαλεί η NASA τους διαστημικούς τουρίστες, θα φτάνουν στον ISS με τα διαστημικά οχήματα «Crew Dragon» και «Starliner», που κατασκευάζουν η SpaceX και η Boeing, αντίστοιχα. Τα δύο σκάφη δεν είναι ακόμη έτοιμα, όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα τα ταξίδια τουριστών της NASA θα ξεκινήσουν το 2020.

Το… αλέ-ρετούρ εισιτήριο θα κοστίζει 51.150.000 ευρώ, ενώ κάθε βραδιά διαμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα χρεώνεται 30.860 ευρώ το άτομο. Οι τουρίστες θα παραμένουν εκεί 30 ημέρες, αλλά, σύμφωνα με την «Washington Post», δεν θα τους επιτρέπεται να κάνουν διαστημικό περίπατο.

Ο πρώτος διαστημικός τουρίστας του ISS ήταν το 2001 ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ντένιτ Τάιτο, ο οποίος ταξίδεψε με ρωσικό πύραυλο. Ακολούθησαν και άλλοι, μέχρι τον Καναδό Γκι Λαλιμπερτέ το 2009, πάντα με ρωσικούς πυραύλους.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...







Μποζουκια Αθηνα