Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Φουρτούνες με το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1»!

❱❱ Το ιρανικό τάνκερ πλέει προς Καλαμάτα και η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τα μπερδέματα με τις ΗΠΑ, που ήδη έχουν προειδοποιήσει

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσεται το ζήτημα με το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1» (πρώην «Grace 1»)

Η Αθήνα από προχθές βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με φόντο τις πληροφορίες ξένων ΜΜΕ ότι το ιρανικό πλοίο πλέει προς την Καλαμάτα. Και αυτό καθώς το ζητούμενο σε αυτό το… μπέρδεμα είναι να μην εμπλακεί η χώρα μας σε μια διένεξη που εν τέλει δεν την αφορά, με κίνδυνο να έχει… παράπλευρες απώλειες.

Για την ώρα, πάντως, παραμένει γρίφος ο πλους του «Adrian Darya 1», ενώ οι Ιρανοί αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσει.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας, πάντως, διαμηνύουν ότι για την ώρα δεν υπάρχει κανένα αίτημα κατάπλου του πλοίου. Την ίδια ώρα η Ουάσινγκτον καλού κακού έσπευσε να στείλει προειδοποιητικά μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση να μη δεχθεί το τάνκερ.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε την «αυστηρή θέση» της αμερικανικής κυβέρνησης προς την ελληνική, καθώς και προς όλα τα λιμάνια της Μεσογείου σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων στο ιρανικό τάνκερ, δηλώνοντας ότι «η παροχή βοήθειας στο πλοίο μπορεί να θεωρηθεί υποστήριξη προς τρομοκρατική οργάνωση».

Το θέμα, όπως είναι φυσικό, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ελληνική πλευρά, καθώς η χώρα μας δεν επιδιώκει εμπλοκή στις άριστες έως σήμερα ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Πολύ περισσότερο σε αυτή την κρίσιμη φάση, όταν αναμένουμε από τους Αμερικανούς έμπρακτη υποστήριξη όσον αφορά την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο.

Σε επικοινωνία

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι το υπουργείο Εξωτερικών «παρακολουθεί στενά το ζήτημα» που έχει προκύψει με το τάνκερ.

Οπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, «το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου».

Το Ιράν, από την πλευρά του, έχει διαμηνύσει ότι οποιαδήποτε κίνηση για νέα σύλληψη του πλοίου θα έχει «σοβαρές συνέπειες», ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει «περαιτέρω κλιμάκωση».

Από την άλλη, ο Μάικ Πομπέο τα έβαλε με… τα «ξαδέλφια» και χαρακτήρισε «ατυχή» την απόφαση των Βρετανών να αφήσουν το πλοίο να αποπλεύσει από το Γιβραλτάρ.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»



Μποζουκια Αθηνα