«Διακοπές» στο Τσερνόμπιλ!

❱❱ Η σειρά του ΗΒΟ «Chernobyl» ανέβασε στα ύψη το ενδιαφέρον «τουριστών» να βρεθούν στην περιοχήΗ αίθουσα ελέγχου του Τσερνόμπιλ, εκεί όπου έγιναν όλοι οι λανθασμένοι χειρισμοί που οδήγησαν στο πυρηνικό ατύχημα και όπου ακόμα και σήμερα η ραδιενέργεια είναι 40.000 πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της για τους τουρίστες. 

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία της μίνι σειράς του ΗΒΟ «Chernobyl», που οδήγησε στη ραγδαία αύξηση του τουρισμού στην περιοχή, η ουκρανική κρατική υπηρεσία διαχείρισης της ζώνης αποκλεισμού σχεδιάζει 21 νέα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, εκ των οποίων το ένα είναι η αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα Νο 4.

Λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν εκεί οι τουρίστες θα μπαίνουν με ειδικές μάσκες, προστατευτικές στολές και βιομηχανικού τύπου μπότες, ενώ η παραμονή τους στον χώρο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το προσωπικό του Τσερνόμπιλ, ο χώρος προκαλεί τρόμο και πέντε λεπτά επίσκεψης αρκούν για να τον θυμάται κανείς για το υπόλοιπο της ζωής του. «Η σειρά του ΗΒΟ εκτόξευσε το ενδιαφέρον για το Τσερνόμπιλ. Ολοι θέλουν να δουν περισσότερα, κι εμείς θα ικανοποιήσουμε αυτή την απαίτηση» ανέφερε ο Βιτάλι Πετρούκ, επικεφαλής της υπηρεσίας.

Μόνο φέτος 85.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την Ουκρανία για να δουν από κοντά το Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί του χρόνου. Η έκρηξη του υπ’ αριθμόν 4 πυρηνικού αντιδραστήρα συνέβη το βράδυ της 26ης Απριλίου 1986 εξαιτίας μοιραίων λαθών που έγιναν στο πλαίσιο δοκιμής ασφαλείας.

f3 19102014 7520185 image a 27 1569837787529

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ