Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης «παίρνει κεφάλια»

Μία εβδομάδα μετά την… καρατόμηση της επίσημης ερωμένης του ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης συνεχίζει να «παίρνει κεφάλια» αυλικών του. Αυτήν τη φορά «ξήλωσε» τέσσερις άντρες της βασιλικής φρουράς, κατηγορώντας για «μοιχεία» δύο από αυτούς, οι οποίοι ήταν «φρουροί κρεβατοκάμαρας».

Το παλάτι της Ταϊλάνδης εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, με τις οποίες γνωστοποιούσε την απόλυση δύο φρουρών του βασιλιά Μάχα Βατζιραλόνγκρον. Στην πρώτη αναφερόταν ότι δύο φρουροί κρεβατοκάμαρας απολύθηκαν διότι επέδειξαν «εξαιρετικά κακή συμπεριφορά» και διέπραξαν μοιχεία, παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας των αυλικών.

Με τη δεύτερη ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε η απόλυση δύο αξιωματικών της βασιλικής φρουράς με την κατηγορία ότι ήταν «πολύ χαλαροί» στην άσκηση των καθηκόντων τους ως φρουροί του παλατιού και ότι «συμπεριφέρονταν με τρόπο που δεν ταιριάζει στους στρατιωτικούς βαθμούς τους και τους τίτλους τους». «Και από τους τέσσερις αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι και οι στρατιωτικοί βαθμοί που έφεραν» σημειώνεται στην τελευταία ανακοίνωση.

Πειθαρχικά παραπτώματα

Οι νέες «καρατομήσεις» έρχονται μετά την απόλυση έξι αξιωματούχων του παλατιού την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι υπέπεσαν σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Μαζί με το «ξήλωμα» των έξι αυλικών είχε ανακοινωθεί και η αφαίρεση όλων των τίτλων από τη στρατηγό και σωματοφύλακα του 67χρονου βασιλιά Σινινάτ Γουονγκβαγιραπάκντι, η οποία ήταν η επίσημη ερωμένη του και το καλοκαίρι είχε χριστεί «βασιλική ευγενής σύζυγος» του Βατζιραλόνγκρον.

Η Σινινάτ κατηγορήθηκε για «απιστία-ανυπακοή» και ότι υπέσκαπτε τον ρόλο της βασίλισσας Σουθίντα. Επίσης κατηγορήθηκε ότι έδινε εντολές στο όνομα του βασιλιά χωρίς εκείνος να το γνωρίζει, ενώ έδειχνε όλο και περισσότερη ασέβεια προς τον βασιλιά και τη βασίλισσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ