Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στη φτωχογειτονιά του θρύλου των Queen

Σαν σήμερα πριν από 74 χρόνια, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946, γεννήθηκε ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει την ιστορία της μουσικής και να αφήσει μια για πάντα το στίγμα του στην παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος!

  • Από τον
    Χάρη Λεμπιδάκη

φ3 IMG 1832a

H «Εspresso» με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Φρέντι Μέρκιουρι βρέθηκε στην Τανζανία και πάτησε το πόδι της στο σπίτι και στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο σταρ των Queen, με το πρώτο κλάμα του Φαρόκ Μπουλσάρα (αυτό ήταν το πραγματικό όνομα του Φρέντι Μέρκιουρι) να ακούγεται στο κρατικό νοσοκομείο της Ζανζιβάρης, μιας περιοχής που παλεύει με τη φτώχεια.

φ6 DSC1296a

Οι γονείς του η Μπόμι και ο Τζερ Μπουλσάρα, ήταν οπαδοί του ζωροαστρισμού, οι πρόγονοι των οποίων είχαν καταγωγή από την Περσία, αλλά ζούσαν στην Ινδία. Ο Μέρκιουρι σπανίως μιλούσε δημοσίως για τα χρόνια του στη Ζανζιβάρη, κρατώντας για τον εαυτό του τις αναμνήσεις από τη «γειτονιά» της αφρικανικής ηπείρου, που για τους τουρίστες είναι ένας επίγειος παράδεισος. Παρά τη φτώχεια που συναντά κανείς παντού, η Ζανζιβάρη αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που το σπίτι του Μέρκιουρι μετατράπηκε σε μουσείο-ξενοδοχείο, με το Freddie Mercury House να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή.

φ2 D0MJ29

Διαθέτει μέχρι και ναό, ενώ το μαγαζί με τα αναμνηστικά που σχετίζονται με τον Μέρκιουρι κάνει χρυσές δουλειές. Παντού υπάρχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ έξω από τον χώρο υπάρχουν πινακίδες που υπενθυμίζουν ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες στο εσωτερικό. Η τιμή εισόδου στο σπίτι όπου έζησε ο σταρ είναι περίπου 15 ευρώ, ενώ, παρά την απαγόρευση για φωτογραφίες, έπειτα από τις σχετικές συνεννοήσεις καταφέραμε να τραβήξουμε μερικά καρέ και να αποτυπώσουμε τη μαγεία του χώρου που έχει παντού «άρωμα» Φρέντι Μέρκιουρι.

Συνομιλώντας με ντόπιους αντιληφθήκαμε πόσο υπερήφανοι νιώθουν για το γεγονός ότι στον τόπο τους έζησε η ηγετική μορφή των Queen. Όλοι τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον χώρο και δεν είναι εκείνοι που σιγοτραγουδούν διαρκώς επιτυχίες του συγκροτήματος!

φ4 DSC1309a

Αφού αποχωρήσαμε από το Στόουν Τάουν, κατευθυνθήκαμε λίγα μέτρα πιο κάτω προς τη θάλασσα, όπου μας περίμενε ένα βαρκάκι, και με 60 δολάρια που δώσαμε στον βαρκάρη μας πήγε σε έναν επίγειο παράδεισο. Η Παραλία της Αγάπης (Nakupenda Beach, nakupenda στη σουαχίλι γλώσσα σημαίνει σ’ αγαπώ) προσελκύει την πλειονότητα των τουριστών, που μετά την επίσκεψή τους στο Freddie Mercury House αναζητούν να χαθούν στο άπειρο της θάλασσας και του ουρανού….

φ8 DSC1151a

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...