Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Μάρω Λύτρα: «Ιστορίες δόξας» με… «make up» στη θλίψη

Το 2003 έφυγε από τον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα για να κυνηγήσει τ’ όνειρό της στο τραγούδι, με τη συμμετοχή της στο «Fame Story» του ΑΝΤ1. Κατάφερε να ξεχωρίσει με την υπέροχη φωνή της, τις αισθαντικές ερμηνείες της και την έντονη προσωπικότητά της.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Γρήγορα είδε τις καλλιτεχνικές μετοχές της να παίρνουν την ανιούσα στο χρηματιστήριο της εγχώριας showbiz. Έγινε διάσημη, πόζαρε σε εξώφυλλα περιοδικών, πρωταγωνίστησε σε μουσικά σχήματα, έβγαλε μεγάλα σουξέ και συζητήθηκε όσο λίγοι celebrities για τα προσωπικά της.

Την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στα μουσικά σχήματα της Αθήνας

Πλέον η Μάρω Λύτρα έχει αλλάξει σελίδα στο βιβλίο της μυθιστορηματικής ζωής της. Εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται πάλι στον Καναδά, εργάζεται ως νοσοκόμα, απολαμβάνει μια ήρεμη καθημερινότητα στα προσωπικά της και πρόσφατα έκανε δισκογραφικό comeback με πολύ ωραία κομμάτια. Σήμερα η αγαπημένη τραγουδίστρια μιλάει στην «Espresso» εφ’ όλης της ύλης, αποκαλύπτοντας -μεταξύ άλλων- γιατί έφυγε από την Ελλάδα, όπου είχε κατορθώσει να έχει μια στρωμένη καριέρα.

Ποια είναι η πιο ζωντανή ανάμνηση που έχεις από τα παιδικά σου χρόνια στον Καναδά;

Μικρούλα στον Καναδά

Είναι τόσα που μου έρχονται στο μυαλό… Στιγμές που βγαίναμε μαζί με τα ξαδέρφια μου, που ήμασταν μαζί στο σπίτι και κάναμε μπάρμπεκιου, τα μικρά ταξίδια που πηγαίναμε, το Πάσχα μας. Παίζαμε έξω έως αργά τη νύχτα και οργανώναμε συγκεντρώσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας. Το πιο διασκεδαστικό πράγμα που κάναμε ήταν όταν κοιμόμασταν με την αδερφή μου στα σπίτια των ξαδέρφων μου. Είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια…

Ποια ήταν η πρώτη δυνατή απώλεια που βίωσες;

Δυστυχώς, δεν είχα μία και δύο, είναι αρκετές οι απώλειες που μου έρχονται στον νου. Θα αρχίσω, λοιπόν, από την πιο πρόσφατη, που ήταν ο θάνατος του Τσίγκα μου (σ.σ.: το σκυλάκι που είχε μαζί της από τα χρόνια που ζούσε ακόμη στην Ελλάδα). Όλα άλλαξαν για μένα έπειτα απ’ αυτό το γεγονός και θα σου εξηγήσω τον λόγο: Στη ζωή μου πέρασα πολλά «τραύματα», που έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό μου. Παρ’ όλα αυτά συνέχιζα…
Μόλις «έφυγε» ο Τσίγκα, όμως, όλες οι παλιές τραυματικές εμπειρίες μού ήρθαν πάλι στην επιφάνεια, πράγματα που αγνοούσα και είχα ξεχάσει. Δεν μπορούσα να «λειτουργήσω» και έπεσα τότε σε βαθιά κατάθλιψη. Επισκέφτηκα μία ειδικό, η οποία διέγνωσε ότι έπασχα από διαταραχή μετατραυματικoύ στρες (complex PTSD). Με τη βοήθειά της κατάλαβα γιατί αντιδρούσα έντονα σε κάποιες καταστάσεις και ότι αυτό οφειλόταν σε τραύματα του παρελθόντος που είχα μέσα μου. Ο θάνατος του πατέρα μου μού στοίχισε πολύ. Έφυγα από τον Καναδά, ήρθα ολομόναχη στην Ελλάδα, έγινα διάσημη, ο κόσμος με αγάπησε και με μίσησε, κι αυτή ήταν μία επίσης σοκαριστική εμπειρία για εμένα.

Με τον πατέρα της την εποχή που ήταν πιτσιρίκα

Ήθελες πάντα να γίνεις τραγουδίστρια;

Όταν ήμουν 16 στα 17 ήξερα ότι ήθελα να γίνω διάσημη και ομολογώ πως περίμενα ότι κάποια στιγμή αυτό θα γινόταν. Δεν ξέρω πώς, αλλά κάτι μέσα μου μού έλεγε πως θα τα καταφέρω. Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω. Στο σπίτι μας υπήρχε πάντα μουσική και τραγούδι. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και πιστεύω πως δεν θα σταματήσω ποτέ μου να το κάνω. Το τραγούδι «καθαρίζει» την ψυχή μου, είναι η θεραπεία μου και ο τρόπος που εκφράζομαι.

Κεφάλαιο «Fame Story». Τι κρατάς και τι πετάς από αυτή την εμπειρία;

Με τη Τζούλι Μασίνο που ήταν δασκάλα της στο Fame Story

Νιώθω ευγνώμων που το «Fame Story» με έκανε διάσημη. Εκεί γνώρισα κάποιους καλούς και κάποιους όχι τόσο καλούς ανθρώπους. Θα ήθελα πολύ να πάω πίσω με μια «μηχανή του χρόνου» και να διαγράψω ορισμένες στιγμές από την τότε προσωπική μου ζωή. Μακάρι να μην είχαν συμβεί όλα αυτά που έζησα εκείνη την περίοδο, γι’ αυτό έχω μετανιώσει πιο πολύ στην έως τώρα ζωή μου.

Γιατί έφυγες από την Ελλάδα ενώ είχες αρχίσει την καριέρα σου, με επιτυχημένη δισκογραφία και καλές συνεργασίες; Περνούσες δύσκολα στο τέλος;

Ναι, πέρασα πολύ δύσκολα στο τέλος. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο, ήμουν μόνη και δεν μπορούσα να εξελιχτώ έτσι στα επαγγελματικά μου. Τα μάζεψα κι έφυγα, λοιπόν, έφυγα από αυτή την κακή πολιτική των επιχειρήσεων. Δεν άφησα την Ελλάδα και τους θαυμαστές μου, άφησα τη «βρόμικη» δουλειά των επιχειρήσεων.

Επιστρέφοντας στον Καναδά άλλαξες δουλειά. Έγινες νοσοκόμα. Πώς βίωσες αυτή την αλλαγή… σκηνικού στα επαγγελματικά σου;

Στην αρχή ήταν πολύ καλά. Παρακολουθούσα τη σχολή νοσηλευτικής, πίστευα πως ήμουν ανώνυμη και ένιωθα καλά μ’ αυτό. Μόλις όμως άρχισα να εργάζομαι στο χειρουργείο ήρθε ένας ομογενής ασθενής και ρώτησε τον γιατρό που δούλευε μαζί μου: «Αυτή είναι η Μάρω;» Και ο γιατρός απάντησε: «Ναι, γιατί;» Οι ασθενείς ξαφνιάζονταν που με έβλεπαν εκεί κι έτσι αναγκάστηκα να πω στον γιατρό την ιστορία μου. Έπειτα απ’ αυτό ήρθαν οι ερωτήσεις: «Γιατί έφυγες;» «Γιατί σταμάτησες;» «Γιατί είσαι εδώ;» «Ήσουν τόσο διάσημη;» Κι έπειτα ακολούθησε μια θλίψη που δεν μπορούσε να διαχειριστεί το μυαλό μου, πού βρισκόμουν τότε και πού βρίσκομαι τώρα. Ακόμα προσπαθώ να το διαχειριστώ όλο αυτό.

Η επιστροφή σου στον Καναδά πάντως έγινε αφορμή να ερωτευτείς ξανά και να παντρευτείς δεύτερη φορά. Πώς γνωριστήκατε με τον άντρα σου;

Επέστρεψα στον Καναδά για να είμαι με την οικογένειά μου. Δεν επέστρεψα στον Καναδά για να παντρευτώ. Πίστευα πως δεν θα το ξανάκανα, αλλά έγινε. Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό, όχι γιατί δεν σέβομαι τον γάμο ή τον σύζυγό μου, απλώς δεν θέλω να με καθορίζει μία σχέση ή ένας άνδρας. Θέλω να με καθορίζει ο εαυτός μου και τα πράγματα που έχω κάνει. Και, σίγουρα, είναι περισσότερα από το να είμαι η νυν ή η πρώην σύζυγος ή σχέση κάποιου.

Δίπλα στην αδελφή της

Τι είναι αυτό που αγαπάς και εκτιμάς περισσότερο στον αγαπημένο σου;

Αυτό που εκτιμώ περισσότερο στον σύζυγό μου θα το κρατήσω για μένα. Θεωρώ πως οι άνθρωποι που μιλάνε για την «παραμυθένια» ζωή τους και την τέλεια καθημερινότητά τους, προβάλλοντάς τη μέσα από τα social media, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αν κάτι είναι αληθινό, δεν χρειάζεται να το προβάλλεις.

Στο πλευρό του άντρα της Theo Pappas ανήμερα του γάμου τους στον Καναδά

Πάντως, παρά το γεγονός ότι άλλαξες δουλειά, το τραγούδι παραμένει η μεγάλη σου αγάπη. Απόδειξη; Πρόσφατα κυκλοφόρησες, έπειτα από καιρό, δύο νέα κομμάτια.

Λοιπόν, δουλεύω με τον Διονύση Ρουσσιάνο και τον Tony Marcello από τους The Far Removed και συνεργάστηκα μαζί τους αρχικά στο τραγούδι «Soon», το οποίο μιλάει για δύο ανθρώπους που ζουν χωριστά λόγω του Covid.

Πολλοί μπορούν να ταυτιστούν με αυτό, επειδή έχει πολλές διαφορετικές έννοιες, και όποιος το ακούσει το συνδυάζει με δικές του προσωπικές εμπειρίες. Είναι ένα υπέροχο ντουέτο και νιώθω πολύ περήφανη γι’ αυτό. Έχουμε βγάλει επίσης το «Every time i see your picture i cry», το οποίο αποτελεί διασκευή ενός παλιότερου καναδικού τραγουδιού, ενώ ετοιμάζουμε κι άλλα τραγούδια, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Πιστεύω πως υπάρχει μεγάλη χημεία μεταξύ μας και θα έρθουν πολύ όμορφα πράγματα μέσα από αυτή τη συνεργασία μας. Τα τραγούδια μας μπορείτε να τα βρείτε στο Spotify και στο YouTube, καθώς και σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Πού αφιερώνεις το «Soon»;

Σε όλους τους fans μου, που με αγαπούν και με ακολουθούν ακόμα. Τραγουδάω γι’ αυτούς και είμαι αυτή που είμαι χάρη σ’ αυτούς. Θα συνεχίσω να το κάνω, όσο ο Θεός με ευλογεί, θα συνεχίσω να τραγουδάω γι’ αυτούς.

Κάνοντας έναν απολογισμό στην πορεία της ζωής σου έως σήμερα, ποια εποχή θυμάσαι ως την πιο δύσκολη για σένα και ποια ως την πιο ευτυχισμένη;

Η πιο δύσκολη εποχή ήταν για μένα την ίδια περίοδο που ήταν και η πιο ευτυχισμένη. Ημουν τόσο χαρούμενη που ζούσα το όνειρό μου. Τραγουδούσα σε μεγάλα μαγαζιά με πολύ κόσμο, είχα τα δικά μου τραγούδια, ήμουν στα εξώφυλλα των περιοδικών και γνώρισα την επιτυχία. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να το απολαύσω στο 100%, γιατί όλα αυτά συνδέονταν με μία άσχημη προσωπική ζωή. Προτού ανέβω στην πίστα έβαζα make up και «φορούσα» το μεγαλύτερό μου χαμόγελο για να κρύψω τα δάκρυα και τα «σημάδια» της τότε ζωής μου.

Ήταν τόσο άσχημο και δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν. Και έτσι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου ήταν ταυτόχρονα και η πιο δυστυχισμένη. Τρομακτικό δεν είναι; Γι’ αυτό πάντα λέω πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όμως, έπειτα από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου, είμαι καλά, έχω προχωρήσει χωρίς να κρατάω κακία σε κανέναν και έχω συγχωρέσει κάποιους ανθρώπους. Θέλω να είμαι ειλικρινής και θεωρώ πως αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να κρύβουμε, γιατί ίσως μέσα από τις δικές μας εμπειρίες μπορούμε να βοηθήσουμε άτομα που ζουν παρόμοιες καταστάσεις.

Θα επέστρεφες στην Ελλάδα, αν σου γινόταν μια δυνατή επαγγελματική πρόταση που να κέντριζε το ενδιαφέρον σου;

Δεν είμαι σίγουρη και δεν θέλω να πω κάτι γι’ αυτό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Η ζωή και η οικογένειά μου είναι στο Μόντρεαλ. Ίσως για κάποια επίσκεψη ή συναυλία; Δεν ξέρω…

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...