Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

H Μαργαρίτα του Μίκη «ξαναχτυπά» με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου

Λίγες εβδομάδες μετά τον σάλο που προκλήθηκε μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso» η Μαργαρίτα Θεοδωράκη και όσα αποκάλυψε για την οικονομική ανέχειά της, η κόρη του τεράστιου Μίκη «ξαναχτυπά» με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο «Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού» από τις εκδόσεις Ιανός!

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανοίγει την καρδιά της για το συγγραφικό της εγχείρημα, αλλά και όσα συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» και την ανάρτησή της στο facebook λέγοντας πως της έχουν κόψει το ρεύμα στο σπίτι της και δεν έχει τίποτα απολύτως να φάει. Η ίδια μάλιστα μέσα από τη συνέντευξή της στην «Espresso» έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου προς το κράτος πως, αν της κόψουν και το νερό, το μόνο που της απομένει είναι να δέσει θηλιά στον λαιμό της.

gia sel. 18 19
Το εξώφυλλο του βιβλίου

«Δεν έχουμε δουλειά»

«Όσα έγιναν τότε δεν έγιναν από θυμό αλλά από πραγματική ανάγκη» λέει σήμερα στην «Espresso» η κόρη του Θεοδωράκη και συνεχίζει: «Γι’ αυτό έγραψα ό,τι έγραψα τότε δημοσίως. Δημοσίευσα και τις επιστολές που είχα στείλει προς το υπουργείο Πολιτισμού για να μην έχει κανείς να πει το παραμικρό. Και με έλεγαν ζητιάνα και χίλια δυο. Τι ζητιάνα; Που είπα την αλήθεια; Αλλά ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Αυτό που κάνω τώρα είναι να βρίσκομαι στο Βραχάτι στο σπίτι μας και να φροντίζω τα σκυλάκια και τα γατάκια που περιθάλπω, μια και όλοι εμείς που είμαστε μουσικοί δεν έχουμε δουλειά πλέον. Κεντάω από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουμε μέχρι το τέλος της πανδημίας» είναι τα πρώτα της λόγια στην «Espresso». Πλέον με τον θόρυβο να έχει καταλαγιάσει ακούγεται πιο ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι κάτι καλό θα γίνει στο μέλλον.

01 people 3
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ένα φίλο της και ένα από τα σκυλάκια που φροντίζει

Τη ρωτάμε αν σκέφτηκε έπειτα από όσα συνέβησαν να αλλάξει επάγγελμα. Μας διακόπτει. «Όχι, ποτέ. Και να ήθελα πλέον, είναι αργά. Όταν ήμουν νέα, έκανα τέσσερα παιδιά και δούλευα παράλληλα με το έργο του πατέρα μου. Αμέσως μετά εξέδωσα σε βιβλία τις παρτιτούρες του. Ωστόσο αυτή η έκρηξη αγάπης που δέχτηκα από τον κόσμο, όταν δημοσιοποίησα το πρόβλημά μου, είναι κάτι μοναδικό. Μου στέλνουν τρόφιμα για τα σκυλάκια και τα γατάκια που περιθάλπω, μου στέλνουν χρήματα, ενώ μια εταιρία στα Οινόφυτα μου είπε ότι θα μου στέλνει τροφές για τα ζώα για πάντα. Αυτό είναι κάτι το μοναδικό» λέει συγκινημένη για την αγάπη που της έδειξε ο κόσμος, ενώ, όπως επισημαίνει με όσα δήλωσε δημοσίως, «πήρα μια ανάσα, γιατί όλα αυτά με έπνιγαν. Επίσης απέκτησα πολλούς νέους φίλους που κατανόησαν το πρόβλημά μου, το οποίο θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του καθενός. Πιστεύω, λοιπόν, πως όλα αυτά πέρασαν, αν και όλοι εμείς οι μουσικοί επιδόματα δεν θα πάρουμε ποτέ. Υπάρχει για εμάς απόλυτη αδιαφορία από το κράτος. Ας είναι καλά» λέει πικραμένη. Μέσα από την πικρία της, όμως, μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας φαίνεται πως ξεπρόβαλε λόγω της έκδοσης του αυτοβιογραφικού βιβλίου της.

74950199 419346775620339 3051597451090225494 n1

«Τα πέτρινα χρόνια του πατέρα μου»

«Προσπαθούσα από την αρχή του κορονοϊού να το ολοκληρώσω. Τελικά τα καταφέραμε τώρα και εκδόθηκε. Έχει μια κινηματογραφική ροή το βιβλίο, είναι πολύ παραστατικό και μιλάω για τα παιδικά μου χρόνια, κάνοντας όμως αναφορά και στα πέτρινα χρόνια του πατέρα μου. Είναι ένα μπρος πίσω στον χρόνο με πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες» λέει η ίδια στην «Espresso» και πετάει από χαρά για το νέο της δημιούργημα.

Τη ρωτάμε αν ο πατέρας της το διάβασε. Χαμογελάει. «Ο Μίκης το έχει διαβάσει πολλές φορές γιατί του έδινα ένα ένα τα κεφάλαια ξεχωριστά για να έχει πλήρη επίγνωση. Χθες το πήρε στα χέρια του ολοκληρωμένο». Όσο για την υγεία του μεγάλου μας Μίκη και της συζύγου του Μυρτώς, η ίδια με εξομολογητική διάθεση λέει: «Θα έλεγα για την ηλικία των 94 ετών η μητέρα μου και 95 ετών ο πατέρας μου ‘‘είναι καλά’’. Λέμε απλά δόξα τω Θεώ.
Τους έχουμε στο σπίτι και επιτρέπεται να μπαίνουν μόνο πολύ συγκεκριμένα άτομα μέσα, λόγω της πανδημίας» λέει χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν κλείσουμε και της ευχηθούμε «καλοτάξιδο το βιβλίο της», τη ρωτάμε αν η οικογένεια του Μίκη θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Το εμβόλιο θα το κάνουμε με χίλια. Ακολουθούμε κατά γράμμα όσα λένε οι γιατροί. Τα εμβόλια από τότε που βγήκαν έσωσαν την ανθρωπότητα από τις αρρώστιες» λέει ορθά κοφτά αποχαιρετώντας μας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...