Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Ο «γόης» του Νίκου Φώσκολου, Σπύρος Μισθός, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το τηλεοπτικό «παιδί» του Νίκου Φώσκολου, Σπύρος Μισθός.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Ο αστυνόμος Βεργίτσης, όπως ήταν ο ρόλος του στο «Καλημέρα ζωή», πάλευε με την ανίατη ασθένεια από τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε χθες σε ηλικία 62 ετών. Μπορεί οι νεότερες γενιές να είχαν γνωρίσει τον Σπύρο Μισθό τα τελευταία χρόνια μέσα από τη δικαστική διαμάχη που είχε με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, ωστόσο, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε διαγράψει μια σεβαστή πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

φ2 4

Γεννημένος στα Ιωάννινα, ο Σπύρος Μισθός άρχισε την καριέρα του αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την εποχή της βιντεοκασέτας, τη δεκαετία του ’80, ο ίδιος είχε ενεργό ρόλο σε πολλές από αυτές, ενώ έπαιξε στο πλευρό του Μιχάλη Μόσιου (κινηματογραφικού Ταμτάκου), του Πάνου Μιχαλόπουλου, του Στάθη Ψάλτη, του Νίκου Ρίζου, του Ντίνου Ηλιόπουλου και πολλών άλλων.

Η καθιέρωση

Το 1995 η γνωριμία του με τον Νίκο Φώσκολο είναι καθοριστική. Ο μεγάλος σκηνοθέτης θα τον δει ως μοναδικό ηθοποιό στον ρόλο του αστυνόμου Χάρη Βεργίτση στο «Καλημέρα ζωή» του ΑΝΤ1, όπου θα τον καθιερώσει στο τηλεοπτικό κοινό. Είναι η εποχή που οι σειρές του Νίκου Φώσκολου χτυπάνε κόκκινο στην τηλεθέαση. Ο Σπύρος Μισθός θα μείνει στον ρόλο που του έδωσε ο σπουδαίος σκηνοθέτης για εννέα ολόκληρα χρόνια και για 2.800 επεισόδια, οπότε και η σειρά σταματάει οριστικά.

Ο ηθοποιός είχε παντρευτεί δύο φορές, ενώ από τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε δύο παιδιά. Όλη η οικογένεια για μερικά χρόνια μετακόμισε στην πόλη των Ιωαννίνων, εκεί όπου ο ηθοποιός είχε διατελέσει και διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ. Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Μισθού βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του.

«Θα μας λείψει»

«Την είδηση τη μαθαίνω από εσάς. Για την οικογένεια Φώσκολου, ο Σπύρος Μισθός υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος και συνεργάτης. Δούλευε με ζήλο και πάθος και ήταν ένα από τα αγαπημένα τηλεοπτικά παιδιά του πατέρα μου. Θα μας λείψει και το χιούμορ του και η υπέροχη υποκριτική του» ανέφερε στην «Espresso» ο γιος του Νίκου Φώσκολου, Σπύρος.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό! Ήταν νέος, ήταν πολύ πολύ φίλος μου. Εξαιρετικός συνάδελφος, υπάκουος, ειλικρινής. Λυπάμαι πολύ. Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο είναι ότι θα κλαίω για πολύ καιρό για τον χαμό του» μας ανέφερε συγκλονισμένος και ο σκηνοθέτης του «Καλημέρα Ζωή», Γιώργος Βουτσίνος.

Η κηδεία του 62χρονου ηθοποιού θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα.

φ3 4
Με την πρώην σύζυγό του Δήμητρα Ακούρου

Ο δικαστικός γολγοθάς για την επιμέλεια των δύο παιδιών του

O Σπύρος Μισθός, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του αστυνόμου Χάρη Βεργίτση στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου, ανέβαινε τον δικό του γολγοθά, καθώς τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε άγρια δικαστική διαμάχη με τη μητέρα των δύο παιδιών του, Δήμητρα Ακούρου.

Έπειτα από ένα πολύ δύσκολο διαζύγιο, κατάφερε το 2014 να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος τής πρώην συζύγου του, παίρνοντας την επιμέλεια της 9,5 ετών -τότε- Άννας και του 5,5 ετών Γιωργάγγελου. Ωστόσο, η δικαστική περιπέτειά του μόλις άρχιζε, καθώς το 2018 η μητέρα των παιδιών του, με την οποία έζησε κάτω από την ίδια στέγη περισσότερα από δέκα χρόνια, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή απειλή.
Όπως είχε γίνει γνωστό, η υπόθεση αφορούσε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην ζευγαριού, λίγο μετά τη δικαίωση του ηθοποιού αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών τους.

Και δεύτερη μήνυση

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τελικά αθώωσε τον ηθοποιό, όμως έναν χρόνο αργότερα η ιστορία θα επαναλαμβανόταν, καθώς η πρώην σύζυγός του στράφηκε πάλι εναντίον του, καταθέτοντας μήνυση για το ίδιο αδίκημα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούμενος και μηνύτρια δεν έδωσαν το «παρών» στο δικαστήριο, με συνέπεια η δίκη να αναβληθεί, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο 150 ευρώ στη Δήμητρα Ακούρου για λιπομαρτυρία. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ο Σπύρος Μισθός αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδο: «Με βοηθούν κάποιοι άνθρωποι δικοί μου από τα Γιάννενα, δύο συγγενείς μου και γνώρισα και πολλούς φίλους. Είδα πόσοι άνθρωποι με αγαπάνε από τον χώρο μου. Με βοηθάει πάρα πολύ ένας θεατρικός επιχειρηματίας που δεν θέλω να πω το όνομά του» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...