Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Βουβός» πόνος για την Ελένη Προκοπίου – Αποχαιρέτησε για πάντα τον σύζυγό της

Ανείπωτη θλίψη για την πιο ακριβοθώρητη ηθοποιό της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου Ελένη Προκοπίου, η οποία πριν από μερικές εβδομάδες αποχαιρέτησε για πάντα τον επί 50 χρόνια σύζυγό της, επιχειρηματία Αντώνη Συρίγο.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η σπουδαία ηθοποιός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με πολύ βαριά καρδιά είπε το στερνό «αντίο» στον άνθρωπο που αγάπησε, παντρεύτηκε και για χάρη του άφησε σε πολύ νεαρή ηλικία τη λαμπρή καριέρα της στον χορό και στην υποκριτική τέχνη, για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην οικογένειά της.

Η κηδεία του Αντώνη Συρίγου τελέστηκε στα βόρεια προάστια με ελάχιστο κόσμο, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Οπως είχε γράψει πριν από δύο χρόνια η «Espresso» σε αποκλειστικό ρεπορτάζ, ο Αντώνης Συρίγος για μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με πολλά προβλήματα υγείας. Στο πλευρό του νυχθημερόν βρίσκονταν η πολυαγαπημένη του σύζυγος, η μοναχοκόρη τους Ειρήνη και οι δύο πανέμορφες εγγονές τους.

Στα μέσα του περασμένου Μαρτίου η καρδιά του αγαπημένου συζύγου της Ελένης Προκοπίου έπαψε να χτυπά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια. Η ηθοποιός και ο επιχειρηματίας ήταν πολύ δεμένο ζευγάρι και ποτέ ο ένας δεν αμφισβήτησε την αγάπη του άλλου. Οπως συνηθίζει μάλιστα να λέει η μοναχοκόρη τους, δεν υπήρχε μέρα ή στιγμή που να μη μιλούσε ο ένας στον άλλον με πανέμορφα λόγια. Τόσο πολύ αγαπημένοι ήταν, μόνο που ο θάνατος τους χώρισε.

prokop12
Χαμογελαστή στο πλευρό της κόρης της, Ειρήνης

Η σπουδαία ηθοποιός έχει βυθιστεί στη θλίψη με την απώλεια του συζύγου της. Αλλωστε 50 χρόνια κοινής πορείας είναι μια ολόκληρη ζωή! Δίπλα της είναι διαρκώς η πολυαγαπημένη τους κόρη. Εκείνη της δίνει δύναμη και κουράγιο να σταθεί και πάλι στα πόδια της!
Ο Αντώνης Συρίγος μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση επίπλων που διατηρούσε επί πολλά χρόνια τροφοδοτούσε όλο το ελληνικό θέατρο αλλά και τις μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες με έπιπλα! Σχεδόν όλες οι ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου στους τίτλους τέλους γράφουν «Επιπλα Α. Συρίγος»!

Η Ελένη Προκοπίου το 2018 είχε δώσει τη μία και μοναδική συνέντευξη της ζωής της στον υπογράφοντα στην «Espresso». «Οι γονείς μου είχαν πέντε παιδιά! Νοικοκυραίοι άνθρωποι, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Είχαν λεφτά εκεί στην Πόλη. Οταν ήρθαν στην Ελλάδα, ο μπαμπάς μου άνοιξε ένα εργοστάσιο επίπλων. Το ίδιο που είχε και ο άντρας μου έως σήμερα. Ο μπαμπάς μου με τον πεθερό μου ήταν συνέταιροι κι έτσι γνώρισα τον σύζυγό μου» είχε αναφέρει τότε, ενώ για την εξαφάνισή της από το επάγγελμά της πάλι ρόλο έπαιξε, όπως λέει, η οικογένεια που ήθελε πάντα να αποκτήσει.

Φ5 3
Με τον Νίκο Νικόλιζα στη μία και μοναδική συνέντευξή της

«Εγώ εξαφανίστηκα για δύο λόγους: πρώτον, παντρεύτηκα και είχα πάνω από όλους και όλα την οικογένειά μου και, δεύτερον, πέρασα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με ορμόνες και τέτοια για να μείνω έγκυος στη μονάκριβη κόρη μου. Είχα πολλά γυναικολογικά προβλήματα μέχρι να αποκτήσω παιδί και πήρα πολλά κιλά με όλα αυτά. Μέχρι να σουλουπωθώ, ο κινηματογράφος είχε σβήσει. Είμαι τρισευτυχισμένη γιατί έχω αποκτήσει την υπέροχη κόρη μου Ειρήνη, η οποία μου χάρισε δύο υπέροχες εγγονές. Την είχαμε τάξει στην αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, λόγω των προβλημάτων που σας προανέφερα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...