Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Γκέλυ Μαυροπούλου: Η τελευταία φωτογραφία από το νοσοκομείο – Έφυγε μόνη και ξεχασμένη

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια «έφυγε» μόνη και ξεχασμένη απ' όλους σε ηλικία 89 ετών

Μόνη, ξεχασμένη και βυθισμένη στις σκέψεις του ένδοξου παρελθόντος της έφυγε χθες το μεσημέρι για το μακρύ ταξίδι η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Γκέλυ Μαυροπούλου.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Εχοντας μοναδική συντροφιά της ένα γέρικο πεκινουά, η άλλοτε ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου και γόνος δύο πολύ σπουδαίων ηθοποιών έκλεισε για πάντα τα υπέροχα και γοητευτικά μάτια της σε ηλικία 89 ετών. Εκεί, στο διαμέρισμα όπου ζούσε πάντα, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αττικής. «Δεν χτυπάει ποτέ το τηλέφωνο. Ποτέ όμως. Ούτε από συγγενείς ούτε από φίλους. Όμως δεν νιώθω μόνη, γιατί έχω το σκυλάκι μου. Αυτό με παρηγορεί, αυτό μου δίνει δύναμη να ζω» είχε πει στον υπογράφοντα στις τελευταίες συνεντεύξεις που του είχε παραχωρήσει, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους.

φ8 50a1a074c1bfcbe3820229ce3ab87540

Τον περασμένο Νοέμβριο, μάλιστα, μια πτώση μέσα στο διαμέρισμά της φανέρωσε τη μεγάλη μοναξιά που βίωνε η μεγάλη πρωταγωνίστρια, αφού βρέθηκε στο νοσοκομείο, με το ΕΚΑΒ να ψάχνει για κάποιον δικό της συγγενή προκειμένου να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μάταια όμως. Εκείνη, χτυπημένη και ανήμπορη να κουνηθεί, βρισκόταν για μερικά εικοσιτετράωρα σκεπασμένη με μια κουβέρτα περιμένοντας υπομονετικά στον κρύο θάλαμο του δημόσιου νοσοκομείου να την περιθάλψουν. Μόνο όταν ανέφερε με ταπεινότητα το όνομά της, οι νοσηλευτές, συγκινημένοι, της φιλούσαν το χέρι και κάθονταν υπομονετικά κοντά της για να της δώσουν κουράγιο.

Οταν οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για να πάρει εξιτήριο, οι γείτονές της ήταν εκείνοι που τη φρόντιζαν, μέχρι να βρεθεί κάποια οικιακή βοηθός για να την περιθάλπει, αφού η πενιχρή σύνταξη των 630 ευρώ δεν έφτανε ούτε για τα έξοδα του σπιτιού. Βυθισμένη στο σκοτάδι και στην άνοια που εδώ και χρόνια την ταλαιπωρούσε, έσβησε κρατώντας στα χέρια της μια οικογενειακή φωτογραφία που είχε με τη μητέρα της Μαρίκα Κρεβατά και τον πατέρα της Αγγελο Μαυρόπουλο…

mayrop
Η τελευταία φωτογραφία της Γκέλυς Μαυροπούλου τον περασμένο Νοέμβριο στο νοσοκομείο με τον Νίκο Νικόλιζα

Ο γάμος με τον Στέφανο Στρατηγό

Αν και παντρεύτηκε τον Στέφανο Στρατηγό, ποτέ δεν θέλησε να κάνει παιδιά και δεν το μετάνιωσε. «Οταν ήμουν παντρεμένη με τον Στέφανο, εκείνος έκανε παιδί με μια άλλη γυναίκα. Ομως δεν του κράτησα ποτέ κακία. Αντιθέτως, πολλές φορές τού είπα να το φέρει να το δω. Και τελικά ανταμώσαμε στην κηδεία του πατέρα του. Οχι, δεν ήθελα να κάνω παιδιά. Ηταν συνειδητή η απόφασή μου. Και όταν κάποια στιγμή το σκέφτηκα, ήταν ήδη αργά» είχε αναφέρει στην «Espresso» πριν από περίπου τρία χρόνια. Η Γκέλυ Μαυροπούλου ευτύχησε να συνεργαστεί με όλη την αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, καθώς καταγόταν από μεγάλη και παλιά θεατρική οικογένεια. Επιστήθιοι φίλοι της οικογένειάς της υπήρξαν ο Βασίλης Λογοθετίδης, η Γεωργία, Βασιλειάδου, ο Ορέστης Μακρής, ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Νίκος Σταυρίδης, με τους οποίους συναναστρεφόταν και η ίδια.

φ4 1 gelly mavropoulou png

Αποτέλεσμα ήταν ο Φίνος να την κατατάξει από τα πρώτα κιόλας βήματά της στις μεγάλες παραγωγές του. Οταν ο κινηματογράφος τελείωσε, ήδη η Γκέλυ Μαυροπούλου είχε μεταπηδήσει στην τηλεόραση πρωταγωνιστώντας σε μεγάλες παραγωγές, όπως ο «Αγνωστος πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου, το «Εν τούτω Νίκα» και πολλές άλλες ακόμα. Η ίδια έλεγε για τον Νίκο Φώσκολο: «Πάνω από όλους ήταν ο Φώσκολος. Εμένα με λάτρευε και τον λάτρευα. Στην τηλεόραση κάναμε αυτά που δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιος άλλος. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τη σκέψη του και προσεύχομαι για εκείνον». Οσο για το αν φοβόταν τον θάνατο, με περίσσια εξομολογητική διάθεση έλεγε: «Αν αγαπάς τον Θεό, δεν μπορεί να φοβάσαι τον θάνατο».

Η κηδεία ωστόσο της μεγάλης πρωταγωνίστριας αποτελούσε γρίφο, καθώς δεν υπάρχει δικός της συγγενής για να την παραλάβει από το νοσοκομείο και να διεκπεραιώσει τα της νεκρώσιμης ακολουθίας -κάτι που ανέλαβε εν τέλει ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...