Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Οι «ναοί» του κεφιού στην Covid εποχή (Β’ μέρος)

Η «αυτοψία» της «Espresso» στους ναούς της διασκέδασης στην Covid εποχή, με όσα βιώνουν εργαζόμενοι (από τραγουδιστές μέχρι μετρ και λουλουδούδες) αλλά και πελάτες, συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο με το β’ μέρος! Όσα είδαμε και καταγράψαμε αποτυπώνουν το κλίμα πίσω από τις μαρκίζες, με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να έχουν το μεγαλύτερο… σουξέ!

  • Από την
    Κατερίνα Νάκου

ΣΤΑΣΗ 1η: BODEGA

Στο Bodega στο Μπουρνάζι συναντήσαμε τους Γιώργο Δασκουλίδη και Σάκη Αρσενίου, που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών, προσπαθώντας εν μέσω των μέτρων να διασκεδάσουν τον κόσμο!

DSC 484501

«Η ψυχολογία είναι λίγο περίεργη, θα έλεγα» μας λέει ο Γιώργος Δασκουλίδης «γιατί ξεκινήσαμε πρώτοι τη δουλειά με τις υπάρχουσες συνθήκες και υπήρχε ένας προβληματισμός αναφορικά με τα μέτρα! Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος, με την αγάπη που μας δείχνει, μας κάνει να ξεχνάμε όλα αυτά που περάσαμε. Ο κόσμος επηρεάζεται πάρα πολύ από τα media! Μόλις αρχίζει ο βομβαρδισμός και υπάρχει πίεση, αλλάζει η ψυχολογία του και όταν έρχεται στο μαγαζί είναι μαγκωμένος! H Πολιτεία στην προσπάθειά της να κατευθύνει τον κόσμο προς τον εμβολιασμό (και, από ό,τι βλέπουμε, είναι το μόνο όπλο που έχουμε) έχει κάνει πάρα πολλά λάθη με διάφορα ημίμετρα. Εγώ είμαι διπλά εμβολιασμένος, και τώρα θα κάνω και το τρίτο. Οφείλω να πιστέψω τους επιστήμονες! Από εκεί και πέρα, πρέπει να βρούμε και έναν λόγο για να ελευθερωθούμε εντελώς και να λειτουργήσουμε έστω με μια μορφή κανονικότητας, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είμαι αντίθετος στο να βλέπει ένας απλός πολίτης την ταυτότητά μου και να με ελέγχει. Δεν μπορεί καθένας να γίνει αστυνόμος σε αυτή τη χώρα» λέει στην «Espresso» ο δημοφιλής τραγουδιστής!

φ2 1

«Διχάζουν τον κόσμο»

Συνομιλώντας στα καμαρίνια με τον Σάκη Αρσενίου, ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν κρύβει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα: «Δεν ξέρουμε τι γίνεται σήμερα, πόσο μάλλον αύριο! Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά και οι περισσότερες επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν, όχι μόνο στον δικό μας κλάδο, αλλά σε όλους τους χώρους, διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο κόσμος διασκεδάζει αρκετά πιο δύσκολα από ό,τι πριν από την πανδημία! Αναφορικά με την ταυτοποίηση των στοιχείων και τα πιστοποιητικά που ζητούνται στους πελάτες, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αν και θεωρώ ότι η κυβέρνηση το έχει επικοινωνήσει τελείως λάθος, διχάζοντας τον κόσμο! Όταν μια παρέα είναι πέντε άτομα, οι τρεις είναι εμβολιασμένοι και οι άλλοι δύο όχι, δεν θα μπουν στο μαγαζί, οπότε αυτό είναι δύσκολο στη διαχείρισή του»!

ARSENIOY 2

Ο Χριστόφορος Τσιαμτσίκας, που δουλεύει ως μετρ, δεν κρύβει τους φόβους και τις ανησυχίες του: «Φοβάμαι όταν επιστρέφω σπίτι να αγκαλιάσω τη γυναίκα μου μήπως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχω κολλήσει και την κολλήσω και εκείνη. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ φοβισμένος με όλα αυτά που γίνονται και ακούγονται στην τηλεόραση, και η δουλειά μας έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας κάποιο πλαστό πιστοποιητικό μέχρι στιγμής. Ο κόσμος υπακούει στα μέτρα και έρχεται με την ταυτότητά του, αλλά του φαίνεται “κάπως”, γιατί δεν το έχει συνηθίσει όλο αυτό που συμβαίνει».

Η Πηγή Ανδρεοπούλου, που βρίσκεται στην υποδοχή και μίλησε στην «Espresso», μας λέει πως υπάρχουν στιγμές που διακρίνει, λόγω των μέτρων, εκνευρισμό στα βλέμματα κάποιων πελατών: «Ο κόσμος αναζητά τη διασκέδαση, παρόλο που ακόμα είναι διστακτικός και φοβάται μήπως μας κλείσουν ξανά! Θέλει, όμως, να βγει και να ξεσκάσει. Δυστυχώς, με τα απαραίτητα χαρτιά που οφείλουν να δείχνουν υπάρχει ένας εκνευρισμός στα μάτια αρκετών! Από εκεί και πέρα, είναι στην κρίση καθενός αν θελήσει να εμβολιαστεί ή όχι».

Στάση 2η: Vegas Live Stage

Επόμενος σταθμός μας, το Vegas Live Stage επί της Πέτρου Ράλλη, όπου εμφανίζονται ο Γιώργος Βελισσάρης, η Χαρά Βέρρα και άλλοι καλλιτέχνες. Οι δύο δημοφιλείς τραγουδιστές μάς υποδέχθηκαν στα καμαρίνια τους και μίλησαν για όλο αυτό που επικρατεί στον κόσμο της διασκέδασης.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί πολύς κόσμος είναι ανεμβολίαστος και δεν μπορεί να μπει να διασκεδάσει» λέει ο Γιώργος Βελισσάρης και συνεχίζει: «Η ψυχολογία μου είναι πολύ μέτρια και πιστεύω ότι θα μας κλείσουν. Είμαστε με την ψυχή στο στόμα, όπως λέμε στο χωριό μου. Έτσι όπως είναι τα μέτρα, είναι προτιμότερο να κλείσουμε παρά να προχωράμε. Πήγα σε μαγαζί όπου τραγουδούσαν μεγάλα ονόματα και ήταν μισογεμάτο. Παρόλο που ο κόσμος σηκώνεται και χορεύει, δεν είναι καλή η ψυχολογία του. Δεν μπορείς να ζητάς την ταυτότητα του άλλου για να μπει στο μαγαζί. Οι περισσότεροι τρελαίνονται και σηκώνονται και φεύγουν. Είμαι κατά του συγκεκριμένου μέτρου!»

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ 2

«Περίεργες συνθήκες»

Και η Χαρά Βέρρα, όμως, είναι εξίσου προβληματισμένη: «Είναι περίεργη η ψυχολογία όλων μας, αλλά έρχομαι με όσο το δυνατόν καλύτερη διάθεση, γιατί το απαιτεί η δουλειά μου. Πρέπει να διασκεδάσω τον κόσμο και να τον κάνω να ξεχαστεί από την καθημερινότητά του. Οι συνθήκες είναι περίεργες. Το καλοκαίρι, που δούλευα σε πανηγύρια, ήταν δύσκολα λόγω των μέτρων. Ο κόσμος δεν μπορούσε να σηκωθεί να χορέψει. Χρειαζόμαστε συμμετοχή, ειδικά όταν τραγουδάμε στα πανηγύρια. Είμαι υπέρ του μέτρου επίδειξης ταυτότητας για την πιστοποίηση του εμβολιασμού, για να είμαστε σίγουροι για το ποιος μπαίνει στο μαγαζί».

ΧΑΡΑ ΒΕΡΡΑ 4

Με περίεργη ψυχολογία, όμως, είναι και ο Γιάννης Πρίφτης, που λέει την πρώτη «καλησπέρα» στους πελάτες. «Προφανώς και δεν έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Όλοι θεωρώ ότι, λίγο – πολύ, είμαστε προβληματισμένοι για το αύριο. Βλέποντας τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. να πηγαίνουν σε αυστηρότερα μέτρα, μερικές από αυτές και σε lockdown, και λόγω τhς καινούργιας μετάλλαξης, θεωρώ ότι είναι αναπόφευκτο. Ασφαλώς και είμαι κατά, διότι μας αναγκάζουν να κάνουμε διακρίσεις στον κόσμο, συν το ότι ακόμα και εμβολιασμένοι νοσούμε και μεταδίδουμε κανονικά! Οι περισσότεροι είναι κατά των μέτρων και πάρα πολλοί έχουν εμβολιαστεί μόνο και μόνο για να μη χάνουν τις εξόδους διασκέδασης και όχι από φόβο λόγω της πανδημίας! Είμαι ανεμβολίαστος προς το παρόν» μας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ

Από την άλλη, ο μετρ Λευτέρης Καλαντζής λέει στην «Espresso» ότι η ψυχολογία σαφώς και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά του, δεδομένων της κατάστασης και της αβεβαιότητας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο: «Μπορώ να πω πως η ψυχολογία όλων των παιδιών που εργάζονται στο μαγαζί είναι στο μέγιστο, και αυτό οφείλεται στο άριστο κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας όσο και από την επιχείρηση απέναντί μας. Πιστεύω ότι δεν θα μας κλείσουν και δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γιατί θα είναι καταστροφικό για όλο τον κλάδο. Είμαι υπέρ της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, γιατί όλοι έχουμε σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας που δεν θα θέλαμε με τίποτα να πάθουν κάτι ή να τους θέσουμε σε κίνδυνο. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος και τον καταλαβαίνω. Έχεις ακούσει το “Όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι”; Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει».

Η Δήμητρα Βούλγαρη, που εργάζεται ως λουλουδού, μας περιγράφει μια πολύ ασταθή κατάσταση στον χώρο της διασκέδασης: «Σίγουρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου το σενάριο να μας κλείσουν. Είμαστε υποχρεωμένοι λόγω της κατάστασης να ακολουθούμε το μέτρο πιστοποίησης του εμβολιασμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι αποδεκτό. Ο κόσμος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα μέτρα. Άλλοι είναι θετικοί και άλλοι αρνητικοί».

ΛΟΥΛΟΥΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Στάση 3η: Frangelico

Στο γνωστό στέκι της παραλιακής, όπου εμφανίζονται οι Αντζελα Δημητρίου και Χρήστος Χολίδης, άπαντες έχουν προσαρμοστεί στα νέα μέτρα! Όπως και η Ελενα Πασχαλίδου, με την οποία συνομιλήσαμε πριν ανέβει στην πίστα για να ξεσηκώσει τον κόσμο.

«Είμαι θετικός άνθρωπος και έρχομαι με θετική ενέργεια στη δουλειά. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει το αύριο, σε κανέναν τομέα, όμως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα με θετική διάθεση. Ο κόσμος έχει διάθεση να διασκεδάσει, αλλά δεν είναι όπως παλιά, που αισθανόταν ασφάλεια. Περιμένει λίγο, περνάει η ώρα μέχρι να χαλαρώσει και να περάσει ωραία, θέλει τον χρόνο του. Πρέπει να είμαστε σωστοί με τα μέτρα. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αποτελούν κίνδυνο και για εμάς. Έρχονται να μας μιλήσουν και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε με τις μάσκες, οπότε είναι καλό αυτό που γίνεται για εμάς. Ναι, είμαι υπέρ του εμβολίου, παρόλο που και στον χώρο της διασκέδασης υπάρχει μια αντιπαλότητα ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους μη!»

ΕΛΕΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ 1

Δίπλα της η Κιάννα, μια από τις τραγουδίστριες που πλαισιώνουν το σχήμα, βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. «Άλλες φορές έρχομαι με ανεβασμένη ψυχολογία και μερικές φορές είμαι λίγο πιο πεσμένη. Τα πράγματα είναι στον αέρα, οπότε πάντα υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί να μας κλείσουν ξανά, όμως θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά και ότι όλοι έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Ο κόσμος θέλει να περάσει καλά και έχει φουλ ενέργεια, δεν είναι καθόλου νευρικός. Είμαι εμβολιασμένη και καθένας μας είναι ελεύθερος να διαλέξει τι θα κάνει στη ζωή του. Αναφορικά με τα πιστοποιητικά και την ταυτοποίηση των στοιχείων παντού, ο κόσμος που έρχεται είναι λιγάκι εκνευρισμένος, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΚΙΑΝΝΑ 1

«Άβολο για τον κόσμο»

Η συνάδελφός της Ιφιγένεια μας λέει πως, όταν περνά την πόρτα του μαγαζιού, προσπαθεί να φορά το καλύτερό της χαμόγελο και να έχει τέλεια διάθεση: «Ο κόσμος έχει όρεξη και συμμετέχει μαζί μας, γιατί το έχει ανάγκη. Είμαι αισιόδοξη και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας κλείσουν. Βέβαια, βλέπω ότι τα πράγματα έχουν στενέψει για όλους μας. Είναι άβολο, πάντως, για τον κόσμο να δείχνει τα προσωπικά του στοιχεία, αλλά και αυτό προέκυψε από τα πλαστά πιστοποιητικά με τα οποία πολλοί κυκλοφορούσαν».

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 2

H Χριστίνα Μανουκιάν δουλεύει στην υποδοχή και είναι η πρώτη που «σκανάρει» την ψυχολογία των πελατών: «Ο κόσμος δεν βγαίνει με διάθεση, όπως τις παλιές καλές εποχές. Δεν υπάρχει και η δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε όλον τον κόσμο, λόγω των μέτρων με τα απαραίτητα έγγραφα, οπότε και εμείς ερχόμαστε σε δύσκολη θέση. Ελπίζω να μη μας κλείσουν και αυτό θέλω να πιστεύω, γιατί έχουμε κουραστεί με όλη την κατάσταση».

Η Μαρία Καμπακάκη, που εργάζεται ως μπαργούμαν, μας λέει: «Στη δουλειά έρχομαι με όση ψυχολογία μού έχει απομείνει αυτά τα δύο τελευταία χρόνια. Ο κόσμος έχει όρεξη να διασκεδάσει, παρ’ όλα αυτά φοβάται και προσπαθεί και εκείνος να κρατάει τις αποστάσεις».

Ο μετρ Γιάννης Μαρκουρής δεν κρύβει τον προβληματισμό του: «Φανταστείτε ότι θα είχαμε πελάτες την επόμενη εβδομάδα ακόμη και από το Ισραήλ, αλλά λόγω των μέτρων αδυνατούν! Καταλαβαίνετε την κατάσταση που επικρατεί. Δυστυχώς, λόγω των μέτρων, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε».

O μουσικός Χρήστος Γκούμας, που και αυτός έχει περάσει δύσκολα λόγω των προηγούμενων λοκντάουν, μας λέει πως τον έχει καταβάλει το άγχος. «Με άγχος έρχομαι στη δουλειά μου και θεωρώ ότι θα μας κλείσουν τον Ιανουάριο! Οι νέοι διασκεδάζουν, οι μεγαλύτεροι όχι τόσο! Έχει σβήσει αυτή η φλόγα τους…»

Στάση 4: Voodoo

Στο Voodoo, στην Πειραιώς, όπου τραγουδούν οι Βρεττός και Νικηφόρος, μας υποδέχτηκε ο Antoni Athours, ο οποίος ήταν αρκετά σκεπτικός με την όλη κατάσταση: «Είναι περίεργο για όλους μας. Έρχονται άνθρωποι που θέλουν να πιουν το ποτό τους, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και αναγκαζόμαστε να τους ρίξουμε “πόρτα”. Δεν είμαι υπέρ του μέτρου να δείχνει ο κόσμος την ταυτότητα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όμως αυτή είναι η λύση για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Φυσικά, όσοι έχουν τηρήσει τα μέτρα έχουν διάθεση να διασκεδάσουν».

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΝΤΟΝΥ ΑΘΟΥΡΣ

Και η συνάδελφός του στην υποδοχή, η Ειρήνη Τσάνα, είναι αρκετά προβληματισμένη, λέγοντάς μας πως, αν δεν είχε και την πρωινή δουλειά της, θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνη: «Ευτυχώς, η μόνιμη δουλειά μου δεν είναι αυτή – αν ήταν μόνο αυτή, θα είχα πρόβλημα. Ο κόσμος έχει πολλή ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει και να ξεδώσει. Εχω κάνει το εμβόλιο και, καλώς ή κακώς, πρέπει να υπάρχει μια ταυτοποίηση στα νυχτερινά μαγαζιά όπου έρχεται ο κόσμος. Η ταυτότητα, πάντως, είναι προσωπικό δεδομένο και δεν μπορεί να το κοιτάζει κανένας, παρά μόνο η Αστυνομία».

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΝΑ

Η τρίτη της υποδοχής Ιωάννα Ανανία μάς λέει πως έχει μεγάλη ανασφάλεια, γιατί δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν θα αφήσουν τον κόσμο της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης να συνεχίσει να δουλεύει.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΑΝΙΑ 1

«Δεν θα κλείσουμε»

Στην κουβέντα μας μπαίνει και ο αρχιμέτρ Βασίλης Ράπτης, που πιστεύει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Έχω τη δική μου αντίληψη, δεν ακούω τα γύρω γύρω και πιστεύω ότι δεν θα κλείσουμε, όπως λένε πάρα πολλοί. Ο κόσμος έχει διάθεση, διασκεδάζει, γιατί του έλειψε πάρα πολύ, και εμείς τουλάχιστον πάμε πολύ καλύτερα από το 2019. Ναι, είμαι υπέρ του μέτρου πιστοποίησης του εμβολιασμού».

ΜΕΤΡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ

Όμως, ακόμη και ανάμεσα στους εργαζομένους υπάρχει διχογνωμία για το αν οι πελάτες πρέπει να δείχνουν ταυτότητες και πιστοποιητικά. Η Χριστίνα Γούλα, που εργάζεται ως μπαργούμαν, μας λέει ευθαρσώς ότι είναι κατά του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ ο μετρ Θωμάς Αντωνίου έχει άλλη άποψη: «Είμαι 100% υπέρ του πιστοποιητικού και της ταυτοπροσωπίας στην είσοδο του μαγαζιού, γιατί με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και το μαγαζί, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς από την πανδημία».

BARWOMAN ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΟΥΛΑ

Στο Voodoo είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με πελάτες, όπως η Αννυ Βασιλά, η οποία μοιράστηκε την ανησυχία της για όλο αυτό που επικρατεί στον πλανήτη της διασκέδασης: «Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Σαφέστατα η ψυχολογία του κόσμου, όπως και η δική μου, είναι περίεργη, όλα αυτά μάς έχουν επηρεάσει. Πιστεύω ότι μετά τις γιορτές θα παρθούν αυστηρά μέτρα, θα μπουν πάλι λουκέτα στα μαγαζιά και ο κόσμος δεν θα έχει δουλειές».

Από την άλλη, η Κατερίνα Σαββοπούλου, που διασκέδαζε στο Voodoo, λέει πως ο κόσμος είναι καταπιεσμένος και ψάχνει τρόπους να ξεφύγει, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τη διαδικασία των πιστοποιητικών και των ταυτοτήτων.

ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ 2

Στάση 5η: GAZέλα Live

Στο GAZέλα, στην καρδιά της Αθήνας, η δυναμική παρουσία της Γωγώς Τσαμπά μαζί με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γιάννη Παπαδημητρίου, την αγαπημένη Ελένη Καρουσάκη, που αποτελεί σταθερή αξία στην αθηναϊκή νύχτα, και τον Δημήτρη Γιώτη ως γνήσιο λαϊκό διασκεδαστή αποτελεί εγγύηση για μια αξέχαστη βραδιά. Η Γωγώ Τσαμπά, μιλώντας στην «Espresso», δείχνει αρκετά προβληματισμένη. «Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω σε όλες τις δουλειές, πόσο μάλλον στον χώρο του θεάματος, όπου είναι δύσκολα τα πράγματα. Το μόνο που θα πω είναι να ζήσουμε και ελπίζω από το καλοκαίρι και μετά να πάνε όλα πολύ καλύτερα. Δυστυχώς και τώρα κάτι σαν λοκντάουν ζούμε! Από τη στιγμή που είμαι εμβολιασμένη, δεν μπορώ να πω ότι είμαι κατά των μέτρων με το πιστοποιητικό και την ταυτότητα. Είναι δικαίωμα καθενός μας αν θα το κάνει ή όχι, και το σέβομαι. Με θλίβει που κάποτε άνοιγαν οι πόρτες και ερχόταν δεκάδες κόσμος, ενώ τώρα ο κόσμος είναι διστακτικός και ρωτάει αν πρέπει να είναι εμβολιασμένος για να περάσει. Υπάρχει φόβος στα μάτια τους και, πάνω απ’ όλα, οικονομικός φόβος. Δεν έχουν χρήματα, και εκεί βρίσκεται πραγματικά το πρόβλημα» μας λέει η δημοφιλής τραγουδίστρια.

ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ 3

Και η Ελένη Καρουσάκη, μιλώντας στην «Espresso», μοιράστηκε τις σκέψεις της για όλο αυτό που συμβαίνει: «Είμαι υπέρ του εμβολιασμού – αν βγει τέταρτη, πέμπτη και δέκατη δόση, θα τις κάνω. Ένας άνθρωπος που έχει απαιτήσεις από ένα κράτος πρέπει να είναι και ο ίδιος δοτικός σε αυτό που του ζητάει η κυβέρνηση. Η αντίδραση μόνο κακό κάνει και εξαπλώνεται ο ιός. Σίγουρα, η ταυτότητα είναι προσωπικό στοιχείο, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουμε δει διάφορα να συμβαίνουν σε σχέση με τα πιστοποιητικά. Έχουν βγει τόσα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, μέχρι και PCR. Εγώ, αν ήμουν κράτος, από τη στιγμή που υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, θα έπαιρνα ακόμα πιο σκληρά μέτρα – γραμμή ανώνυμων καταγγελιών. Θα μου πεις, φαίνεται λίγο καταδοτικό. Αλλά, από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στο σημείο να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον, πρέπει να γίνει! Προσπαθούμε να πατήσουμε στα πόδια μας και να κρατήσουμε όλοι τις δουλειές μας, γι’ αυτό έχω αυτή τη στάση με τα πλαστά πιστοποιητικά. Όσο κινδυνεύει η δική μου ζωή άλλο τόσο κινδυνεύει η ζωή της οικογένειάς μου, των φίλων μου και όλων όσων συναντώ».

ΚΑΡΟΥΣΑΚΗ 2

Από την άλλη, ο συνάδελφός της Αντώνης Λώκος μάς λέει: «Η ψυχολογία του κόσμου έχει πιάσει πάτο! Όσο για εμάς, τους καλλιτέχνες, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, είμαστε – δεν είμαστε καλά πρέπει να δουλέψουμε για να ζήσουμε. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ακόμη λοκντάουν – έρχεται! Εγώ πάντως είμαι εμβολιασμένος και υπέρ της δημόσιας υγείας! Απλά, να μην τάζουν και να μην υπόσχονται έργα στον ελληνικό λαό! Γιατί από αυτά που λένε δεν έχει γίνει τίποτα σχεδόν!»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΩΚΟΣ 3

Ο μουσικός Πέτρος Σαγάνας δείχνει πιο αισιόδοξος, παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε και να διασκεδάσουμε τον κόσμο ύστερα από δύο χρόνια. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, θα συνεχιστεί η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία να περνάει συνεχώς κάποιος από έλεγχο, δείχνοντας τα προσωπικά του στοιχεία για την είσοδο σε κάθε μαγαζί. Είναι όμως ένας τρόπος να προστατευθούν το προσωπικό, αλλά και το κοινό που έρχεται να διασκεδάσει».

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΠΕΤΣΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}52{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...