Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Μαίρη Μηλιαρέση: Το κεφάλαιο TV και τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού που έχασε για μόλις 5.000 ευρώ

Η Μαίρη Μηλιαρέση υπήρξε τη δεκαετία του ’90 η πρώτη παρουσιάστρια του «Rouk-Zouk», του τηλεπαιχνιδιού που σήμερα γνωρίζει ξανά τεράστια επιτυχία με τη Ζέτα Μακρυπούλια στο τιμόνι του.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η ίδια σε έναν απολογισμό ζωής μιλάει για τα παιδικά της χρόνια, για το πώς έγινε παρουσιάστρια του τηλεπαιχνιδιού, αλλά και πώς έχασε για 5.000 ευρώ τα πνευματικά δικαιώματά του. Επίσης, μας μιλάει για την εμπειρία της στη «Φάρμα», αλλά και για τον ρόλο της ως αντιδήμαρχος στον Δήμο Γλυφάδας!

Γέννημα θρέμμα Αθηναία…

Ναι! Γεννήθηκα στον Νέο Κόσμο. Πήγαινα σχολείο σχεδόν δύο στενά μακριά από το σπίτι μου. Ζούσα στο ίδιο σπίτι με τους γονείς και τους παππούδες μου, οι οποίοι στο ισόγειο του σπιτιού είχαν ταβέρνα. Εκεί πήγα γυμνάσιο και στην Ηλιούπολη πήγα λύκειο. Ημασταν μία απλή μεσοαστική οικογένεια!

Είχες όνειρα;

Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο ως όνειρο. Απλά είχα πάντα καλλιτεχνικές τάσεις. Ζωγράφιζα και σχεδίαζα. Τελείωσα αρκετά πράγματα, όπως στο ΤΕΙ το Τμήμα Συντήρηση Εργων Τέχνης. Παράλληλα με τις σπουδές έκανα και μόντελινγκ για να μαζεύω το χαρτζιλίκι μου. Πρέπει να πω ότι στην πρώτη γυμνασίου η μάνα μου με έγραψε σε σχολή μόντελινγκ γιατί φοβήθηκε επειδή της έλεγα ότι θα γίνω μηχανικός αυτοκινήτων. Σε πολύ μικρή ηλικία πήρα μέρος και σε μια ταινία του Νίκου Ζερβού.

Το 1983 πήρες μέρος στα καλλιστεία…

Αυτό γιατί μου το θυμίζεις τώρα; Είχε γίνει ένας σάλος τότε, γιατί με έπεισαν για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό. Δυστυχώς είδα τι γινόταν εκεί μέσα, με αποτέλεσμα να τα βροντήξω κάτω και να τους κλείσω τα στόματα. Και αφού τα βρόντηξα κι έφυγα, αποποιήθηκα και τον τίτλο και δεν ασχολήθηκα ξανά ούτε το συζήτησα ποτέ γιατί είναι μια ιστορία που δεν με αφορά.

miliaresi 985x1000 1

Υπήρξε και θέμα με #ΜeΤoo για σένα εκείνη την εποχή ή bullying;

Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοια θέματα. Το μόνο θέμα που θυμάμαι είναι όταν είχα πάει μαζί με τον μπαμπά μου σε μια βιοτεχνία ρούχων να δειγματίσω. Τότε λοιπόν ο ιδιοκτήτης έπιασε τον πατέρα μου και του είπε: «Κύριε Μηλιαρέση, πάρτε το παιδί σας. Δεν κάνει αυτή η δουλειά για εσάς». Τότε ο πατέρας μου, όταν βγήκε έξω από το γραφείο του ιδιοκτήτη, μου είπε: «Βλέπεις με τις βλακείες που θες να κάνεις!» Ετσι, υπήρχε πρόβλημα με το σπίτι και έκανα πολύ λίγες δουλειές μέχρι να ενηλικιωθώ.

Για κάποιο διάστημα μπήκες και στο τραγούδι….

Για ένα χρονικό διάστημα, όπως σου είπα, έκανα και τη δουλειά του μοντέλου παράλληλα με τις σπουδές μου. Ένας πολύ αγαπημένος σχεδιαστής μόδας (επειδή εγώ ανέβαινα για πλάκα και τραγουδούσα όπου πηγαίναμε) μου έλεγε συνέχεια: «Θες να τραγουδήσεις;» Του έλεγα «όχι». Και μετά ξανά τα ίδια. Μέχρι που με έπεισε και πήγα σε έναν φίλο του που είχε το Show Center. Εκεί εμφανιζόμουν με τον Σάκη Ρουβά και την Ευρυδίκη. Τότε έκανα και έναν δίσκο με τίτλο «Όπου υπάρχει αγάπη». Πήγα και στη Θεσσαλονίκη σε αρκετά προγράμματα. Όταν κατέβηκα πλέον στην Αθήνα, όπου τραγουδούσα με τον Γιάννη Πάριο, έρχεται η πρόταση από τον Ανδρέα Μικρούτσικο που έκανε πρωινό εκείνη την περίοδο. Με είχε καλέσει στην εκπομπή του να παρουσιάσω τα τραγούδια του δίσκου μου και είχε μιλήσει με τον Τζώνυ Καλημέρη που ήταν υπεύθυνος προγράμματος του Mega. Και καθώς ήμουν στο καμαρίνι, μου λένε «σε ψάχνει ο κ. Καλημέρης». Και έτσι πήρα την απόφαση να κάνω το βήμα στην τηλεόραση. Δεν το άντεχα το τραγούδι και το ξενύχτι. Και έτσι μου πρότειναν το «Rouk-Zouk».

Με τον Λευτέρη Πανταζή και τον Γιάννη Πάριο
Με τον Λευτέρη Πανταζή και τον Γιάννη Πάριο

Τώρα συγκινείσαι που το βλέπεις με τη Ζέτα Μακρυπούλια;

Όχι, δεν συγκινούμαι καθόλου. Στις αρχές είχα στενοχωρηθεί που δεν είχα προλάβει να το πάρω εγώ, γιατί ήθελα να το ξανακάνω. Με πέτυχαν τότε στη φάση που ήταν να πάρω τα δικαιώματα του παιχνιδιού και μετά τα πήρε ο ΑΝΤ1. Έπρεπε να δώσω 5.000 ευρώ για να πάρω τα δικαιώματα και μετά να έκλεινα εγώ τη συμφωνία με κάποιο κανάλι. Εγώ δεν είχα εκείνη την εποχή τα χρήματα κι έτσι τα δικαιώματα τα πήρε ο ΑΝΤ1. Αν τα είχα, θα έπαιρνα τα δικαιώματα και θα το πρότεινα εγώ σε κανάλι. Δυστυχώς δεν το τόλμησα τότε και έχασα την ευκαιρία.

Έπειτα από 20 χρόνια πώς βλέπεις το σημερινό «Rouk-Zouk»;

Πολύ ωραίο. Το έχουν αναπτύξει, το έχουν κάνει κούκλα το παιχνίδι. Και η Ζέτα είναι μια θεά. Κούκλα. Είναι εντελώς διαφορετική παρουσία από εμένα, είναι πανέμορφη και το «Rouk-Zouk» είναι ένα άλλο παιχνίδι από εκείνη την εποχή που το παρουσίαζα εγώ.

Ένας γάμος και τέλος;

Ναι, έχω κάνει μόνο έναν γάμο και τέλος. Έχω μια κόρη, τη Σοφίνα, που είναι όλη η ζωή μου.

mairi miliaresi kori

Και μετά τον γάμο σου εξαφανίζεσαι από τα ΜΜΕ. Γιατί αυτό;

Μετά τη γέννηση της κόρης μου έκανα μόνο μια εκπομπή, το «Μεσημεράκι» στο Mega, όταν η Σοφίνα ήταν μόλις οκτώ μηνών. Και απείχα συνειδητά από όλα μέχρι να μεγαλώσει το παιδί μου.

Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι αντιμετώπισες ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πόσο δύσκολη περίοδος ήταν για σένα εκείνη;

Ήταν ένα πρόβλημα με τον θυρεοειδή που έχει πολύς κόσμος. Απλά ήθελε πολλή προσοχή. Όταν μου είπαν να κάνω παρακέντηση, αντέδρασα και έτσι αποφάσισα να κάνω ολική αφαίρεση θυρεοειδούς. Εκεί ανακάλυψα ότι δεν υπήρχε καλύτερη απόφαση από αυτή που πήρα στη ζωή μου. Γιατί διαπιστώσαμε ότι είχε χειροτερέψει και ήταν σε δεύτερο στάδιο καρκίνωμα, το οποίο δεν φαινόταν ούτε στις εξετάσεις ούτε στην παρακέντηση. Πλέον είμαι μια χαρά και τα δύσκολα τα γλίτωσα!

Ποιος ήταν ο λόγος που αποφάσισες να πας στη «Φάρμα»;

Είναι μία πονεμένη ιστορία η «Φάρμα». Ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω για διάφορους λόγους. Ο πρώτος λόγος ήταν ότι μου άρεσε το παιχνίδι και το κόνσεπτ. Από την άλλη, έκανα και μια πολύ καλή οικονομική συμφωνία που για μένα ήταν πολύ σημαντικό, αλλά δεν τα κατάφερα να το υποστηρίξω όλο αυτό. Με την πρώτη ψηφοφορία με έπιασαν τα ψυχολογικά μου. Αντί να είμαι εκεί μέσα ως παίκτης και να παίξω για να νικήσω, έβλεπα όλα τα παιδιά σαν οικογένειά μου. Τα έβλεπα όλα συναισθηματικά. Πήγα να παίξω στον αχυρώνα με το 25χρονο και εν τέλει έχασα με πολύ άσχημο τρόπο, που για μένα ήταν πολύ άδικος.

Με τον Γιάννη Σπαλιάρα
Με τον Γιάννη Σπαλιάρα

Το μετάνιωσες που συμμετείχες;

Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ που βγήκα από το παιχνίδι. Ένιωσα πολύ άσχημα. Πληγώθηκα γιατί δεν υπήρχαν ξεκάθαροι κανόνες και κάποια στιγμή έφυγα από το παιχνίδι κάτω από σκληρή μονομαχία. Και φυσικά στενοχωρήθηκα γιατί και άλλος παίκτης βγήκε από το παιχνίδι, όμως έπειτα από δύο εβδομάδες ξαναμπήκε. Εκεί ένιωσα ότι με αδίκησαν, ενώ κάποια άλλα παιδιά τα βοήθησαν περισσότερο.

Γενικά είσαι άνθρωπος του μόχθου και της επιβίωσης. Συνεχώς το ψάχνεις…

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Παλεύω σε όλη μου τη ζωή και προσπαθώ να επιβιώσω, γιατί έχω και τους γονείς μου, τους οποίους στηρίζω οικονομικά. Πρέπει να δουλεύω εγώ για να επιβιώνουμε ως οικογένεια. Γενικώς, μάχομαι καθημερινά!

Με τον Μεγακλή Βιντιάδη
Με τον Μεγακλή Βιντιάδη

Στον Δήμο Γλυφάδας τι κάνεις;

Έπειτα από εφτά χρόνια δημοτική σύμβουλος, έπειτα από τριάμισι χρόνια εντεταλμένη σύμβουλος των ΚΑΠΗ Γλυφάδας, είμαι πλέον αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων. Και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Ασχολούμαι πολύ έντονα με αυτό το κομμάτι. Θέλω να κάνω πράγματα που θα μείνουν στην πόλη μας. Αυτό το διάστημα στειρώνουμε συνεχώς αδέσποτα ζώα και σώνουμε ζωές. Ήδη στο μυαλό μου έχω ένα πάρκο σκύλων, ένα δημοτικό κοιμητήριο ζώων και κάποια άλλα τέτοια σχέδια που ελπίζω πως θα υλοποιηθούν.

Το κίνημα #MeΤoo πώς το βλέπεις;

Μαζί τους είμαι. Ένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά! Κάποια στιγμή οι λεγόμενοι εκβιασμοί μέσω της εργασίας «ή μου κάθεσαι ή δεν σε προσλαμβάνω» πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να υπάρξουν και αξιοκρατικά κριτήρια!

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...