Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Δίκη Φιλιππίδη: Συγκλονίζει η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που κατήγγειλε τον ηθοποιό

«Μου άνοιξε τα πόδια με δύναμη και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου»

Την τραυματική εμπειρία που άλλαξε τη ζωή της, αφήνοντάς της κρίσεις πανικού και την ανάγκη ιατρικής βοήθειας, περιέγραψε χθες στο δικαστήριο η δεύτερη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο θέατρο Μουσούρη το 2010.

filippidis 6

Διαβάστε επίσης: Έξαλλη η Σκορδά με τον συνήγορο του Φιλιππίδη: «Τι θες να περάσεις κάνοντας τη σύγκριση δημόσια;»

«Από εκεί κι ύστερα η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Πήγα σε ψυχίατρο, διαπιστώθηκε ότι πάσχω από διαταραχές πανικού και μου χορηγήθηκαν αντικαταθλιπτικά χάπια» ανέφερε η μάρτυρας, που επισκέφθηκε τον ψυχίατρο κάποιες φορές, χωρίς όμως να του αποκαλύψει τι της είχε συμβεί.

Διαβάστε επίσης: Τα «πυρά» Δημητρακόπουλου σε καταγγέλουσα του Φιλιππίδη: «Δεν έχει κανένα στοιχείο…»

Μάλιστα, υποστήριξε πως λόγω της επίθεσης που δέχτηκε οδηγήθηκε στον χωρισμό από τον τότε σύντροφό της, στον οποίο δεν τολμούσε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί.

IMG 7560

«Αυτό που παθαίνω είναι κρίση πανικού, είτε καθιστή είτε όρθια το παθαίνω. Θα προσπαθήσω σήμερα να τελειώσω» είπε η μάρτυρας, εξηγώντας την έντονη συναισθηματική φόρτιση που βίωσε την προηγούμενη ημέρα, οδηγώντας το δικαστήριο σε διακοπή, αφού δεν μπορούσε να σταθεί στο βήμα του μάρτυρα.

Ωστόσο, στη χθεσινή της κατάθεση κατάφερε να ολοκληρώσει τόσο την περιγραφή της για τη στιγμή της απόπειρας βιασμού όσο και να εξιστορήσει αυτά που συνέβησαν στην πορεία. Η νεαρή γυναίκα ξεκίνησε από το σημείο όπου σταμάτησε την προηγούμενη ημέρα, όταν ο ηθοποιός είχε ήδη ορμήσει επάνω της και είχε κατεβάσει τα ρούχα του.

filippidi

«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχό μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο. Τότε, κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματός μου, περίπου στον μηρό. Αισθανόμουν ότι ήταν σε στύση. Η πάλη δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή. Κατάφερα να κουνιέμαι και αυτό φάνηκε ότι τον δυσκόλεψε» ανέφερε.

Η μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς και πρόσθεσε πως, όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να φύγει, τη βρήκε κλειδωμένη.

filippidis diki

«Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Αρχισα να φωνάζω δυνατά “αααααα”. Δεν έλεγα “βοήθεια, απλώς φώναζα “ααα”. Εκείνος με κοίταζε ατάραχος και ξενερωμένος. “Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο” μου είπε. Επιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατά μου» περιέγραψε και συμπλήρωσε πως εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος την απείλησε πως θα την καταστρέψει, φωνάζοντας: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα, θα σε καταστρέψω».

Διαβάστε επίσης: Δίκη Φιλιππίδη: «Η Ελπίδα Νίνου δεν συζητά με κανέναν και στα διαλείμματα είναι στο πλευρό του Πέτρου»

Λίγα λεπτά αργότερα και έπειτα από αρκετά παρακάλια της, ο Πέτρος Φιλιππίδης τής άνοιξε την πόρτα και εκείνη έφυγε τρέχοντας. Αμέσως, πήρε τηλέφωνο μια φίλη της, στην οποία εξιστόρησε όσα της είχαν συμβεί. «Είχε μείνει άφωνη. Ούτε για μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε “πάμε να το πούμε σε κάποιον”. Ήταν κάτι που δεν ξέραμε πώς να το διαχειριστούμε» είπε.

Ωστόσο, ο ηθοποιός φαίνεται πως δεν σταμάτησε εκεί και κάποιες ώρες αργότερα, ενώ το κορίτσι βρισκόταν με τη φίλη του, στο κινητό του χτύπησε μήνυμα. Ηταν από τον άνθρωπο που είχε αποπειραθεί -όπως καταγγέλλει- να τη βιάσει λίγο νωρίτερα.

IMG 7350

«Ηταν ένα μήνυμα από τον κατηγορούμενο που έλεγε: “Την επόμενη φορά δεν θα σε αφήσω”. Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου, όταν το διάβασε, τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα, ενώ είχε προηγηθεί ό,τι είχε προηγηθεί» κατέθεσε.

Το δεκαήμερο που ακολούθησε ήταν εφιάλτης για τη νεαρή γυναίκα, αφού ο κατηγορούμενος την παρενοχλούσε και τηλεφωνικά.

«Οταν δεν σήκωνα το τηλέφωνο, μου έστελνε μήνυμα “σήκωσέ το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι”. Κι εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει πού είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου, με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ηταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μην τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό, δυστυχώς, βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα ούτε στον ανακριτή» υποστήριξε η μάρτυρας.

20220401084416 1D8A9378

Επειτα από έναν χρόνο, κι ενώ εκείνη έπαιζε σε παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, χτύπησε το τηλέφωνο με απόκρυψη τη στιγμή που έπινε καφέ με συνάδελφό της. Ηταν και πάλι ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Ακουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει “είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… Αν αλλάξεις γνώμη”. Εκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας όπου καθόμουν με έναν συνάδελφό μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη. Με ρώτησε και μου έφυγε ένα “είναι πολύ μ***** ο Πέτρος” και μετά του εξιστόρησα τι είχε συμβεί. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφός μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του» κατέθεσε.

IMG 7351

Κλείνοντας την περιγραφή της για τις επίμαχες στιγμές, η μάρτυρας αναφέρθηκε στους φόβους της να εξομολογηθεί στους δικούς της ανθρώπους όσα της είχαν συμβεί.

«Ηταν ένα συμβάν τόσο τρομακτικό, δεν ήθελα να τους το φορτώσω. Θεωρούσα ότι θα τους επιβαρύνω. Στον συγκεκριμένο άνθρωπο έφτασα μέσω του πατέρα μου. Θα έλεγε “πού το έστειλα το παιδί μου;” Η μητέρα μου είναι πολύ ενοχική. Φοβήθηκα ότι θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους, ότι δεν με προστάτευσαν. Επίσης φοβόμουν την αντίδραση του πατέρα μου. Αισθανόμουν δειλή» είπε, αναφερόμενη στους γονείς της.

filippidis 7

Η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου να αποκαλύψει τη δική της ιστορία, αλλά και της Ζέτας Δούκα ήταν αυτές που την ώθησαν να καταγγείλει τον ηθοποιό.

«Οταν ξεκίνησε αυτό με την Μπεκατώρου, υπήρχε η αίσθηση ότι θα βγουν κι άλλα. Όσοι γνώριζαν για μένα άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγός μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό. Κάποια στιγμή είδα ότι μίλησαν τρεις επώνυμες κύριες, οι Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δεν θέλω να διαπομπεύσω κανέναν. Να μην ξαναγίνουν τέτοια πράγματα, θέλω».

IMG 7346

Στο τέλος της κατάθεσής της ξέσπασε αναφερόμενη σε όσα έχει απαντήσει στο υπόμνημά του για εκείνη ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι έναν χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι; Τώρα έχω άλλα μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή» είπε.

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...