Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ο θρυλικός Παεζάνο της Φωκίωνος «έφυγε» έχοντας ζήσει μια ζωή που θα ζήλευαν πολλοί

Όπου κι αν περπάταγες χθες στη Φωκίωνος Νέγρη θα έβλεπες κατοίκους της περιοχής που γνώριζαν έναν τύπο με κελεμπίες, γούνες, ψηλά καπέλα, λευκά κοκάλινα γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό και μούσι να είναι με σκυμμένο κεφάλι.

Eκεί όπου βρισκόταν το περίφημο εστιατόριο Paesano κάποιοι Κυψελιώτες μιας μεγαλύτερης ηλικίας κοντοστέκονταν, σαν να περίμεναν να ξεπροβάλει ο θρυλικός «Ζντουπ» ή «Κροκοδειλάκιας», έχοντας στον ώμο τον Πουτσίνο, τη μαϊμού μασκότ του μαγαζιού, που έκλεβε… περουκίνια από άντρες πελάτες ή χαλούσε τις κομμώσεις κυριών. Κι ας είχαν περάσει 20 και βάλε χρόνια από τότε που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί για να απομονωθεί σε ένα κτήμα στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο γεννημένος το 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου Νίκος Χατζηκώστας, ο θρυλικός Παεζάνο, όπως τον ήξερε όλη η Αθήνα, από τα πιο γνωστά ονόματα της showbiz και της πολιτικής μέχρι τα «ρεμάλια» της πλατείας και τις πιο cult φιγούρες της αθηναϊκής νύχτας, δεν είναι πια ανάμεσά μας. «Μετακόμισε» για πάντα, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, που δεν ξαναγυρνά.

IMG 1770

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο σε όσους τον ήξεραν ή ήταν πελάτες του, αλλά και σε όσους ήξεραν την ιστορία του που γράφτηκε ανάμεσα σε πιάτα, κροκοδείλους και celebrities που του είχαν ιδιαίτερη αδυναμία: από την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Λάκη Λαζόπουλο έως πολιτικούς και επιχειρηματίες. Η ζωή του, πραγματικά για σενάριο ταινίας! Εργάστηκε από νεκροθάφτης και υπάλληλος καθαριότητας στη λαχαναγορά έως βοηθός σε καθαριστήριο.

Η γνώση της αραβικής γλώσσας τον έκανε μεταφραστή της οικογένειας του βασιλιά Ιμπνε Σαούντ, που έμενε στο Καβούρι. Συνόδευε τους πρίγκιπες στις εξόδους τους, αλλά και στα prive sex πάρτι τους σε μεγάλο ξενοδοχείο των Αθηνών. Έτσι κατάφερε να ανοίξει τα σαλόνια της καλής κοινωνίας και να γνωρίσει μυθικά ονόματα.

IMG 1776

Το 1977 ανοίγει στην Κυψέλη το ρεστοράν Paesano, στη θέση της Spaggeteria του πατέρα του. Σέρβιρε διεθνή κουζίνα, μακαρονάδες και εντυπωσιακές πίτσες. Στη ουσία το Paesano δεν ήταν μόνο ένα εστιατόριο που έγινε σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή νύχτα, αλλά και ένα after μαγαζί. Mόνο σε μία χρονιά, το 1984, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Σανταρόζα πάνω από εκατό φορές για παράβαση του νόμου περί ενέργειας, παρότι, όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Espresso», μετά τις 2.00 τα ξημερώματα άναβε κεριά και γκαζάκια! «Πάντα όμως αθωωνόμουν, με μάρτυρες γνωστούς καλλιτέχνες. Λίγο καιρό αργότερα ο νόμος αυτός καταργήθηκε. Θυμάμαι ότι μια φορά πήγα στο Αυτόφωρο ντυμένος νυχτερίδα και την επομένη με ένα ποτήρι σαμπάνια» έλεγε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας πριν από επτά χρόνια!

Ο Χατζηκώστας ήταν πρώτος ξάδερφος του «Mr Jumbo» Απόστολου Βακάκη και μακρινός ξάδελφος του Ντέμη Ρούσσου, με τον οποίο μάλιστα ήταν και συμμαθητές σε σχολείο της Αιγύπτου. Στο μαγαζί του, σήμα κατατεθέν της περιοχής, εκτυλίχθηκαν απίθανα περιστατικά με πρωταγωνιστές σταρ της χρυσής εποχής του σινεμά και του θεάτρου.

Νίκος Σταυρίδης

«Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ερχόταν συχνά. Επέλεγε ένα συγκεκριμένο τραπεζάκι στο βάθος του μαγαζιού και καθόταν με την παρέα του. Ο Στάθης Ψάλτης φορώντας σχεδόν πάντα σκούρα γυαλιά ηλίου, ακόμη και τη νύχτα, ερχόταν με την Καίτη Φίνου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μια ψυχρή επαγγελματίας. Δεν εμφανιζόταν πουθενά, αν δεν είχε λόγο και φωτογράφους. Ο Στράτος Διονυσίου ερχόταν με την τραγουδίστρια Μαρίνα Βλαχάκη. Η παραγγελία, πάντα η ίδια: ένα μπουκάλι ουίσκι. Βαρύς τύπος, αλλά ωραίος» εξομολογούνταν σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην «Espresso» μιλώντας για τους διάσημους πελάτες του!

«Ο Γιώργος Φούντας και η σύζυγός του έρχονταν συχνά, ο Θανάσης Βέγγος, που ήταν πραγματικά υπερκινητικός και η γυναίκα του μου έλεγε πως ούτε στο σπίτι δεν ησύχαζε! Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν τακτικός πελάτης και καλός φίλος. Την πρώτη φορά που ήρθε τσακωθήκαμε, επειδή δεν υπήρχε τραπέζι ελεύθερο για να καθίσει με την τότε συνοδό του, την Τέτη Σχοινάκη. Μετά γίναμε φίλοι».

Ενα ολόκληρο βράδυ χόρευε σέικ με την Μαργαρίτα Παπανδρέου όπως λεει. scaled

Ο Παεζάνο όμως ήταν διακριτικός με ιστορίες που αν τους έβγαζε πρόσωπα και καταστάσεις, θα γινόταν της τρελής! «Γνωστή ηθοποιός και καταπληκτική χορεύτρια ερχόταν συχνά με νεαρούς συνοδούς και καθόταν πάντα στο πατάρι για να μην τη δει ο τότε σύζυγός της, πολύ γνωστός και από την τηλεόραση, που ήταν επίσης πελάτης. Επίσης, δημοφιλής ηθοποιός του παλιού κινηματογράφου ερχόταν στο μαγαζί μεθυσμένος και έκανε φασαρίες, και όλο τον πετούσα έξω. Ερχόταν και ένας πολύ γνωστός σκηνοθέτης που ήταν γκέι και μου έφερνε νεαρούς ηθοποιούς που τους είχε γκόμενους. Εκανε πολλά όργια αυτός» έλεγε με νόημα ο Νίκος Χατζηκώστας.

«Μια πολύ ευγενική και σεμνή ηθοποιός ήταν ζευγάρι με έναν ψηλό ηθοποιό που για χάρη του οι γυναίκες ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Και αυτή το ίδιο, μου το είχε εξομολογηθεί πως είχε κάνει απόπειρα μετά τον χωρισμό τους» μας έλεγε ο Παεζάνο ξεφυλλίζοντας τότε το άλμπουμ της ζωής του. Μιας ζωής που έζησε έντονα με την Αντουανέτ Εντεάν, την Αγγλίδα σύζυγό του, με την οποία απέκτησε τρία αγόρια που σήμερα είναι παντρεμένα και ζουν στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...