Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η τελευταία συνέντευξη της Μάρθας Καραγιάννη στην «Espresso»: «Είμαι μια πανέμορφη γριούλα»

«Έχω κατεβάσει ρολά. Απλά, μέσα από την εφημερίδα σας θέλω να ευχαριστήσω τους θαυμαστές μου που υπήρξαν… θαυμαστές μου»

Ο ξαφνικός χαμός της Μάρθας Καραγιάννη σκόρπισε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Η τελευταία συνέντευξη της ηθοποιού στην «Espresso» ήταν τον  τον Ιούλιο του 2019.

karagianni 4

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ήταν Ιούλιος του 2019. Η μεγάλη σταρ των μιούζικαλ και σπουδαία πρωταγωνίστρια Μάρθα Καραγιάννη από καιρό είχε αποφασίσει να κλείσει την τεράστια καριέρα της με δύο συνεντεύξεις. Μία τηλεοπτική, που έγινε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα», και μία γραπτή. Ήξερε πως ο κύκλος της έχει ήδη ολοκληρωθεί σε όλα. Άλλωστε δεν είχε απωθημένα, δεν είχε κόμπλεξ, δεν στηριζόταν σε ίντριγκες και κυρίως… ήταν χορτάτη. Η φιλία μας μου έδωσε την ευκαιρία να της κάνω αυτή την τελευταία γραπτή συνέντευξη στην «Espresso», η οποία αποδεικνύει περίτρανα πόσο γεμάτος άνθρωπος ήταν.

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες στιγμές της Μάρθας Καραγιάννη

martha karagianni94

Θυμάμαι που τη ρώτησα τι θέλει να πούμε. «Τα έχω πει όλα για όλα» μου λέει και κάνουμε μια συμφωνία: Η συνέντευξη αυτή να μείνει μέσα από τις ατάκες που θα μου δώσει. «Είμαι μια πανέμορφη γριούλα… Είμαι 80 ετών και, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δεν τρομάζω» ήταν τα πρώτα της λόγια και ειλικρινά με ξαφνιάζουν, μια και δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες να λένε εύκολα την ηλικία τους! Για τον Φιλοποίμενα Φίνο και τον Γιάννη Δαλιανίδη η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε το απόλυτο θηλυκό και για τους απανταχού άντρες η γυναίκα-πειρασμός. Τα τελευταία χρόνια η ωραία μελαχρινή του σινεμά αρνούνταν να δώσει συνεντεύξεις, να ξαναπαίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί η Μαίρη Χρονόπουλου: «Μαρθούλα μου έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε»

122809630 1133555393708641 1586080021898894515 n

«Είναι κουραστικό να δίνω συνεντεύξεις, γιατί τα έχω πει όλα. Πάντα ήμουν ανοιχτό βιβλίο και τα ξέρουν όλοι όλα για μένα. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει λόγος πλέον για συνεντεύξεις. Λατρεύω τον κόσμο και με αγάπησε πολύ, όμως δεν έχω κάτι να πω που δεν ξέρει. Δεν θέλω να τον κουράζω βλέποντάς με» ήταν οι πρώτες κουβέντες της. Στο πλευρό της πάντα η κολλητή της και οικογένειά της Ντόρα Δούμα. «Ζω στο διαμέρισμά μου με τη φίλη μου την Ντόρα και τη σκυλίτσα μας τη Ζωζώ. Και τις δύο τις λατρεύω και με λατρεύουν. Βλέπω πάρα πολύ τηλεόραση. Σκέψου ότι έχω τέσσερις τηλεοράσεις σε όλο το σπίτι. Πρέπει να το καταλάβετε: Είμαι μια πανέμορφη γριούλα.

Διαβάστε επίσης: Έλντα Πανοπούλου: «Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα διαμάντι»

martha karagianni93

Η αλήθεια είναι ότι τα χρόνια δεν μου φαίνονται, αλλά δεν τα έκρυψα ποτέ, Νίκο μου. Είμαι 80 ετών, αλλά δεν μου φαίνονται» παραδεχόταν τότε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. «Μ’ εμένα η αλήθεια είναι ότι δεν παθαίνεις σοκ. Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δεν τρομάζω (σ.σ.: γέλια). Νομίζω ότι γερνάω όμορφα. Λέω στον εαυτό μου “μια χαρά είσαι, Μάρθα, για την ηλικία σου. Μια χαρά!”».

Διαβάστε επίσης: «Με πήρε τηλέφωνο η Ντόρα Δούμα ουρλιάζοντας να μου πει πως πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη»

photo3 pethainw kathe mera 5053f8022c73d6c621e9eb0c0d7d5f3e L

Αν και τη γνωρίζω πολλά χρόνια, από τότε που ο Αλέκος Αλεξανδράκης μού μιλούσε για ένα από τα πιο όμορφα αλλά και πιο καλόψυχα πλάσματα του χώρου τους, πάντα το χιούμορ της με εντυπωσίαζε. «Τι να νοσταλγήσω από το παρελθόν; Μπορεί να βλέπω τις ταινίες μου και να κρίνω τον εαυτό μου λέγοντας “εκείνο ήταν καλό που έκανες, Μάρθα”, “εκείνο το έκανες λάθος”, αλλά δεν νοσταλγώ. Όλες οι ηλικίες έχουν τις ομορφιές τους», έλεγε σε αυτή τη μοναδική εξομολόγηση ζωής, ενώ παραδεχόταν πως δεν έχει κάνει λάθη. «Νομίζω πως δεν έχω κάνει πολλά λάθη.

Διαβάστε επίσης: Συντετριμμένος ο Βασίλης Κωνσταντίνου: «Θα κρατήσω τα πάντα από τη Μάρθα»

karagianni Έχω παίξει σε καλές ταινίες. Ίσως και να ήταν τύχη αυτό, ίσως και να ήθελαν να μου δώσουν την ευκαιρία οι σκηνοθέτες για να γίνω αυτό που έγινα. Σκέψου ότι έπαιξα στην ταινία “Η άγνωστος” σε ηλικία 16 ετών. Ακόμα και αυτή είναι πολύ καλή ταινία. Όμως, από τη στιγμή που πήρα φόρα και άρχισα να κάνω καλές ταινίες, δεν δελεάστηκα από τα λεφτά που μου έδιναν για να κάνω και τριτοκλασάτες. Άλλωστε, για μένα ο Φίνος ήταν ο πατριάρχης του κινηματογράφου. Και ο Φίνος ήταν εκείνος που με προστάτευε από τρικλοποδιές, από ανταγωνισμούς. Επίσης δεν έκανα εκπτώσεις. Ίσως να έκανα κάποιες, όταν πρωτοξεκίνησα στα νιάτα μου. Μπορεί να έκανα δυο τρεις βλακειούλες, όμως μετά ευτυχώς βρήκα τον δρόμο μου».

Διαβάστε επίσης: Την Πέμπτη η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

photo1

Συνεργάστηκε με πολλούς και σπουδαίους σκηνοθέτες, από τον Ορέστη Λάσκο μέχρι τον Γιάννη Δαλιανίδη. «Από την άλλη, πιο κοντά από όλους τους συμπρωταγωνιστές μου ήμουν και είμαι με τον Βουτσά. Είμαστε και κουμπάροι με τον Κώστα, του βαφτίσαμε με την Ντόρα το παιδάκι τους με την Αλίκη». Από την καριέρα που κατάφερε να χτίσει τη ρωτούσα τότε αν κέρδισε χρήματα. «Απέκτησα τόσα όσα για να ζω καλά. Δεν υπήρξα ποτέ πλούσια και τα ταξίδια που έκανα σε όλον τον κόσμο ήθελαν χρήματα. Δεν μου τα χάρισε ποτέ κανένας». Ωστόσο το τελευταίο κομμάτι περικλείει και την αληθινή Μάρθα Καραγιάννη: «Ολα αυτά με τη δημοσιότητα, το θέατρο, τον κινηματογράφο τα έχω αφήσει πίσω μου. Έχω κατεβάσει ρολά. Απλά, μέσα από την εφημερίδα σας θέλω να ευχαριστήσω τους θαυμαστές μου που υπήρξαν… θαυμαστές μου». Καλό ταξίδι, Μαρθούλα!

Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη του Βογιατζή για την Καραγιάννη: «Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας Έλληνας»

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...