Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Οι τελευταίες στιγμές της Μάρθας Καραγιάννη

Το... άγουρο ξεκίνημα, το «μπαμ» με τις ταινίες του Δαλιανίδη και η καθιέρωσή της με τις κωμωδίες

Η Μάρθα Καραγιάννη, σε ηλικία 82 ετών, «έφυγε» το μεσημέρι της Κυριακής και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως «πέταξε» στους ουρανούς έτσι ξαφνικά, σαν ένα πουλάκι, λέγοντας από το τηλέφωνο απλά «καλημέρα» στον προσωπικό της γιατρό και επιστήθιο φίλο της Δημήτρη Σούρα.

martha karagianni92

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η υγεία της μεγάλης πρωταγωνίστριας είχε αρχίζει να κλονίζεται εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, όταν κάποια πρόωρα προβλήματα μνήμης είχαν αρχίσει να φαίνονται στον ορίζοντα. Ωστόσο, δεν ήταν έντονα και κυρίως όλοι οι γιατροί επιβεβαίωναν πως αυτό δεν θα της δημιουργήσει άμεσα άλλα προβλήματα.
Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, η υγεία της σπουδαίας πρωταγωνίστριας είχε επιβαρυνθεί.

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί η Μαίρη Χρονόπουλου: «Μαρθούλα μου έχουμε πολλά να πούμε όταν συναντηθούμε»

Η ίδια με δυσκολία πλέον σηκωνόταν, δεν είχε κέφι, αλλά πάντα τη διάθεση έπρεπε να της τη φτιάξει ο φύλακας άγγελός της, η Ντόρα Δούμα. Η γυναίκα που στάθηκε για 40 ολόκληρα χρόνια βράχος στο πλευρό της. Εκείνη την προστάτευε τόσο από εξωγενείς παράγοντες όσο και από φημολογίες και δημοσιεύματα που θα κλόνιζαν την ηρεμία της μεγάλης πρωταγωνίστριας. Άλλωστε η ίδια ποτέ δεν είχε μπλέξει σε σκάνδαλα και κουτσομπολιά. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από κάθε είδους δημοσιότητα και αυτό το έκανε γνωστό σε όλους μέσα από τις δύο τελευταίες συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει, αναφέροντας: «Κατέβασα ρολά».

Διαβάστε επίσης: «Με πήρε τηλέφωνο η Ντόρα Δούμα ουρλιάζοντας να μου πει πως πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη»

Photo6 gorgones mages

Τίποτα όμως δεν προμήνυε ότι το τέλος της θα ήταν τόσο βιαστικό, τόσο απρόσμενο, τόσο βίαιο για όλους όσοι την αγάπησαν. Λες και ήθελε να φύγει πριν την ώρα της. Νυχθημερόν δίπλα της βρίσκονταν η Ντόρα Δούμα και ο γιατρός φίλος της Δημήτρης Σούρας, ο οποίος κάθε ώρα και λεπτό επικοινωνούσε με την Ντόρα για να μαθαίνει νέα για τη Μάρθα.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία συνέντευξη της Μάρθας Καραγιάννη στην «Espresso»: «Είμαι μια πανέμορφη γριούλα»

martha karagianni84 Πολλές φορές, μάλιστα, ο ίδιος έκανε πλάκες στο τηλέφωνο με τη Μάρθα. Εκείνη άλλοτε είχε κέφια και άλλοτε με δυσκολία ψέλλιζε κάποιες λέξεις. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Μάρθας ο ίδιος θέλησε να μιλήσει δημοσίως για τις τελευταίες της στιγμές.

Διαβάστε επίσης: Την Πέμπτη η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

karagianni 2Οπως ανέφερε, η φίλη της Ντόρα Δούμα, που μένει μαζί της, του τηλεφώνησε για να του πει πως δεν είναι καλά η Μάρθα. Εκείνος ζήτησε να μιλήσει με την ηθοποιό, του είπε «καλημέρα» και «έφυγε». «Δυστυχώς η Μάρθα “έφυγε”».

Διαβάστε επίσης: Συντετριμμένος ο Βασίλης Κωνσταντίνου: «Θα κρατήσω τα πάντα από τη Μάρθα»

photo14

«Τα πράγματα έγιναν ως εξής. Γύρω στη 1 παρά τέταρτο η Ντόρα, η αγαπημένη της φίλη, η αδελφή της, το πιο δικό της πρόσωπο, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει, μου είπε “καλημέρα, Δημήτρη”. Και της απάντησα πως δεν μου φτάνει αυτό. Είπε “κα” και μετά σταμάτησε. Παίρνω την Ντόρα που ήταν δίπλα της στο τηλέφωνο και της ζητώ να καλέσει ασθενοφόρο, τα πάντα. Της έδωσα το νούμερο και σε τρία λεπτά με πήρε η Ντόρα ουρλιάζοντας, λέγοντάς μου ότι η Μάρθα “έφυγε”. Από τότε είμαστε όλοι δίπλα και είμαστε συγκλονισμένοι.

Διαβάστε επίσης: Έλντα Πανοπούλου: «Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα διαμάντι»

martha karagianni91Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια και για μένα μία σπουδαία φίλη, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος. Η Ντόρα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτή δυστυχώς είναι η αναγγελία του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη. Το πιο δυσάρεστο είναι ότι σε μένα έμελλε να υπογράψω τον θάνατό της ως γιατρός» είπε ο γνωστός ψυχίατρος στη Ναταλία Γερμανού.

Διαβάστε επίσης: Η αποκάλυψη του Βογιατζή για την Καραγιάννη: «Αυτό είναι κάτι που δεν το ξέρει κανένας Έλληνας»

201908091207270.7798 MARTHA KARAGIANI DESPINA VANDI 882019

Τα στέφανα με τον «θρύλο» Στεφανάκο, το παιδί που έχασαν και ο δεσμός με τον «πράσινο» γκολκίπερ Βασίλη Κωνσταντίνου

Έχουν περάσει μόλις εννιά μήνες από τότε που ο θρύλος του ποδοσφαίρου Μίμης Στεφανάκος «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών και μόλις χθες «έφυγε» και η πρώην σύζυγός του Μάρθα Καραγιάννη!

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο ζευγάρι για τρία περίπου χρόνια, όσο διήρκησε και ο γάμος τους, ο οποίος τελέστηκε το 1959, με τον κόσμο να έχει κατακλείσει όλη την Αθήνα. Και οι δύο σταρ (της μπάλας και του σινεμά) είχαν μιλήσει για τη σχέση τους και τον γάμο τους στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου ήταν και η τελευταία τηλεοπτική τους εμφάνιση.

γαμος στεφανακος

«Ηταν ένας κούκλος ο άντρας μου. Ημασταν πολύ όμορφο ζευγάρι, αλλά δυστυχώς χωρίσαμε γρήγορα. Ο γάμος μας κράτησε μόνο είκοσι δύο μήνες. Δεν ήταν εύκολο να ζήσουμε μαζί. Στη ζωή μας ήμασταν πολύ προσγειωμένοι, δεν νιώθαμε σταρ. Αλλά συμβαίνουν διάφορα πράγματα σε μία σχέση που δεν μπορείς να τα προβλέψεις και αλλάζει η ζωή σου. Τότε είχα μείνει έγκυος. Δυστυχώς, έχασα το παιδί και αυτή ήταν η αιτία που χωρίσαμε. Μετά πάγωσε η σχέση και ο γάμος μας. Απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλον. Αυτή η απώλεια με επηρέασε πολύ. Μπορώ να πω ότι μου στιγμάτισε τη ζωή. Ηταν μια πολύ άσχημη εμπειρία. Είναι πολύ δύσκολο, όταν σου συμβεί σε τόσο μικρή ηλικία να χάνεις το παιδί σου, να καταφέρεις μετά να ξαναβρείς την ισορροπία σου» είχε πει η Μάρθα Καραγιάννη, ενώ ο Μίμης Στεφανάκος είχε αναφέρει στη συνέντευξη: «Με τη Μαρθούλα αγαπηθήκαμε παράφορα. Δεν κράτησε πολύ ο γάμος μας. Χάσαμε και ένα παιδί μαζί. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που χωρίσαμε. Εγώ έφταιγα σε αυτόν τον χωρισμό. Η Μάρθα ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι, για σπίτι».martha karagianni97

Αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό από τον Μίμη Στεφανάκο μπήκε στη ζωή της ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου (μικρή φωτό). Ο δεσμός τους διήρκεσε 12 χρόνια και ένα βήμα πριν από τον γάμο τους, το 1985, αποφάσισαν να χωρίσουν. Οπως είχε εξομολογηθεί η Μάρθα Καραγιάννη, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε πολύ και γι’ αυτόν τον λόγο διατήρησε φιλικές σχέσεις μαζί του.

karagianni 1

Το… άγουρο ξεκίνημα, το «μπαμ» με τις ταινίες του Δαλιανίδη και η καθιέρωσή της με τις κωμωδίες

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μία από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες και η λαμπρή καριέρα της σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση μέτρησε περίπου 60 χρόνια.
Το 1956, μαθήτρια ακόμα, απέκτησε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο, μετά την πρώτη εμφάνισή της στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Αγνωστος» του Ορέστη Λάσκου. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη θεατρική της εμφάνιση στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και ψύλλοι».

martha karagianni83

Εκεί γνώρισε τον Γιάννη Δαλιανίδη, με τις πορείες τους να συνδέονται άρρηκτα. Η συνεργασία τους άρχισε το 1961 στην ταινία «Ζητείται ψεύτης». Την επόμενη σεζόν Φίνος και Δαλιανίδης παρουσίασαν το πρώτο ελληνικό μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν κρύο», στο οποίο η Καραγιάννη έκανε πάταγο ως αρραβωνιαστικιά του Ντίνου Ηλιόπουλου.Photo9 gorgones mages

Ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν αυτός που ανέδειξε και την κωμική φλέβα της Μάρθας πρώτα μέσα από το φιλμ «Οι θαλασσιές οι χάντρες», παραγωγής 1967, παρά το γεγονός ότι εκείνη αντιδρούσε, όπως είχε παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της. Ωστόσο ο Δαλιανίδης της έλεγε ότι η κωμωδία θα της έδινε ψωμί μέχρι τα βαθιά γεράματα, μια και ως χορεύτρια θα είχε… ημερομηνία λήξης.

martha karagianni s«Ενα κορίτσι για δύο», «Ραντεβού στον αέρα», «Κάτι να καίει», «Κορίτσια για φίλημα», «Ξυπόλητος πρίγκηψ», «Νύχτα γάμου», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Γοργόνες και μάγκες», «Η ωραία του κουρέα», «Το ανθρωπάκι», «Ο μάγκας με το τρίκυκλο» είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε και καθιερώθηκε και ως sex symbol, στις περισσότερες από τις οποίες είχε για παρτενέρ τον καρδιακό της φίλο στη ζωή Κώστα Βουτσά. Όλες κωμωδίες.

μαρθα 1

Η ίδια βέβαια άφησε και το δραματικό κινηματογραφικό στίγμα της ως ηθοποιός, όταν έπαιξε, το 1969, στο κοινωνικό δράμα του Νίκου Φώσκολου «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα». Εκεί υποδύθηκε μια δυναμική τραγουδίστρια, την Πέρσα, στο πλευρό του Αγγελου Αντωνόπουλου και του Κώστα Καζάκου. Αν και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και ταίριαξε απόλυτα με τους δύο συμπρωταγωνιστές της, προτίμησε στη συνέχεια την κωμωδία.

martha karagianni99

Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο, παίζοντας σε μιούζικαλ και κωμωδίες. Ακόμη, έπαιξε σε οκτώ βιντεοταινίες και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Συμπρωταγωνίστησε με τον Κώστα Βουτσά στη σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του» το 1985.

martha karagianni93

Στη συνέχεια έλαβε μέρος στη θρυλική επιτυχία «Οι μικρομεσαίοι», πάλι του Δαλιανίδη. Επειτα ακολούθησαν πολλές ακόμη τηλεοπτικές συμμετοχές, όπως στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» και στην «Εργαζόμενη γυναίκα».

0028 KARAGIANI DALIANIDIS 15112005

Τη χειμερινή σεζόν 2013-14 πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Η μαμά είπε μη…!» των Στέλιου Παπαδόπουλου και Γιώργου Βάλαρη, καθώς και στην τηλεοπτική σειρά «Οι Βασιλιάδες».photo2

(Πηγη φωτογραφιών από ταινίες από τη Finosfilm)

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...