Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ: Η «Άννα» των «Παγιδευμένων» μιλάει για την επτάμηνη παραμονή της στο Ιράν

«Κοριτσάκι με είδε στον Ιράν χωρίς το μαντήλι και έπαθε σοκ»

Η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ, η πρωταγωνίστρια της σειράς «Παγιδευμένοι» με αφορμή τα γεγονότα στο Ιράν μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την παραμονή της στη χώρα για επτά μήνες λόγω γυρισμάτων.

Καταγραφή 3

«Ο κόσμος είναι τρομερά ανοιχτός ζεστός φιλόξενος. Είναι ίσως ο πιο φιλόξενος λαός που έχω συναντήσει στη ζωή μου και έχω ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου. Είναι πολύ δοτικοί, ευγενείς από τη φύση τους. Με πολύ ενδιαφέρον να μάθουν για μας, για την Ελλάδα τα έθιμα μας, έχουμε πάρα πολλά κοινά, λέξεις ένιωσα σαν δεύτερο σπίτι μου. Έζησα πολύ καιρό εκεί δεν έκλειναν οι κάμερες και γύριζα σπίτι μου. Έγινε σπίτι μου. Με υποδέχθηκαν με αγάπη και ζεστασιά.

Διαβάστε επίσης: Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ: «Τον αγαπώ τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη, η πρώτη μας συνάντηση ήταν…»

1100 4e7d33ec 85cc 4c13 951a cb60f89d09f0Ο λαός ως λαός δεν είναι αυτή η καταπίεση που βλέπουμε και που συμβαίνει.  Είναι το καθεστώς. Ναι και πως ο καθένας το χρησιμοποιεί. Οι βασικότερες ελευθερίες τους περιορίζονται στο θέμα της εμφάνισης και κάποιων συμπεριφορών … οι γυναίκες είναι πολύ δυνατοί χαρακτήρες τρομερά σπουδαγμένες και μορφωμένες μετράει ο λόγος τους στις οικογένειες τους, παίρνουν και θέση όσο μπορούν. Αλλά και πάλι υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί. Πάρα πολλοί. Θα ερχόμουν αντιμέτωπη με πάρα πολλές δυσκολίες αν έμενα εκεί μόνιμα. Την πρώτη μέρα που πήγα στις γυναικείες τουαλέτες να πλυθώ έβγαλα τη μαντήλα και μπήκε μέσα ένα μικρό κοριτσάκι και έπαθε σοκ. Γούρλωσε τα μάτια και άρχισε να μου τραβάει τα μαλλιά και να λέει να βάλω τη μαντήλα. Ο κόσμος όμως με αντιμετώπιζε με απόλυτο σεβασμό και ως προς τη διαφορετικότητα μου. Η Τεχεράνη θα πει, είναι μία μεγαλούπολη, μένουν άνθρωποι που έχουν μια οικονομική άνεση. Εκεί οι μαντήλες, κάθε χρόνο μετακινούνταν και μερικά χιλιοστά πιο πίσω. Στα πιο φτωχά προάστια της πόλης βλέπεις ότι υπάρχει εντονότερος θρησκευτικός φανατισμός και προσκόλληση σε αυτά που λέει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: «Παγιδευμένοι»: Ο Στέφανος Κυριακίδης θα φέρει ανατροπές – Τι ρόλο έχει με την οικογένεια Μαρκέτου;

1100 7a7849ad 1656 49d2 bae7 292827e1a95b

Ζητούν την ισότητα και την ελευθερία της σκέψης και της επιλογής και το δικαίωμα στη ζωή και στην αυτοδιαχείριση της ύπαρξης μας. Οι φίλοι μου που μίλησα από το τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι καλά και να προσευχηθώ για αυτούς. Ήρθε επιτέλους η ώρα να είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε το τι θέλουμε να φοράμε και πώς να ντυνόμαστε και να μην σκοτώνονται οι άνθρωποι. Νομίζω αυτό είναι το κυριότερο μήνυμα του Ιρανικού λαού αυτή την στιγμή δεν φοβούνται είναι έξω παλεύουν, μάχονται πολύ γενναία και δεν φοβούνται. Τους θαυμάζω και είμαι μαζί τους.

pagidevmenoi1364

Διαβάστε επίσης: Μαριλένα Ράδου: Δείτε την «Κατερίνα» των «Παγιδευμένων» να χορεύει τσιφτετέλι




Πήγα προετοιμασμένη να ακολουθώ τους κανόνες έπρεπε και εγώ να φοράω την μαντήλα μου, το μαντό μου το οποίο είναι σαν μια μακριά ζακέτα που καλύπτει το σώμα. Όταν πήγαινα σε σπίτι θρησκευόμενης γυναίκας εξ επιλογής μόνη μου δεν έβγαζα τη μαντήλα ως ένδειξη σεβασμού προς αυτή. Και αυτό είναι το θέμα.

pagidevmenoi786Να σεβαστούμε τις επιλογές του καθενός. Οι γυναίκες που θέλουν να φοράνε τις μαντήλες τους να τις φοράνε και εκείνες που δεν θέλουν να μη σκοτώνονται. Μια μέρα πήγα να βγω από το ξενοδοχείο μου φορώντας μόνο το τουρμπάνι μου χωρίς να καλύπτω τον λαιμό και ο ρεσεψιονιστ μου έδωσε μια κάρτα. Του λέω δεν χρειάζεται και μου είπε πως αν αντιμετωπίσω πρόβλημα να καλέσουν στο ξενοδοχείο να τους πουν πως είμαι τουρίστρια».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...