Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σταμάτης Κόκοτας: Είδωλο στις λαϊκές γειτονιές και στην κοσμική Αθήνα – Η λατρεία και η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Σταμάτης Κόκοτας «έφυγε» με ένα παράπονο

Ο Σταμάτης Κόκοτας, με την κηδεία του να γίνεται με δημοτική δαπάνη την Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου (ήταν παλιός κάτοικος Ζωγράφου, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής), πατά ήδη γκάζι για τα «μπουζούκια του Παραδείσου», για να συναντήσει τον φίλο του, Αριστοτέλη Ωνάση, που τόσο παθιαζόταν με τα τραγούδια του.

201603100952320.1205 STAMATIS KOKOTAS 932016

Ο χαμός του τεράστιου τραγουδιστή (που στα 60s και τα 70s είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία, καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς, όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ζαμπέτας, Αντώνης Κατινάρης, Χάρης Λυμπερόπουλος, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Λυκούργος Μαρκέας, Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.), σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στους θαυμαστές του, στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στον απλό κόσμο που τραγούδησε τα τραγούδια του.

Φ7 Ο Σταμάτης Κόκοτας δίνοντας συνέντευξη στον Φρέντυ ΓερμανόΟ Σταμάτης Κόκοτας, που «έφυγε» τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 85 ετών στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, δίνοντας μάχη τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον καρκίνο, μπορεί να έζησε μια ζωή που κάποιοι βλέπουν σε… ταινίες, είχε όμως μια πικρία:

201603101005080.1322 STAMATIS KOKOTAS 932016Λόγω των προβλημάτων υγείας του, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο για τον τεράστιο Γιώργο Ζαμπέτα.

201310101055080.4185 DIMITRIS KOKOTAS STAMATIS KOKOTAS 9102013

Ωστόσο «έφυγε» (έχοντας παντρευτεί δύο φορές και έχοντας αποκτήσει έναν γιο, τον Δημήτρη, που επίσης ασχολήθηκε με το τραγούδι, και δύο κόρες) αφήνοντας ως παρακαταθήκη σπουδαία τραγούδια. Το «Ονειρο απατηλό» και το «Γιε μου» είναι δυο δημιουργίες που τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Φ2 ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ Τσιτσανης Κόκκοτας

Για τον γιο ενός πολύτεκνου γιατρού από του Ζωγράφου, που παραλίγο να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του αλλά μαγεύτηκε από τη μουσική, όλα έμοιαζαν σαν να ξεπήδησαν από ταινία: από τον Σταύρο Ξαρχάκο, που τον έπεισε να παρατήσει τις ιατρικές σπουδές του στο Παρίσι και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ξεκινήσει ηχογραφήσεις και τον Ωναση που τον λάτρευε, μέχρι το σήμα κατατεθέν του, τις φαβορίτες, που δεν έκοψε ποτέ, και την αγάπη του για τα ράλι και τα ακριβά αυτοκίνητα! Και σαν «Ενα μεσημέρι στης Ακρόπολης τα μέρη» ο Σταμάτης Κόκοτας, με έναν μαγικό τρόπο, έγινε σταρ!

Φ5 Μετά τον Ξαρχάκο ήρθαν ο Δήμος Μούτσης με του «Προφήτη Ηλία τα σοκάκια» και την «Πειραιώτισσα», ο Καλδάρας με το «Ονειρο απατηλό» και το ανυπέρβλητο «Γιε μου», ο Ζαμπέτας με το «Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά», αλλά και οι Τσιτσάνης, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Χατζηνάσιος, Σπανός και άλλοι. Ο ίδιος δεν ήταν είδωλο μόνο στις λαϊκές γειτονιές, αλλά και στα σαλόνια πλουσίων και ισχυρών, με την κοσμική Αθήνα να είναι για χάρη του «πρώτο τραπέζι πίστα». Πρώτος και καλύτερος ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που για χάρη του έστηνε… πίστες ακόμη και στη θαλαμηγό «Χριστίνα» και στον Σκορπιό. Ο Eλληνας κροίσος ήταν εκείνος που τον σύστησε στη Μαρία Κάλλας, με την ντίβα της όπερας να υποκλίνεται στο μεγαλείο της φωνής του!

Φ4

Ο Σταμάτης Κόκοτας σε συνέντευξή του είχε πει για τη γνωριμία του με την Κάλλας: «Τη Μαρία την Κάλλας τη γνώρισα στο τραπέζι ενός μαγαζιού όπου τραγουδούσα, την έφερε ο Αρίστος να μου τη γνωρίσει. Την αγάπησα πολύ, γίναμε καλοί φίλοι. Μου έλεγε “que dulce chanteur”» (Τι γλυκός τραγουδιστής).

Κι επειδή μου άρεσε εμένα αυτό που μου έλεγε, της χάρισα έξι long play που ηχογράφησα και της είπα τις ελεύθερες ώρες που δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι να βάλει αν θέλει να τα ακούσει». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι ήταν ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα της σοπράνο που βγήκαν πριν από χρόνια σε δημοπρασία!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...