Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Πυρ» στο δικαστήριο για τον Φιλιππίδη από τις Σούμα και Δαυλού

Ο μπακαλόγατος, το κατεβασμένο παντελόνι και το μαραμένο λουλούδι

Όσα εκμυστηρεύτηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα για την απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη εξιστόρησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η γνωστή ηθοποιός Τζούλη Σούμα, ενώ τη σκυτάλη πήρε η ηθοποιός Ανδρομάχη Δαυλού, η οποία αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός τη φλέρταρε και, όταν εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, την «έκοψε» από τηλεοπτική σειρά.

201001211057160.1226 PETROS FILIPIDIS ALINTA KOTSOVOYLOY ELPIDA FILIPIDOY 2012010

Η Ανδρομάχη Δαυλού γνώρισε τη δεύτερη καταγγέλουσα σε παράσταση το 2015, όπου η μάρτυρας ήταν βοηθός σκηνοθέτη και έπαιζε στην παράσταση.

«Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε να δει εμένα και το νεογέννητο μωράκι μου. Κάποια στιγμή λέω στο παιδί μου “ παιδί μου, παιδί μου, παιδάκι μου, που λέει κι ο Φιλιππίδης” (σ.σ.: ατάκα που χρησιμοποιούσε σε τηλεοπτική σειρά). Εκεί σκοτείνιασε. Μου λέει, μη λες έτσι στο παιδί. Μη χρησιμοποιείς τα λόγια αυτού. Λέω σου την έχει πέσει; Γιατί μου την έχει πέσει κι εμένα. Οχι μου λέει, κάτι παραπάνω» ανέφερε.

daulou

Αμέσως μετά περιέγραψε τη δίκη της εμπειρία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, της την έπεσε και, όταν εκείνη αρνήθηκε, την έκοψε από τη σειρά που έπαιζε. «Εγώ της είπα ότι το 2000 με κάλεσε στη σειρά το “Κλειδί” να κάνω έναν μικρό ρόλο. Πηγαίνουμε για το γύρισμα. Κάνουμε πρόβα, κάνουμε όλο το χωροταξικό. Ερχεται να μου μιλήσει ο σκηνοθέτης (σ.σ.: Φιλιππίδης) τόσο κοντά, που καλούμαι να κάνω πίσω για να εστιάσω να δω τι μου λέει. Γίνεται το γύρισμα, μου λέει ήταν πολύ καλό. Φεύγουμε να πάμε στα καμαρίνια. Εκεί με κλείνει με πολύ σφιχτή αγκαλιά στον λαιμό. Δυο μέρες μετά με καλεί και μου ζητά να τον συναντήσω βράδυ σε δικό του χώρο για να κάνουμε πρόβα. Δεν συμβαίνει πρόβα βραδινή. Δεν αισθάνομαι άνετα και λέω όχι. Με ξαναπήρε πάλι την επόμενη ημέρα να μου πει να κάνουμε πρόβα σε δικό του χώρο. Είπα πάλι δεν μπορώ. Εκρινα ότι δεν είναι πρόβα. Αισθάνομαι ότι είναι άλλο κάλεσμα. Δεν με ξανακαλεί ποτέ, αλλά δεν έρχονται κι αλλά σενάρια» εξήγησε.

Περιγράφοντας όσα της εκμυστηρεύτηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα μετά τη δίκη της αποκάλυψη για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η κυρία Δαυλού είπε στο δικαστήριο όσα έχουν ήδη περιγράφει για την απόπειρα βιασμού στο καμαρίνι του θεάτρου Μουσούρη.

filippidis 5

«Ηταν ένα άνθρωπος τσαλαπατημένος»

Η Τζούλη Σούμα γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού τον ηθοποιό σε καμαρίνι θεάτρου το 2014, όταν συνεργάστηκαν σε παράσταση. «Είμαστε συνάδελφοι. Γνώρισα τη δεύτερη καταγγέλλουσα το 2014 στην παράσταση “Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ”. Ήμουν στην ακρόαση. Η δεύτερη καταγγέλλουσα ξεχώρισε. Συνεργαστήκαμε άψογα, και μάλιστα βραβεύτηκε. Ήταν μια αξιόλογη ηθοποιός και υπέροχη συνεργάτιδα, αλλά και άνθρωπος – εντός κι εκτός σκηνής» είπε η μάρτυρας.

201302121236220.7268 SOYMA MIXELIS 11022013

Οπως εξήγησε, τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2018, σε συνάντησή τους, όταν συζήτησαν για το τι θα έκαναν την επόμενη θεατρική σεζόν και πού θα αναζητούσαν δουλειά, στο άκουσμα του ονόματος του Φιλιππίδη η δεύτερη καταγγέλλουσα της αποκάλυψε όσα βίωσε.

«Όταν ειπώθηκε το όνομα Φιλιππίδης, μου λέει “άπαπα, αποκλείεται δεν υπάρχει περίπτωση”. Την είδα ότι ένιωθε άσχημα. Τότε μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κληθεί να κάνει μια αντικατάσταση στην παράσταση “Μπακαλόγατος” και πως της επιτέθηκε ο κατηγορούμενος. Όταν πολύ δύσκολο, ήταν πολύ ταραγμένη. Μου είπε ότι κλείδωσε την πόρτα, ότι εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, ότι της άνοιξε τα πόδια, της κατέβασε το κολάν και το εσώρουχο. Μου είπε ότι ήταν πολύ βίαιος κι “εγώ ούρλιαζα, ούρλιαζα! Κοπανούσα την πόρτα”. Μου είπε ότι όταν της άνοιξε να φύγει, της είπε “θα σε καταστρέψω, θα με βρεις μπροστά σου”».

2976 VASILIS RISVAS DIMITRIS MILONAS PETROS FILIPIDIS 1292018

Περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση της φίλης της, η κυρία Σούμα έκανε λόγο για έναν άνθρωπο τρομοκρατημένο και ταραγμένο. «Εκείνη την ημέρα που αποφάσισε να μου το εκμυστηρευτεί είδα έναν άνθρωπο φρικτά ταραγμένο, τρομοκρατημένο. Μου είπε ότι δεν τελείωσε εκεί. “Με έπαιρνε τηλέφωνο και με απειλούσε, μου μίλαγε με χυδαίες εκφράσεις και ήμουν υπό καθεστώς τρόμου και μεγάλης απειλής”. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο σε άνθρωπο που πήγε να συζητήσει για δουλειά. Οτι θα δεχόταν επίθεση και στο παρά ένα θα γινόταν βιασμός».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στην πεποίθηση της δεύτερης καταγγέλλουσας ότι έχασε δουλειές εξαιτίας του Πέτρου Φιλιππίδη. «Μου εξομολογήθηκε ότι αυτό το περιστατικό είχε αντίκτυπο στη δουλειά της. Μου είπε “βρήκα αυτόν τον άνθρωπο πάλι μπροστά μου, με έκοψε το κανάλι από δύο σειρές”. Το κανάλι δεν έχει δουλειά για τους μικρούς ρόλους, με τους μεγάλους που έχουν εμπορικότητα ασχολείται. Μου είπε ότι την πήρε ο Φιλιππίδης και της είπε “βλέπεις, με βλέπεις πάλι μπροστά σου. Αν αλλάξεις συμπεριφορά…”».

7361 GERASIMOS MIXELIS ME TIN AGAPIMENI TOY 2442007

Εναν άνθρωπο «τσαλαπατημένο» περιέγραψε η μάρτυρας αναφερόμενη στη φίλη της την περίοδο που προσπαθούσε να αποφασίσει εάν θα κάνει καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού.

«Την περίοδο των καταγγελιών είδα έναν άνθρωπο διαλυμένο. Είδα ένα λουλούδι που είχε καταρρακωθεί. Εναν άνθρωπο τσαλαπατημένο. Είναι η μοναδική φορά που είδα έναν άνθρωπο τόσα βαθιά διαλυμένο ψυχικά, στα όρια του να μην μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του. Ηταν ακόμα τρομοκρατημένη. Οτι θα της συμβεί κάτι. Βρήκε το θάρρος και το κατήγγειλε».

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει κάτι άλλο για τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Για τέτοιο περιστατικό με βιασμό ή απόπειρα, όχι. Αυτό που είχα ακούσει ήταν ότι στη συνεργασία ήταν καταπιεστικός και δύσκολος, αλλά όχι τέτοιο πράγμα.

Εισαγγελέας: Σας είπε η καταγγέλλουσα σε τι συνίστατο οι απειλές;

Μάρτυρας: Την ωθούσε να επαναλαμβάνει τις χυδαίες εκφράσεις στο τηλέφωνο. Της έλεγε «πες το, γιατί, όπου είσαι, θα έρθω να σε ψάξω».

Ενορκος: Της έλεγε ότι «θα έρθω να σε βρω». Τι θα της έκανε ο κ. Φιλιππιδης; Σαν τι θα της έκανε;

Μάρτυρας: Ηταν υπό το καθεστώς απειλής. Μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έρθει στο σπίτι της. Μπορεί να την παρακολουθούσε. Η απειλή ήταν σαφής. «Σήκωσε το τηλέφωνο, θα έρθω εκεί που θα είσαι».

Ενορκος: Μήπως ο φόβος ήταν λίγο υπερβολικός;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι όταν το θύμα ακούει τον παρ’ ολίγον βιαστή του φοβάται.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...