Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στέφανος Κάκκος: Όλα… μουσική είναι

Ο Στέφανος Κάκκος μιλάει στην «Espresso» για τη νέα επιτυχία του, τις συνεργασίες και τη χριστουγεννιάτικη εμφάνιση στον Δήμο Βόλου

Στις 21 Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε τον Στέφανο Κάκκο σε μια μεγάλη συναυλία στον Βόλο, στη σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής, με τίτλο «Ολα αγάπη είναι», στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου.

Ο Βολιώτης τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός Στέφανος Κάκκος μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, τις συνεργασίες που ξεχώρισε και τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά του στον χώρο.

Πότε άρχισες να συνειδητοποιείς την αγάπη σου για τη μουσική;
Από μωρό, όταν έπαιζε μουσική, χαιρόμουν και χόρευα. Το αγαπημένο μου παιχνίδι τότε ήταν να βγάζω από τα ντουλάπια όλες τις κατσαρόλες και τα ταψιά και να τα κοπανάω. Ηθελα να γίνω κιθαρίστας και ντράμερ. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησα μαθήματα αρμονίου. Στη συνέχεια συμμετείχα σε συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και στα 15 μου άρχισα μαθήματα κιθάρας. Από τότε δεν έχω σταματήσει να πειραματίζομαι, να δοκιμάζω και να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Κατά βάση είμαι αυτοδίδακτος.

Τι σε εκφράζει περισσότερο; Να τραγουδάς, να παίζεις μουσική, να γράφεις;
Νομίζω τα δύο πρώτα με εκφράζουν το ίδιο και μετά ακολουθεί το γράψιμο. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Είναι η ψυχοθεραπεία μου και ο τρόπος που θέλω να επικοινωνώ και να εκφράζομαι. Το τραγούδι μπήκε πολύ αργότερα στη ζωή μου από το να παίζω μουσική. Νιώθω το ίδιο όμορφα είτε παίζοντας είτε τραγουδώντας ή κάνοντάς τα ταυτόχρονα. Το γράψιμο, νομίζω, έρχεται τελευταίο, γιατί έχει να κάνει με την έμπνευση, που μου χτυπάει σπανιότερα την πόρτα. Γράφω μουσική και για άλλους, κατόπιν παραγγελίας συνήθως. Νομίζω όμως ότι τα καλύτερά μου τραγούδια τα έχω γράψει σε στιγμές που δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα.

Μίλησέ μας για την τελευταία σου δουλειά…
Η τελευταία μου κυκλοφορία είναι το τραγούδι «Ολα αγάπη είναι», σε στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και μουσική Γιάννη Φρασέρη. Δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από εμένα κι όλους τους συντελεστές, και αυτό το όμορφο, αγνό και θετικό συναίσθημα της αγάπης προσπαθήσαμε να το μεταδώσουμε μέσω του τραγουδιού.

Τι άλλο ετοιμάζεις επαγγελματικά;
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω κι ένα νέο τραγούδι. Θέλω και μου αρέσει να εξελίσσομαι συνεχώς. Εχω πολλές καινούργιες ιδέες και σκέψεις με πράγματα που θέλω να δημιουργήσω. Απλώς, επειδή τις περισσότερες φορές τα κάνω όλα με τον τρόπο μου, απαιτείται συνήθως περισσότερος χρόνος.

stefanos kakkos 1
Ο Βολιώτης τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός Στέφανος Κάκκος

Με ποια ονόματα της ελληνικής σκηνής θα ήθελες να συνεργαστείς;
Εχω συνεργαστεί με αρκετά αξιόλογα άτομα της ελληνικής σκηνής. Γενικότερα μου αρέσουν οι συνεργασίες και η ομαδικότητα. Θεωρώ πως δεν θα απέκλεια κάποια συνεργασία, αν έκανα αυτό που με εκφράζει και υπήρχε μια όμορφη ενέργεια.

Ποια δουλειά σου / συνεργασία σου ξεχωρίζεις;
Πρώτη μού έρχεται η Σοφία Βόσσου. Ηταν κι ένας από τους ανθρώπους που με ώθησαν να πάρω την απόφαση να κατέβω στην Αθήνα. Εχουμε κάνει μαζί δύο κομμάτια, το «Βουτιά στο κενό» και το remake της «Ανοιξης». Είμαστε πολύ καλοί φίλοι πλέον. Τη σέβομαι, την εκτιμώ, έχω μάθει πολλά πράγματα από εκείνη και την αγαπώ.

Τι αποτελεί έμπνευση για σένα;
Η φύση, οι ήχοι, το ωραίο φαγητό, η αγάπη, οι όμορφοι άνθρωποι, η καλή παρέα, η αλήθεια…

Πού μπορούν οι θαυμάστριες και οι θαυμαστές σου να σε απολαύσουν;
Αυτό το διάστημα κάνω εμφανίσεις κυρίως στην Αθήνα. Προς το παρόν δεν έχω κάποια μόνιμη βάση, διότι ο κύριος χώρος στον οποίο θα εμφανιζόμαστε είναι ακόμη υπό κατασκευή. Θα το ανακοινώσουμε όταν όλα είναι έτοιμα. Εχουμε όμως κάποιες κλεισμένες εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας και, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, ετοιμάζουμε μια μεγάλη συναυλία στον Βόλο, στη σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής, στις 21 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Ολα αγάπη είναι», με τη συνοδεία πέντε υπέροχων μουσικών και αγαπημένων φίλων. Θα έχουμε επίσης μαζί μας μια εφηβική χορωδία, γιατί αγαπώ τα παιδιά και μου αρέσει να βρίσκομαι μαζί τους σε κάθε ευκαιρία. Τώρα, για το υπόλοιπο διάστημα γίνονται πολλές συζητήσεις και σίγουρα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται από τις σελίδες μου στο facebook και στο Instagram.

Από τεσσάρων ετών έπαιζε με… νότες

Ο Στέφανος Κάκκος γεννήθηκε στις 13/5/1991 και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός. Ασχολείται με τη μουσική από 4 ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα αρμονίου, ενώ στα 15 άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας.

Από την ηλικία των 5 έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου του οποίου ήταν σπουδαστής, ενώ στην εφηβεία και στα 19 του χρόνια δημιούργησε το συγκρότημα Gravity -0- (Βαρύτητα μηδέν).

Eκτοτε συνεχίζει αυτόνομα την καριέρα του, με αμέτρητες επιτυχημένες συναυλίες και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και νυχτερινά μαγαζιά κυρίως της Αθήνας και του Βόλου, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, με την ενέργειά του και τη γεμάτη ένταση ερμηνεία του και την αγάπη του για τη μουσική να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις του.

Τον Αύγουστο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι – video clip με τίτλο «Τρέλα θέλει η ζωή» σε στίχους και μουσική δικά του, το οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

Το καλοκαίρι του 2015 αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό του Νίκου Μουρατίδη, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο από τη Heaven Music.

Το τελευταίο του single κυκλοφόρησε το 2020, με τίτλο «Oλα αγάπη είναι», σε μουσική του Γιάννη Φρασέρη και στίχους του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, από την εταιρία Walnut Pearl, αλλά και με διασκευές γνωστών επιτυχιών από την ελληνική και διεθνή ποπ/ροκ σκηνή.

Μέσα στο 2022 πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας με πιο σημαντικές τις εμφανίσεις του στον «Σταυρό του Νότου» και όλο το καλοκαίρι στο ανακαινισμένο «Green Park», ενώ ταυτόχρονα έκανε πολλές συναυλίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...