Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Οι «αυτοκόλλητες» αδελφές Καϊλή – Η μία «έκοβε» στον πολιτικό στίβο και η άλλη «έραβε» στον επιχειρηματικό κόσμο

Η Μανταλένα ήταν πάντα ο «άγρυπνος φρουρός» και η πιο έμπιστη συνεργάτης της όμορφης Εύας!

Ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος παρουσιάζει τις αδερφές Καϊλή το «Politico», κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην πορεία των δύο γυναικών από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ως τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και από τη λάμψη της Ευρωβουλής στις business εκατομμυρίων ευρώ.

201411082211360.5410 MANTALENA KAILI EVA KAILI 7112014

Εδώ και πολλά χρόνια στα πολιτικά πηγαδάκια ήταν γνωστό πως «άγρυπνος φρουρός» της όμορφης Εύας, που λειτουργούσε ως «front-woman», ήταν πάντα η αδερφή της Μανταλένα. Η ίδια εξάλλου σε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που ανέλαβε στα χρόνια της πολιτικής της καριέρας είχε πάντα τη Μανταλένα ως την πλέον έμπιστη συνεργάτιδά της.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Αγορές ακινήτων και «μαϊμού» ενοίκια με τα μαύρα χρήματα

kaili29103

Στις Βρυξέλλες όμως φαίνεται πως η σχέση των δύο αδερφών αναβαθμίστηκε. Από τη μια πλευρά η Εύα «έκοβε» στον πολιτικό στίβο και από την άλλη η αδερφή της Μανταλένα «έραβε» στον επιχειρηματικό κόσμο, ακολουθώντας όμως πάντα βίους και επιλογές… παράλληλες.

201703061233490.0327 EVA KAILI 532017«Την ώρα που η Εύα Καϊλή έστρεφε το ενδιαφέρον της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και κρυπτονομισμάτων, η Made Group της Μανταλένας Καϊλή το 2018 δημιούργησε μια “μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία”, την Elontech, η οποία επικεντρωνόταν στους ίδιους τομείς» γράφει χαρακτηριστικά το «Politico». Μόνο τυχαίο δεν είναι πως στην Elontech η Μανταλένα Καϊλή ήταν η managing director, με την Εύα Καϊλή να έχει τον ρόλο της συμβούλου, ενώ ανάμεσα στα στελέχη της εταιρίας ήταν σύμβουλοι της Εύας, όπως ο Δημήτρης Τζανιδάκης.

kaili29057
Οι δραστηριότητες των δυο αδερφών όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Τον Αύγουστο του 2017 η Μανταλένα ξεκίνησε το Made Group, μια «μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για επικοινωνιακή στρατηγική, έργα κοινωνικής καινοτομίας και δημιουργικές συνέργειες» με έδρα την Αθήνα και συνιδρυτή τη συνεργάτιδα της Εύας στην Ευρωβουλή Ματίνα Κανάκη. Τα χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 2017, η Made Group συμμετείχε σε πολλά ψηφιακά έργα που υποστηρίχθηκαν από το Horizon 2020 – κυρίως στη διεθνή κοινοπραξία που ανέπτυξε το ChildRescue, μια εφαρμογή για την εύρεση εξαφανισμένων παιδιών μεταναστών. Η οργάνωση της Μανταλένας Καϊλή ήταν υπεύθυνη για τις επικοινωνίες, λαμβάνοντας 104.037,50 ευρώ από χρηματοδότηση από την Ε.Ε. μεταξύ 2018 και 2020. Το 2019 η Εύα Καϊλή φιλοξένησε εκπροσώπους του ChildRescue σε μια κοινοβουλευτική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της STOA και το 2021 μίλησε σε εκδήλωση της Made Group με μερικούς από τους δημιουργούς του έργου.

0506 EVA KAILI 21102022
Το ενδιαφέρον είναι, βέβαια, πως τον Νοέμβριο του 2022 η Κανάκη, πέρα από συνεργάτιδα της Εύας και της συνιδρύτρια της εταιρίας της Μανταλένας, έγινε διαχειρίστρια της Estate Aria Properties, μιας εταιρίας real estate που ιδρύθηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, o οποίος ήταν βοηθός του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτζολίνο. H Μανταλένα Καϊλή, πάντως, με δήλωσή της στο «Politico» αμφισβήτησε την έκταση της επικάλυψης ανάμεσα στη Made Group και του έργου της αδερφής στις Βρυξέλλες: «Είχαμε δραστηριότητες που δεν ακολουθούσαν ρητά την ατζέντα της Εύας».

2481 FRANTZESKO TZOZRTZI EVA KAILI 2492022
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι αδερφές Καϊλή όπως διαχειρίστηκαν μαζί την άνοδο στην κορυφή, έτσι καλούνται σήμερα από κοινού να διαχειριστούν όχι μόνο την κοινωνική απαξία αλλά και τον κίνδυνο της φυλάκισης, αντιμετωπίζοντας μάλιστα η Εύα ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες. Ομως ακόμα και αυτή την ώρα οι δύο αδερφές παραμένουν αχώριστες.

kaili28873

Το «Politico» τονίζει ακόμη ότι οι δύο αδερφές συχνά αποθέωναν η μία την άλλη στα social media, ενώ ξεκινούσαν… μαραθωνίους για ψώνια στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...