Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Η Κατάρα του «Top Gear» – Παρουσιαστές και συντελεστές της θρυλικής εκπομπής φλέρταραν με τον θάνατο

Τελευταίο θύμα ο θρύλος των αγώνων ράλι Κεν Μπλοκ σκοτώθηκε σε ηλικία 55 ετών σε δυστύχημα στα χιόνια

Οι σταρ από τον Τομ Κρουζ μέχρι την Κάμερον Ντίαζ μπορεί να κάνουν ουρά και να παρακαλάνε για μια πρόσκληση στη διασημότερη τηλεοπτική εκπομπή για αυτοκίνητα του πλανήτη, ωστόσο δεν φαντάζονται πόσο πολύ ρισκάρουν.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Παρουσιαστές και συντελεστές του «Top Gear» έχουν νιώσει στο πετσί τους την κατάρα που φαίνεται να πλανάται πάνω από την εκπομπή. Θάνατοι από δυστυχήματα ή καρκίνο, καθώς και φρικτά ατυχήματα για τα οποία δεν έφεραν ευθύνη και τους έστειλαν στο νοσοκομείο μια ανάσα μακριά από τον θάνατο έχουν πλήξει πολλούς από αυτούς. Η λεγόμενη «κατάρα του “Top Gear”» ήρθε για τελευταία φορά στο μυαλό των φανατικών της εκπομπής του BBC στις αρχές του έτους, όταν, σύμφωνα με τη «Sun», έγινε γνωστό ότι ο θρύλος των αγώνων ράλι Κεν Μπλοκ σκοτώθηκε σε ηλικία 55 ετών σε δυστύχημα στα χιόνια.

mplok
Ο θρύλος των αγώνων ράλι Κεν Μπλοκ

Οδηγούσε ένα snowmobile κοντά στο ράντσο του στο Γούντλαντ της Γιούτα, όταν έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

mplok 1
Ο θρύλος των αγώνων ράλι Κεν Μπλοκ

Οι περισσότεροι στη Βρετανία τον είχαν αγαπήσει μέσα από τις συχνές εμφανίσεις του στο «Top Gear». Πιο πρόσφατα, όταν ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής ο «Τζόι» από «Τα φιλαράκια» Ματ Λε Μπλανκ, ο Μπλοκ τον έκανε βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου με αγωνιστικό αυτοκίνητο. Παρά τη μεγάλη ταχύτητα και τις απότομες στροφές ο Λε Μπλανκ προσπάθησε να φανεί ψύχραιμος. Οχι όπως ο άλλος παρουσιαστής Τζέιμς Μέι, τον οποίο παλιότερα ο Μπλοκ έκανε να γουρλώσει τα μάτια του από τον φόβο.

topge

Η οδηγός αγώνων δρόμου Ζαμπίνε Σμιτς εντάχτηκε για πρώτη φορά στο δυναμικό του «Top Gear» το 2004. Ολοι θυμούνται το τρολάρισμα που είχε κάνει στον παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον όταν του έκανε μαθήματα στην πίστα του Nurburgring της Γερμανίας, αλλά εκείνος ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο μέσα σε 10 λεπτά. Η Σμιτς, που με τις απανωτές νίκες της στην πίστα είχε κερδίσει τον τίτλο της «Βασίλισσας του Nurburgring», τον ρεζίλεψε κάνοντας τον γύρο σχεδόν στον ίδιο χρόνο, αλλά με βανάκι. Ηταν τόσο δημοφιλής, που το 2016 επιλέχτηκε ως μία από τους συμπαρουσιαστές του «Top Gear», όμως στα τέλη του 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο. Συνέχισε να εμφανίζεται στην εκπομπή παρόλο που υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες μέχρι και το 2020, όταν η υγεία της χειροτέρεψε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Πέθανε στις 16 Μαρτίου, σε ηλικία 51 ετών.

smits
Η οδηγός αγώνων δρόμου Ζαμπίνε Σμιτς

Ο Ρίτσαρντ Χάμοντ παρουσίασε την εκπομπή από το 2002 μέχρι το 2015, έμεινε δύο εβδομάδες σε κώμα στο νοσοκομείο το 2006 έπειτα από ατύχημα με όχημα-βολίδα σε γύρισμα για το «Top Gear». Το όχημα Vampire που οδηγούσε είχε πιάσει ταχύτητα 513 χιλιομέτρων την ώρα όταν έσκασε το μπροστινό λάστιχο και βγήκε εκτός ελέγχου.

Ρίτσαρντ Χάμοντ

Παρά τα μέτρα προστασίας και το κράνος που φορούσε ο Χάμοντ χτύπησε τόσες φορές το κεφάλι του στο έδαφος που υπέστη πολύ σοβαρό τραύμα στον εγκέφαλο. Διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον βάλουν σε φαρμακευτικό κώμα για να του σώσουν τη ζωή.

topgear

Πήρε εξιτήριο έπειτα από συνολικά πέντε εβδομάδες, αλλά δεν θυμόταν τίποτα από τους προηγούμενους 12 μήνες της ζωής του. Πρόσφατα δήλωσε ότι ακόμη υποφέρει από απώλεια μνήμης αλλά και κατάθλιψη εξαιτίας του τραυματισμού. Ούτε ο παρουσιαστής από το 2003 μέχρι το 2015 Τζέιμς Μέι έκανε κάποιο οδηγικό λάθος όταν τραυματίστηκε σε γύρισμα χριστουγεννιάτικης εκπομπής στη Συρία. Δεν βρισκόταν καν μέσα σε αυτοκίνητο, καθώς παρακολουθούσε την επιχείρηση απεγκλωβισμού του αυτοκινήτου του συμπαρουσιαστή του Τζέρεμι Κλάρκσον, που είχε πέσει σε χαντάκι.

mei
Τζέιμς Μέι

Οι άνθρωποι της εκπομπής έδεσαν στο αυτοκίνητο το σκοινί ρυμούλκησης και άρχιζαν να το τραβούν με μηχάνημα προς τα πίσω, όταν το σκοινί κόπηκε. Το ένα κομμάτι χτύπησε με βία τον Μέι, εκτινάσσοντάς τον μέτρα μακριά. Για κακή του τύχη, πέφτοντας, το κεφάλι του χτύπησε σε βράχο. Το αίμα που έτρεχε άφθονο ήταν το τελευταίο που ανησύχησε τους συνεργάτες του, καθώς ο Μέι άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι «φτηνά τη γλίτωσε», καθώς έπαθε μόνο μια πολύ σοβαρή διάσειση που τον κράτησε σε ακινησία για αρκετές ημέρες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Φρέντι Φλίντοφ, που παρουσιάζει την εκπομπή του BBC από το 2019 μέχρι σήμερα, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο έπειτα από φρικτό ατύχημα στα γυρίσματα στο βρετανικό αεροδρόμιο Dunsfold Park Aerodrome. Ο γιος του, Κόρεϊ, δήλωσε ότι ο Φλίντοφ «είναι τυχερός που είναι ζωντανός», αν και ο ίδιος προσπάθησε να το υποβαθμίσει, λέγοντας ότι δεν υπέστη τραύματα που να έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του. Αλλη μια φορά κινδύνεψε να σκοτωθεί το 2019, επίσης σε γύρισμα για το «Top Gear».

freddy
Φρέντι Φλίντοφ

Το κοντέρ στο τριών τροχών όχημα που οδηγούσε έγραφε 200 χιλιόμετρα την ώρα όταν ο Φλίντοφ άρχισε να φωνάζει «δεν μπορώ να σταματήσω!» Αντέδρασε στρίβοντας απότομα το τιμόνι και κατέληξε εκτός πίστας με το κεφάλι του μόλις λίγα εκατοστά από το χώμα.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...