Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Αθώοι οι ιερείς που κατηγορούνταν για διάδοση fake news για την πανδημία...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν ο ηγούμενος,...

«Power of Love» με Μπακοδήμου (;) παρουσιάστρια

Σας έλειψε... η δύναμη της αγάπης; Μην παραπονιέστε, επανέρχεται!...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Μύκονος εσείς, Σπέτσες εμείς...

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ της Μ. Πέμπτης το νησί των ανέμων, έπειτα από τρία Πάσχα κοσμικής πτώσης. Με σύμμαχο τον καλό καιρό -αν και το κρύο είναι, ειδικά το βράδυ, τσουχτερό-, όλοι οι λάτρεις του νησιού –που διαθέτουν σπίτια και μη- είναι εκεί για τις διακοπές του Πάσχα.

Το Sea Satin της Μυκόνου

Ούτε δείγμα εισιτηρίου δεν υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά το κυριότερο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης, εδώ και έναν μήνα έχουν κλειστεί όλα τα τραπέζια Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο στα high εστιατόρια του νησιού, όπως στα Sea Satin, Caprice και Katrin, για ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια μερίδα αρνί, που τα χρυσοπληρώνουν οι καλοί πελάτες του νησιού. Και όλα αυτά στον απόηχο των προστίμων, των λουκέτων και των οικονομικών διακανονισμών για αυθαίρετες κατασκευές.

Πολλά τα παράπονα και έξαλλοι είναι γνωστοί επιχειρηματίες που δεν βρήκαν τραπέζι στα αγαπημένα τους στέκια, για να «δειχτούν» κι αυτοί στο πανηγύρι που έχει στηθεί στο Ματογιάννι. Το ίδιο σκηνικό των sold out συμβαίνει και την Κυριακή του Πάσχα στο εστιατόριο Nammos στην Ψαρού, όπου έπειτα από δύο χρόνια σιωπής θα ψηθούν παραδοσιακά και με τρικούβερτο γλέντι οι παραδοσιακοί οβελίες στην κοσμική παραλία, ενώ εκεί που δεν υπάρχει τραπέζι ούτε για δείγμα είναι στον διεθνούς φήμης και πανάκριβο Σκορπιό, όπου το πάρτι, παρουσία διάσημου dj, θα αρχίσει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και θα τελειώσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.

Το εστιατόριο Caprice

Σε μια σεζόν που ανοίγει πρόωρα, η Μύκονος θα υποδεχτεί και πολλούς ξένους τουρίστες, που προτιμούν τα πάρτι και το ξεσάλωμα στα διάσημα beach bars, όπως το ALemagou στη Φτελιά και τα Astra του Μπάμπη Πασάογλου, που όλα τα βράδια είναι ασφυκτικά γεμάτο με τη «χρυσή» νεολαία της Αθήνας. Πολλά πάντως είναι και τα αναστάσιμα δείπνα και τα κυριακάτικα τραπέζια με αρνιά και κοκορέτσια που στήνονται σε ιδιωτικές βίλες γνωστών επιχειρηματιών -από τον Αγιο Στέφανο ως την Ελιά, με εξαίρεση τη φιλόξενη βίλα του επιχειρηματία Βασίλη Ζεντέλη, που είναι κλειστή, καθώς έφυγε πριν από λίγες ημέρες και πρόωρα στα 68 του χρόνια από τη ζωή.

Πολλά όμως είναι και τα σκάφη που είναι δεμένα στο παλιό λιμάνι, με την παράσταση να κλέβει η θαλαμηγός «Paris» της Μαριάννας Λάτση. Η επόμενη πάντως συνάντηση των χλιδάτων Ελληνών στο νησί θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η θαλαμηγός «Paris» της Μαριάννας Λάτση

Παρέλαση mega yachts στην «αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού» με τον καθιερωμένο οβελία στο Π. Λιμάνι την Κυριακή του Πάσχα

Tόσο στο Παλιό Λιμάνι όσο και στην Ντάπια στις αριστοκρατικές Σπέτσες θα δέσουν οι θαλαμηγοί γνωστών οικογενειών, όπως το 62μετρο «Esmeralda» του Πόλυ Χατζηιωάννου και το 50μετρο «Mariu» του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, ενώ αρόδου την παράσταση κλέβει το 106 μέτρων yacht-θηρίο του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου και της σύζυγου του Αλεξάνδρας Προκοπίου.

Η «Esmeralda» του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου

Πολλά είναι τα αναστάσιμα δείπνα και τα πασχαλιάτικα τραπέζια που ετοιμάζονται στις βίλες απόρθητα φρούρια στο Πόρτο Χέλι, με την παράσταση να κλέβει το κάλεσμα της αρχόντισσας Φωτεινής Λιβανού. Τα παιδιά της, η αδελφή της Αλεξάνδρα Πεταλά και αγαπημένοι φίλοι θα δώσουν το «παρών» στο διακριτικό πασχαλινό κάλεσμα, με άρωμα Ελλάδας. Φυσικά, και σε όλες τις υπόλοιπες βίλες της περιοχής, όπως των οικογενειών Χανδρή και Γιώργου Ραφαήλ, θα γίνουν παραδοσιακά γλέντια σε κλειστό κύκλο με οβελίες.

Tο 50μετρο «Mariu» του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη

Το ίδιο σκηνικό θα παιχτεί και στις βίλες των Σπετσών την Κυριακή του Πάσχα, με το καθιερωμένο γλέντι στη βίλα του Μάκη και της Ρούλας Μάτσα. Sold out από γνωστά ισχυρά ονόματα είναι όλα τα τραπέζια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο». Στις Σπέτσες, μεταξύ άλλων, θα κάνουν Ανάσταση η Κλέλια Χατζηιωάννου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Σκορίλας με τα παιδιά τους, αλλά και ο Στέλιος Χατζηιωάννου με την οικογένειά του.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Δήμητρα Ζέρβα: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την ανακοίνωση του προέδρου...