Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σάλος μετά τα βίντεο και τις αναρτήσεις υπέρ του Αλέξη Γεωργούλη

Αντιδράσεις από το θιγμένο ΠΑΣΟΚ

Φωτιά στα social media άναψε ένα σατιρικό βίντεο που «ανέβασε» στο διαδίκτυο ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, στο οποίο ο γνωστός για το καυστικό χιούμορ του stand up κωμικός περνά από… κόσκινο τον Αλέξη Γεωργούλη και την Εύα Καϊλή, ενώ φοράει μια μπλούζα στην οποία αναγράφεται η φράση «Βέλγιο, ούτε να κλέψεις μπορείς ούτε να γαμ@@@»!

zaralikos
Το επίμαχο βίντεο του Χριστόφορου Ζαραλίκου

Στο εν λόγω βίντεο, που κάποιοι χρήστες του διαδικτύου χαρακτήρισαν «ξεφτίλα» και «εμετικό», ακούγεται αρχικά ο Χριστόφορος Ζαραλίκος να λέει: «Πάμε στο καυτό θέμα των τελευταίων δύο ημερών. Τι θα γίνει με το Βέλγιο; Εχουμε πρόβλημα με το Βέλγιο, εξ ου και το μπλουζάκι, δεν είναι χώρα αυτή. Είχαμε το θέμα με την Καϊλή και σκάει και θέμα με Γεωργούλη. Θα μιλήσω σκληρά και πρόστυχα, αλλά θα μιλήσω μέσα από την καρδιά μου, με ειλικρίνεια».georgoulis mpimpilas71489

Αμέσως μετά ο γνωστός κωμικός σχολιάζει με εμφανώς ειρωνική διάθεση: «Δεν γίνεται η Ελλαδάρα μας, η χώρα με τον πανάρχαιο πολιτισμό, να κάνει τη χάρη να στείλει στη γ@@@Ευρώπη τα πιο φωτεινά μυαλά της πατρίδας μας, τα πιο ωραία κορμιά, εγκεφάλους αδιανόητους στο γ@@@Ευρωκοινοβούλιο και να τρέχουν τα παιδιά κάθε τρεις και λίγο Βέλγοι δικαστικοί δεξιά και αριστερά. (…) Δεν αφήνετε τα παιδιά να εκφραστούν, να κλέψεις δεν μπορείς, να γ@@@ δεν μπορείς, τι σκ@@@ ζωή κάνετε, ρε μα@@@; Ούτε στον εχθρό μου. (…) Οι Βέλγοι μάς μισούν».danai barka georgoulis1

Μάλιστα, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προτείνει στον Αλέξη Γεωργούλη να προσλάβει ως δικηγόρο τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, για «να φτιάξουμε συκώτι», όπως τονίζει. «Φανταστείτε την πρώτη δήλωση στις κάμερες στο Βέλγιο με τα συγκλονιστικά γαλλικά του.georgoulis69881

Θα στηθεί και θα πει “Μεσιέ Αλέξη Γεωργούλη, ζαμέ καβάλα”…» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε μερίδα χρηστών του διαδικτύου, που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν «ντροπή του άντρα» και τη σάτιρά του «κομματική, που πληγώνει». Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Χριστόφορος Ζαραλίκος είχε δεχθεί επίθεση από τη δημοσιογράφο – παρουσιάστρια – πανελίστρια Σάσα Σταμάτη και ομάδα τραμπούκων μπράβων, που έκαναν «ντου» στη σκηνή για να διακόψουν την παράσταση του κωμικού, επειδή είχε πιάσει στο στόμα του τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δεν ταυτίζομαι»

Δημόσια θέση για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, περί σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησής της, πήρε και η μητέρα της ολυμπιονίκου στο άλμα επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρελή-Στεφανίδη, η οποία είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η ανάρτησή της, με την οποία υιοθέτησε όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» για την Ελληνίδα δικηγόρο, georgoulisη «χρυσή» ολυμπιονίκης έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις της μητέρας μου». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορώ και ούτε σκοπεύω να τη “μαζέψω” (σ.σ.: τη μητέρα της), όπως προτείνουν ή υπονοούν διάφοροι, καθώς δεν έχω κανένα τέτοιο δικαίωμα, όπως δεν έχω και καμία ευθύνη για όσα η ίδια υποστηρίζει».

stefanidi
Η Ζωή Βαρελή – Στεφανίδη με την κόρη της Κατερίνα Στεφανίδη

Αμεση ήταν και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Μάντζο να επισημαίνει πως «μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ “το βαρέλι δεν έχει πάτο”. Σημειώνεται ότι υπονοούμενα για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη άφησε και η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, η οποία έγραψε σε ανάρτησή της πως η υπόθεση Γεωργούλη μπορεί να είναι στημένο γεγονός λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. «Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών… Αν όμως είναι στημένο γεγονός ακριβώς πριν από τις εκλογές; Τότε;» αναρωτήθηκε η κυρία Γαϊταρτζή, με συνέπεια να δεχθεί τα «βέλη» της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της προέτρεψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τόσο την υποψήφια βουλευτή του στη Β΄ Θεσσαλονίκης όσο και την έτερη υποψήφια στην Ανατολική Αττική.georgoulis70149

Στα πατώματα η Χρονοπούλου με το που βγήκε το όνομά της στη φόρα

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω της δημοσιοποίησης των στοιχείων της, αλλά αποφασισμένη να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους είναι η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου, που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό.

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή, στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου, Σπήλιος Σπηλιάκος.

Ελένη Χρονοπούλου

Οπως είπε, η ψυχολογία της εντολέως του είναι κακή μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών της, κάτι το οποίο δεν ήθελε να γίνει. Για τον λόγο αυτόν αναγκάστηκε να προβεί στη δήλωση που έκανε στα social media. Ερωτηθείς για το αν έχουν υποβληθεί στη βελγική Δικαιοσύνη αποδεικτικά στοιχεία της κακοποίησης, απάντησε ότι «τα απαιτούμενα αποδεικτικά μέσα έχουν προσκομιστεί αρμοδίως», όπως το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Η ίδια επιλέγει»

Ως προς την καθυστερημένη διερεύνηση της καταγγελίας της Ελένης Χρονοπούλου από τις βελγικές Αρχές και του αιτήματος άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, ο κ. Σπηλιάκος απάντησε στην ΕΡΤ πως «αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στον χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τον χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιον λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές Αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας».

«Ψύχραιμη και αποφασισμένη» να φτάσει η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη μέχρι τέλους εμφανίζεται η Ελένη Χρονοπούλου, σύμφωνα με το φιλικό περιβάλλον της 38χρονης δικηγόρου και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο φίλος της και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Πάνος Βλάχος. «Μιλάμε καθημερινά. Είναι αποφασισμένη, είναι ψύχραιμη. Το γεγονός ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από το κόμμα και από τον πρόεδρο είναι πολύ ενθαρρυντικό και για την ίδια. Η οικογένειά της τη στηρίζει, που είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, είναι μορφωμένοι άνθρωποι, έχει υποστήριξη», δήλωσε ο κ. Βλάχος.

«Ηξερε λίγο πολύ ότι αυτή η ιστορία θα έχει αντίκτυπο και δημοσιότητα. Είναι και πολιτικό στέλεχος, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι, από τη στιγμή που αυτό το πράγμα δημοσιοποιήθηκε, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους» συμπλήρωσε.

Παπαδημούλης: Ως ΣΥΡΙΖΑ κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας

Επιμένει, παρά τις σε βάρος του επικρίσεις, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ως προς τη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, αν και προκύπτουν ερωτήματα ως προς το πότε ενημερώθηκε και κάλεσε τον ηθοποιό για εξηγήσεις.

Αναφερόμενος στις φήμες που υπήρχαν το 2022, υποστήριξε πως «κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας» διερευνώντας τις καταγγελίες και ρωτώντας τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος τις διέψευσε κατηγορηματικά. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι υπήρξαν κάποιες αόριστες φήμες για τον κατηγορούμενο ευρωβουλευτή, αλλά καμία σχέση με την καταγγελία που έχει γίνει γνωστή.

«Γι’ αυτό θέλω να πω ότι είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για το πολιτικό σύστημα να δεχόμαστε ότι ο κ. Ανδρουλάκης -που ήταν και στενή του συνεργάτιδα η κυρία Χρονοπούλου- το έμαθε τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το γνώριζε χρόνια πριν και το έκρυβε» δήλωσε χθες ο κ. Παπαδημούλης.

papadimoulis
Δημήτρης Παπαδημούλης

«Ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλώνουν ότι το έμαθαν τη Δευτέρα. Δεν το ήξεραν αυτοί και το ήξερε ο Τσίπρας και το έκρυβε;» αναρωτήθηκε.

«Αν μαθαίναμε από κάπου ότι υπάρχει αυτή η καταγγελία, θα ζητούσα από τον συνάδελφό μου, τον Νίκο τον Ανδρουλάκη, παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουμε, να μου πει τι γίνεται και να με φέρει σε επαφή με την καταγγέλλουσα. Σας βεβαιώνω ότι, με βάση τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και τις προσωπικές μου αρχές, θα έκανα εισήγηση από τότε να αποπεμφθεί από το κόμμα, όπως κάναμε ακαριαία μόλις μάθαμε την καταγγελία» συμπλήρωσε.

Οπως είπε, είχε ενημερώσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεννόηση με το κόμμα και την ευρωομάδα «κάναμε τα πάντα». Ωστόσο επεσήμανε πως υπήρχε μια δυσπιστία και “γι’ αυτόν τον λόγο ήμασταν έτοιμοι, αν οι φήμες γίνουν καταγγελία, όπως μετατράπηκαν δυστυχώς με καθυστέρηση, να δράσουμε ακαριαία».

Ερωτήματα

Πάντως από τις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη προκύπτουν ερωτήματα ως προς το πότε ενημερώθηκε πρώτη φορά για τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς κάθε φορά αλλάζουν οι ημερομηνίες, συγκρίνοντας τις αναφορές του με ανάλογες δηλώσεις του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και της εκπροσώπου του κόμματος Πόπης Τσαπανίδου. Ως προς τις πληροφορίες ότι έρχονται κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη είπε: «Τους ζητώ να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για να κριθούν όλα».

Για τη δημοσιοποίηση του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ερήμην της και θεωρώ ότι είναι άδικη η κατηγορία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...