Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Αλέξης Γεωργούλης: Ο Ρωμαίος της Ευρωβουλής και η χαμένη Ιουλιέτα του

Πώς το παιδί από τη Λάρισα βρέθηκε από τον χαμένο εφηβικό του έρωτα και τη λάμψη της showbiz στη δίνη ενός σκανδάλου και με πολιτικές προεκτάσεις

Λίγο πριν από το κατώφλι των 50, είχε καταφέρει να «χτίσει» μια ζηλευτή ζωή, η οποία ξεκίνησε έτσι απλά ένα φθινόπωρο στη Λάρισα του 1974, όπου γεννήθηκε, και συνεχίστηκε, βήμα βήμα, σκαλί σκαλί, στα λαμπερά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό και στα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα hot spots των Βρυξελλών.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο Αλέξης Γεωργούλης, 49 χρόνων σήμερα, είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής και πολιτικός, και εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκοντας στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Αυτά αναφέρει το βιογραφικό του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, του «πρίγκιπα της Λάρισας», ο οποίος μια ολόκληρη ζωή προσπαθεί να φτιάξει το πριγκιπάτο του κι όταν το καταφέρει, αρκεί μια καταγγελία κακοποίησης για να του το γκρεμίσει σε μια στιγμή.

Στις ευρωεκλογές του 2019 ο Αλέξης εκλέγεται ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πέμπτη θέση από τις έξι του κόμματος. Στις 17 Απριλίου του 2023 ζητείται άρση της ασυλίας του από τις βελγικές Αρχές, ύστερα από καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση. Ο Γεωργούλης τίθεται εκτός του κόμματος και το θέμα αρχίζει να παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, φέρνοντας καταιγίδες στον δρόμο του ευρωβουλευτή. Είναι το τελευταίο μέχρι στιγμής κεφάλαιο σε ένα βιβλίο ζωής γεμάτο από τα πάντα.

67370702 10157413381269910 6675176083395969024 n

Ο όμορφος, αθλητικός νεαρός από τη Λάρισα, με τα άλλα τρία αδέλφια, την πολυαγαπημένη μαμά και τον μπαμπά, ο οποίος «έφυγε» νωρίς, εισάγεται, παρότι δεν ήταν και ο… πρώτος μαθητής στο σχολείο, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Γεωργούλη. Ο πατέρας είχε πρακτορείο Προ-Πο, ενώ η μητέρα του ήταν νηπιαγωγός.

Μετεγγραφή

Λίγο αργότερα και αφού ήδη είχε μπει στο μυαλό του η Αθήνα με τις προκλήσεις της, παίρνει μετεγγραφή για το ΕΜΠ. Φυσικά, ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έγινε ποτέ πολιτικός μηχανικός. Προς το τέλος των σπουδών του στο Πολυτεχνείο αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Ετσι παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Τέχνη» στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου «Ιασμος» και από το 1996 μέχρι το 2000 στο θέατρο των «Αλλαγών».

Οταν κάποτε ρωτήθηκε τι θα άλλαζε στο παρελθόν του, απάντησε: «Δεν θα δήλωνα αυτά που είχα συμπληρώσει στο μηχανογραφικό στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ηθελα Μαθηματικό και Φυσικό, αλλά αυτό δεν θα είχε καμία επαγγελματική αποκατάσταση. Αλλά, από την άλλη, αν δεν έμπαινα στο Πολυτεχνείο, όπου πέρασα τελικά, δεν θα γινόμουν ποτέ ηθοποιός. Το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω».

217727d1a480771df49ecfeb9ca39a8c
Ο μακρυμάλλης Αλέξης

Ο κόσμος του θεάματος, λοιπόν, υποδέχεται έναν ωραίο, νέο, φιλόδοξο ηθοποιό με ταλέντο όχι σπάνιο, αλλά εξελισσόμενο. Ξεκίνησε συμμετέχοντας το 1997 στην «Κάρμεν».
Επαιξε στις τηλεταινίες «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Αγγέλιασμα», το 1999 στην ταινία μικρού μήκους «Του κανενός το ρόδο», στις τηλεοπτικές σειρές «Είμαστε στον αέρα», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», «The Durrells» κ.λπ. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Περάκη, τον Λευτέρη Παπαπέτρου, τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Δημήτρη Αρβανίτη, τον Αντώνη Καλογρίδη, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Λευτέρη Καπώνη και ούτω καθεξής. Το καλοκαίρι του 2007 του δόθηκε η ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσει με τη Νία Βαρντάλος και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους στην ταινία «My life in ruins» («Ερωτας αλά ελληνικά»), ενώ τον Μάιο του 2016 συμμετείχε μαζί με ένα μεγάλο καστ από Ελληνες και ξένους ηθοποιούς στη σειρά «Οικογένεια Ντάρελ».

fg 1
Στη σειρά «Εραστής δυτικών προαστείων»

Από τα παιδικά του χρόνια λοιπόν, όταν έκανε όνειρα για καριέρα στη μουσική και στον αθλητισμό ως αθλητής πάλης, ο περίφημος «εραστής των δυτικών προαστίων» περνάει στην εποχή των πρωτοσέλιδων και των ατέλειωτων επιτυχιών. Ουρές κάνουν τα κορίτσια για μια φωτογραφία μαζί του. Σχέσεις στη ζωή του υπήρξαν πολλές, αλλά τίποτε δεν τον έκανε να… συμμαζευτεί και να παντρευτεί, όπως τον προέτρεπαν οι συγγενείς του. Κι όμως, ο ίδιος δηλώνει «καμένος» από έρωτα! Οταν, λοιπόν, ο Αλέξης Γεωργούλης ρωτήθηκε για τη γυναίκα εκείνη που του ράγισε την καρδιά, εκείνος δεν δίστασε να αποκαλύψει και το όνομά της. Η κοπέλα λέγεται Ιουλία και ήταν συμπατριώτισσά του από τη Λάρισα. Οπως είπε ο ηθοποιός, είχαν ξεκινήσει μαζί από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσουν. Ηταν μαζί από το σχολείο και έναν χρόνο αφότου τελείωσαν, συνέχισαν να είναι ζευγάρι και στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν. Ομως, η σχέση αυτή είχε άδοξο τέλος και, όπως είπε ο Αλέξης, ήταν η μεγαλύτερη καψούρα της ζωής του.

Την καψούρα, όμως, για την Ιουλία ακολούθησαν άλλες πολλές, όπως αυτή με τη Μαρία Σολωμού το 2000, μια σχέση η οποία έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μια και ποτέ οι δυο τους δεν είχαν δώσει κοινή συνέντευξη για να πουν ότι ήταν ζευγάρι, ή αυτή με την Τόνια Σωτηροπούλου, με την οποία είχε κάνει την πρώτη του κοινή εμφάνιση στο πάρτι της βάφτισης της κόρης του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ.

201608071041360.1288 ALEXIS GEORGOYLIS TONIA SOTIROPOYLOY 2372016
Με την Τόνια Σωτηροπούλου

«Βρήκατε το κορίτσι των ονείρων σας ή ακόμη το ψάχνετε;» ρώτησε το καλοκαίρι του 2022 η «Espresso» τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη κι εκείνος απάντησε σχετικά: «Ο έρωτας προκύπτει. Εγώ είμαι πάντα ανοιχτός στον έρωτα. Αυτός με κινητοποιεί και σε καλλιτεχνικό και σε προσωπικό επίπεδο. Ο έρωτας αφορά τη στιγμή, την έμπνευση, είναι συναίσθημα και δεν έχει χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι δύο άνθρωποι να επικοινωνούν και να περνάνε πολύ όμορφα μαζί. Εχω χτυπηθεί τρεις φορές δυνατά από τον έρωτα, που έλεγα πως και η ζωή να τελειώσει τώρα, δεν θα έχω θέμα».

Πόνεσε από έρωτα

Ο «εραστής των δυτικών» και όχι μόνο προαστίων στην πορεία όχι μόνο ερωτεύτηκε, αλλά πόνεσε από έρωτα και μάλλον αρνήθηκε μέσα του αυτόν τον ερωτικό πόνο, αφού δήλωνε ότι τον κάνει να νιώθει «σαν το παιδί που ζητάει παγωτό και δεν του δίνουν».
Ο Αλέξης Γεωργούλης, κάνοντας μόνος του το δικό του ψυχογράφημα στις δεκάδες συνεντεύξεις που έχει δώσει, αποκαλύπτει ότι ο πρώτος πόνος για την απώλεια του πατέρα του ήταν αυτός που έγραψε εντός του, ύστερα δύο ατυχήματα με τη μηχανή που οδηγεί, τα οποία τον οδήγησαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο, και μετά οι ερωτικές σχέσεις που τον ράγισαν.

200904061458380.1611 VARDALOS GEORGOYLIS 04042009
Με τη Νία Βαρντάλος

Ολα αυτά απλά τα άφησε πίσω του, όταν το 2019 έβαλε στόχο την πολιτική. Δεν είχε, φυσικά, καμία φανατική ιδεολογία μέσα του, γι’ αυτό και «έπαιζε» με το φλερτ που του έκανε η Ν.Δ. αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ! Τον κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι ο Αλέξης βρέθηκε να γίνεται ευρωβουλευτής και να το γιορτάζει χοροπηδώντας έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από εκεί και ύστερα αρχίζει ένα από τα καλύτερα ταξίδια της ζωής του.

Ο ωραίος Ελληνας, ο οποίος περπατά στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου των Βρυξελλών, αλλά και γοητευτικός άντρας, ο οποίος πίνει το ποτό του στα μπαράκια του Στρασβούργου, «καίει» ξανά τις γυναικείες καρδιές. Το λαρισαίικο στιλάκι αποκτά άλλον αέρα, κοσμοπολίτικο και πιο αριστοκρατικό!

Ο Αλέξης το καλοκαίρι του 2022 μάς είπε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρωβουλή και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ελληνικό Κοινοβούλιο. Λογικό, αφού δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς τα δεκάδες ταξίδια, τις ενδιαφέρουσες γνωριμίες, την τεράστια ευρωβουλευτική αποζημίωση και τα προνόμια μιας τέτοιας θέσης για την οποία συνωστίζονται οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Ερχεται, όμως, μια μοιραία υπόθεση με τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, η οποία βγάζει, σύμφωνα με τη δική της καταγγελία, τα «κουσούρια Γεωργούλη» στη φόρα, γκρεμίζοντας τα πάντα. «Αν ρωτήσετε τους δικούς μου ανθρώπους, θα σας πουν ότι δεν έχω κουσούρια. Νομίζω ότι τα… κουσούρια μου, δηλαδή οι αδυναμίες του χαρακτήρα μου, προκύπτουν από το γεγονός ότι βλέπω τη ζωή υπερβολικά αισιόδοξα και ότι ασχολούμαι με πολλά πράγματα συγχρόνως» έλεγε στην «Espresso» ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης.

eleni

Κανείς δεν ξέρει, όμως, ακριβώς την αλήθεια στο σίριαλ Χρονοπούλου – Γεωργούλη, παρά μόνον οι ίδιοι. Ολοι οι άλλοι θα αφεθούν στα πραγματικά στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας, για να αποφασίσουν τι έγινε. «Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον και γι’ αυτό συχνά δεν θέλω να κάνω τόσα μακρινά σχέδια» ήταν τα λόγια του Αλέξη Γεωργούλη στην ερώτησή μας πώς βλέπει τον εαυτό του σε μια προβολή στο μέλλον. Προφητική η απάντησή του, καθώς το μέλλον του καθενός είναι απρόβλεπτο. Αρκεί μόνο μια στιγμή για να σαρωθούν όλα.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...