Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γάμος Αγγελόπουλου – Βαμβακούση: Όσα έγιναν στο παρά πέντε με «πρωταγωνιστή» τον εξόριστο στα Χανιά «παπά των θαυμάτων»

«Φάντασμα» Λουπασακη στον γάμο του Ντανου

Ενα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με την απουσία του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη «σκίασε» χθες τον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, στον Λυκαβηττό.

gamos ntanou250931

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές εβδομάδες, ο πολυσυζητημένος ιερέας, που είναι και πνευματικός του νικητή του «Survivor» το 2017 και της αγαπημένης του, η οποία συμμετείχε στο ίδιο reality επιβίωσης το 2019, σχεδίαζε να τελέσει ο ίδιος το γαμήλιο μυστήριο, επιστρέφοντας έτσι για λίγο, μετά την απομάκρυνσή του, στον ιερό χώρο όπου λειτουργούσε επί 22 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιώργος Αγγελόπουλος «λύγισε» μιλώντας για τη μητέρα του που απουσίαζε από το γάμο

gamos ntanou2509310

Αλλωστε, ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης ήταν και η αφορμή που γνωρίστηκαν ο Ντάνος και η Δήμητρα, όταν, ορμώμενοι από τη βαθιά τους πίστη στον Θεό, βρέθηκαν κάποια στιγμή στο ίδιο προσκύνημα του Τίμιου Σταυρού στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, ερχόμενοι έτσι σε επαφή μαζί του με τρόπο καρμικό.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Αγγελόπουλος: Το ζεϊμπέκικο στο γάμο του που καταχειροκροτήθηκε

papas250932

Οι ίδιοι, μάλιστα, στάθηκαν στο πλευρό του ακόμη και όταν εκείνος απασχόλησε τη Διοικούσα Εκκλησία και την Πολιτεία, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το εκκλησάκι, ενώ πριν από λίγο καιρό είχαν πάει στην Κρήτη να βρουν τον ιερέα, προκειμένου να πάρουν την ευλογία του για τον γάμο τους. Τότε ήταν που άρχισε να ακούγεται ότι πρόκειται και να τελέσει αυτός την ακολουθία του μυστηρίου, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη.

gamos ntanou250939
Μάρκος Σεφερλής

Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες μέχρι την τελευταία στιγμή, με πηγές από εκκλησιαστικούς κύκλους να υποστηρίζουν πως τον γάμο θα τελούσε τελικά άλλος ιερέας, ο πατήρ Δημήτριος Καββαθάς, ο οποίος ήταν πνευματικό τέκνο του πατέρα Λουπασάκη.

gamos ntanou250932

Το παρασκήνιο αποδείχτηκε άγριο, καθώς στο τέλος δεν εμφανίστηκε στο εκκλησάκι ούτε η κόρη του τελευταίου, Ειρήνη Λουπασάκη, της οποίας το όνομα φιγουράριζε ως κουμπάρα στο προσκλητήριο για τον γάμο του ζευγαριού. Χρέη κουμπάρου εκτέλεσε τελικά μόνο ο Αναστάσιος Ντούγκας, δικηγόρος του ζευγαριού.

gamos ntanou250937
Πηγή Δεβετζή, Τέτα Καμπουρέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης ήρθε στην Αθήνα, αλλά δεν θέλησε τελικά να παρευρεθεί στον γάμο, διότι μια ζωή έχει αφιερωθεί στους πιστούς και στην προκειμένη περίπτωση φοβήθηκε ότι θα τον κατηγορούσαν πως επιζητούσε τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από το κοσμικό γεγονός.

gamos ntanou25093

Από την άλλη, δεν λείπουν και οι «φωνές» ότι κάποιοι (από τον εκκλησιαστικό χώρο) φρόντισαν να του καταστήσουν σαφές ότι δεν επιθυμούσαν με τίποτα να επιστρέψει, έστω και για μία ώρα, στο εκκλησάκι, γιατί θεωρούσαν ότι η παρουσία του θα προκαλούσε σάλο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έπεσε σαν σκιά χθες στον γάμο του Ντάνου και της Δήμητρας, καθώς το όνομά του πρωταγωνιστούσε σε πολλές από τις συζητήσεις των 600 και πλέον καλεσμένων του ζευγαριού.

gamos ntanou250934
Ειρήνη Κολιδά

Ο γαμπρός Γιώργος Αγγελόπουλος έφτασε στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων λίγα λεπτά μετά τις 17.00 φορώντας κοστούμι με τη σφραγίδα του Νίκου Αποστολόπουλου. Η άφιξη της Δήμητρας Βαμβακούση, η οποία έλαμπε μέσα στο MI-RO νυφικό της και ήταν όμορφα χτενισμένη από τον Τρύφωνα Σαμαρά, έγινε έπειτα από σχεδόν μία ώρα, λίγο πριν από τις 18.00. Ο Ντάνος, όταν είδε την αγαπημένη του να φτάνει στην εκκλησία, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και της είπε: «Είσαι πολύ όμορφη»!

gamos ntanou250936
Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Από τις πρώτες αφίξεις που κατέγραψε ο φακός στον χώρο της τελετής ήταν ο κολλητός του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ακης Πάσσαρης, ο Σωτήρης Τσακαβέλης με τη σύζυγό του και την κόρη του, που την έχει βαφτίσει ο Ντάνος.

gamos ntanou250935
Γεωργία Αβασκαντήρα, Γιώργος Χρανιώτης

Μάλιστα, η μικρή Παναγιώτα ευχήθηκε τα καλύτερα στον νονό της μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες. Κατά τ’ άλλα οι λαμπεροί celebrities έκαναν… παρέλαση στον γάμο. Ανάμεσά τους ήταν οι Αντζελα Γκερέκου, Μάρκος Σεφερλής, Αντύπας, Σάρα Εσκενάζη, Κωνσταντίνος Βασάλος, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Τέτα Καμπουρέλη, Ειρήνη Κολιδά, Κούλης Νικολάου και Κυριάκος Κυανός.

gamos ntanou250938
Αντζελα Γκερέκου

Ακολούθησε δεξίωση σε καταπράσινο χώρο εκδηλώσεων, στου Γουδή, με τη Ράνια Κωστάκη και τον Βασίλη Κουμεντάκο να αναλαμβάνουν χρέη dj για τη διασκέδαση του πλήθους και τον Γιώργο Τσαλίκη να παίρνει σειρά πρωταγωνιστώντας στο live πρόγραμμα του πάρτι.

gamos ntanou250933
Αντύπας

Ο Ιερός πόλεμος και η «εξορία»

Ο ιερέας που δίχασε κλήρο και λαό μέχρι πριν από έναν χρόνο επέμενε ότι θα παραμείνει στον Λυκαβηττό και θα συνεχίσει να διακονεί με τον θαυματουργό Σταυρό που είχε στην κατοχή του. Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2022 ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι «ο ιερέας αυτός πρέπει να καθαιρεθεί».

Επιπροσθέτως, ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, ο οποίος ήταν αυτός που είχε ετοιμάσει πριν από χρόνια το πόρισμα αναφορικά με τις καταγγελίες για τον Λυκαβηττό, σε συνέντευξή του απάντησε ότι ο ίδιος θα έθετε το θέμα ξανά στη Σύνοδο, διότι πολλοί κληρικοί της Ελλάδας και του εξωτερικού ήταν αγανακτισμένοι με αυτά τα οποία γίνονταν, διότι διασύρονται η ιερότητα και η σοβαρότητα της Ιεροσύνης. Οι δηλώσεις αυτές ήταν η αφορμή να αρχίσει ένας «ιερός πόλεμος» μεταξύ των πιστών του Λυκαβηττού και της Διοικούσας Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είχε εκμυστηρευτεί σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος ότι το θέμα αυτό θα το λήξει και ότι ήταν αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος σε φαινόμενα εκμετάλλευσης του ιερού Σταυρού.

papas25093

Στην αρχή με διπλωματικές κινήσεις προσέγγισε τον π. Δημήτριο και τους στενούς του συνεργάτες, καθώς χειροτόνησε και ένα πνευματικό του τέκνο. Κατόπιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε σαφές ότι έχει ζητήσει από τον ιερέα να αποχωρήσει από τον Λυκαβηττό και του είχε δώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο να αποφασίσει αν θα ήθελε να μεταφερθεί -με τους υπόλοιπους πατέρες της εκκλησίας των Αγίων Ισιδώρων- σε ένα μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής στην περιοχή της Βάρης. Αμέσως ο ιερέας πέρασε στην αντεπίθεση και στα κηρύγματά του επέμενε ότι το «σπίτι» του είναι στους Αγίους Ισιδώρους, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δε μπορεί να σταματήσει την πορεία του Τιμίου Σταυρού.

Όπως είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή η «Espresso», οι ιερείς, πνευματικά παιδιά του π. Δημητρίου, ήταν σε στενή συνεργασία με τον μακαριότατο και είχαν αποδεχτεί την πρόσκλησή του. Ο π. Δημήτριος, όμως, ζήτησε ολιγοήμερη άδεια για να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, επικαλούμενος σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Ωστόσο, από τότε δεν επέστρεψε. Εμεινε εκεί και ιερουργεί στα Χανιά σε ένα εκκλησάκι το οποίο, όπως λέγεται, έχτισε ο ίδιος ο κληρικός όταν ήταν στην ηλικία των 12 ετών και το αφιέρωσε στον άγιο Δημήτριο, επειδή εκεί βρήκε τη θαυματουργή εικόνα του.

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...