Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Γιάννα Τερζή εξομολογήθηκε πρώτη φορά τη μάχη της με τον καρκίνο

Ο όγκος στον νωτιαίο μυελό, που άλλαξε τη ζωή της, και το χειρουργείο

Συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις της η Γιάννα Τερζή, η οποία έδωσε πριν από τρία χρόνια τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της.

gianna terzi

Η γνωστή τραγουδίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο στον νωτιαίο μυελό κι έπειτα από ένα χειρουργείο έντεκα ωρών, καθηλώθηκε σε αμαξίδιο για μήνες. Ανήμερα των γενεθλίων της, που ήταν το Σάββατο, η κόρη του Πασχάλη Τερζή μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μία φωτογραφία της μετά την επέμβαση που έκανε.

gianna terzi05123
Η Γιάννα Τερζή στο δωμάτιο νοσοκομείου μετά τη σοβαρή επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον νωτιαίο μυελό

«Τέτοιες μέρες τρία χρόνια πριν, μέσα στην καραντίνα, τον Νοέμβριο του 2020, διαγνώστηκα με όγκο στον νωτιαίο μυελό. Ενα γεγονός που άλλαξε τη ζωή μου με πολλούς τρόπους και για πάντα» έγραψε αρχικά στην ανάρτησή της στο Instagram. «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της διάγνωσης, της επέμβασης, της αποκατάστασης και της συνέχειας της ζωής μου στο συγκεκριμένο post.

GIANA TERZI1Θα πω μόνο το εξής: Εκείνες τις στιγμές, εκείνα τα δευτερόλεπτα, τις ώρες, τις μέρες, τους μήνες που βρίσκεσαι στα πιο χαμηλά σου, στα πιο αδύναμά σου, που νιώθεις στα πιο εγκαταλελειμμένα σου, τότε είναι που γεννιέται ο πιο δυνατός εαυτός σου. Αυτός που θα καθορίσει τι πετάς και τι κρατάς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Και που σιγά σιγά θα χτίσει την πιο ξεκάθαρη, ουσιαστική κι αληθινή σχέση με σένα και με τον υπόλοιπο κόσμο.

gianna terzi051232

Είμαι ευγνώμων για τη γνώση, για τον πόνο, για την ενσυναίσθηση, τη συμπόνια, τα δάκρυα, τις απώλειες, την αγάπη, τη δύναμη, τις αγκαλιές, την οικογένεια, τους φίλους, τους γιατρούς, τα ζωάκια μου, το σώμα μου! Και για τα πραγματικά “no fucks given” που σου μαθαίνει μια τέτοια εμπειρία! Μηδενίζω… πάει να πει πως ξαναρχίζω» κατέληξε στο συγκλονιστικό της μήνυμα η 43χρονη καλλιτέχνιδα, η οποία μία μέρα μετά, στις 3 Δεκεμβρίου, επανήλθε στο Instagram με νέο post για τη ζωή της ως ανάπηρη.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θα ήθελα να μιλήσω και για τη δική μου εμπειρία, και ίσως στα λόγια μου βρούνε κοινά σημεία όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα νωτιαίου μυελού και τις συνέπειες αυτών. Επειτα από 11 ώρες για την επιτυχημένη αφαίρεση του επενδυμώματος, του σπάνιου ενδομυελικού όγκου που είχα, βγήκα από το χειρουργείο.

gianna terzi051234

Ξύπνησα και έζησα τους επόμενους μήνες της ζωής μου ως ένας άνθρωπος ανάπηρος από τη μέση και κάτω. Βίωσα πώς είναι να μην ορίζεις το σώμα σου. Να μην αισθάνεσαι τίποτα, να μην περπατάς, να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς. Να στήνεται ένα μικρό ή και μεγάλο σχέδιο για να κάνεις απλά, καθημερινά πράγματα. Κι αυτό χρειαζόταν πολύ, μα πολύ περισσότερο χρόνο και υπομονή απ’ ό,τι πριν» σχολίασε η Γιάννα Τερζή, βγάζοντας αυτή τη φορά στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της σε αμαξίδιο.

«Αόρατη αναπηρία»

«Βίωσα το αμαξίδιο, πώς να χειρίζομαι το σώμα μου σε σχέση με αυτό. Εμαθα να κάνω οτιδήποτε σε σχέση με τα πόδια μου από την αρχή, σαν μωρό, σε πορεία μηνών. Δεν ήξερα πότε θα επανέλθω, σε τι βαθμό θα επανέλθω, απλά ζούσα την κάθε μέρα προσπαθώντας για το καλύτερο, όσο έκανα αποκατάσταση.

gianna terzi051233

Σήμερα, δύο χρόνια και 10 μήνες μετά το χειρουργείο, δουλεύω με μια ‘‘αόρατη αναπηρία’’, που έχει να κάνει με την αισθητικότητα των κάτω άκρων. Εχοντας κατανοήσει από μέσα την έννοια της αναπηρίας κι έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία όλη τους τη ζωή, διαπιστώνω πως αυτό που λείπει ως νοοτροπία είναι η… έννοια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Ναι, και εδώ. Ακόμα κι αν η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανάπηρων ατόμων –που εννοείται ότι ούτε καν πλησιάζει στο πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα-, από τους πολίτες υπάρχει η παιδεία να αντιμετωπιστούν οι ανάπηροι ως ίσοι, και όχι ως κατώτεροι άνθρωποι που ζητούν οίκτο;

pashalis_terzis_gianna_terzi

Οχι, δεν υπάρχει. Πέρα από τα κλασικά συναισθήματα φόβου, αμηχανίας, ξεβολέματος και τη νοοτροπία προκατάληψης, διαχωρισμού και εγκατάλειψης, ΚΑΙ η λύπηση ‘‘κρίμα, τους καημένους’’ αλλά ΚΑΙ η εξύψωση, ‘‘πώς το κάνουν αυτό, είναι ΗΡΩΕΣ;’’ είναι στην ουσία ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, έλλειψη ισότητας. Ρωτήστε τους ίδιους…» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...