Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Κωνσταντίνος Ψηλός: Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο σύζυγος της Σταρ Ελλάς 2017

Ο ρόλος του στη «συμμοριά των 11 της showbiz» με τις χρυσές κομπίνες

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους τρεις από τους 10 κατηγορουμένους της μεγάλης υπόθεσης διασυνοριακής απάτης που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

konstantinos psilos151231 Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι και ο 51χρονος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ψηλός, σύζυγος της Σταρ Ελλάς του 2017 Μαρίας Ψηλού, ο οποίος φέρεται ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, όπως επίσης και ακόμη δύο κατηγορούμενοι με μεγάλη εμπλοκή στην υπόθεση.

konstantinos psilos151232
Ο Κωνσταντίνος Ψηλός και η σύζυγός του στο τσακίρ κέφι πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια

Ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, με τους τρεις προφυλακισθέντες να αρνούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις βαριές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, μεταξύ αυτών απάτη, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.ά. Ωστόσο, με τους ισχυρισμούς που προέβαλαν δεν έπεισαν τις ανακριτικές Αρχές και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους αποχώρησαν από τα δικαστήρια με χειροπέδες στα χέρια, προκειμένου να οδηγηθούν στις φυλακές.

5943 KONSTANTINOS PSILOS MARIA PSILOYΗ δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ογκώδης και βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χριστίνας Σαλάππα, δεδομένου ότι από τη δράση των κατηγορουμένων τεράστια οικονομική ζημία υπέστη όχι μόνο το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Κομβικό ρόλο στην υπόθεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει διαδραματίσει ο 51χρονος επιχειρηματίας, σύζυγος της Σταρ Ελλάς, καθώς φέρεται ότι διεύθυνε το κύκλωμα και είχε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της μεγάλης απάτης με την είσπραξη επιστρεπτέων προκαταβολών και ΦΠΑ.

Μαρία Ψηλού Κωνσταντίνος Ψηλός

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, άνοιγαν δεκάδες εταιρίες τεχνολογίας και μέσω «μαϊμού» συναλλαγών εισέπρατταν παράνομα ΦΠΑ και επιστρεπτέες προκαταβολές. Στη συνέχεια, μέσα από ένα χαώδες δίκτυο τραπεζικών κινήσεων, κατάφεραν να αποκομίσουν περισσότερα από 10.000.000 ευρώ.

konstantinos psilos15123

Όπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να διαπράττουν τις απάτες, είχαν ανοίξει 131 τραπεζικούς λογαριασμούς και μέσω αυτών πραγματοποίησαν 52.539 τραπεζικές συναλλαγές. Πρόκειται ως επί το πλείστον για μεταφορά ποσών που είχαν εισπράξει παράνομα από 133 επιστρεπτέες προκαταβολές και 44 επιστροφές ΦΠΑ σε λογαριασμούς εταιριών που εδρεύουν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Στη συνέχεια προέβαιναν στην αγορά πολυτελών οχημάτων, ακόμα και supercars, και προϊόντων τεχνολογίας. Αρκεί να αναφερθεί ότι από τη δράση τους αυτή οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να εισπράξουν 5.426.106 ευρώ και πέτυχαν να οικειοποιηθούν ΦΠΑ αξίας 13.548.387 ευρώ!

konstantinos psilos151235

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος διαχρονικά μετέβαλλαν τις μεθόδους δράσης για την επίτευξη των σκοπών τους ώστε να μην εντοπίζονται η σύνδεση των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και η ανίχνευση του εύρους του εταιρικού σχηματισμού, εντάσσοντας σε αυτή νέα μέλη και ιδρύοντας νέες οντότητες, ενώ μέσα από ένα πλέγμα τραπεζικών κινήσεων και σε συνδυασμό με αναντιστοιχίες που εμφάνιζαν μεταξύ περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, σε σχέση με τις τραπεζικές πιστώσεις και χρεώσεις των τηρούμενων τραπεζικών λογαριασμών, καθιστούσαν δυσχερή τη διάκριση των πραγματικών εμπορικών συναλλαγών με τις εικονικές, και σε κάθε περίπτωση την αποφυγή αποκάλυψης στις ελεγκτικές και διωκτικές Αρχές ότι πρόκειται για επιχειρήσεις την πραγματική διαχείριση των οποίων είχαν από κοινού τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

konstantinos psilos151234

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στις ανακριτικές Αρχές ακόμη επτά άτομα -ανάμεσά τους και δύο γυναίκες-, που αφέθηκαν ελεύθερα με όρους. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και περίπου ακόμη δέκα άτομα που φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...