Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πέθανε η Αικατερίνη Μαμιδάκη, η αρχόντισσα της μόδας

Θλίψη για την αρχόντισσα της μόδας

Γυναίκα με αρχοντιά ψυχής, γενναιοδωρία και σεμνότητα. Μια αληθινή κυρία της αθηναϊκής society, που αγαπήθηκε απ’ όλους όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν από τον κόσμο της μόδας, του επιχειρείν και της πολιτικής.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η Αικατερίνη Μαμιδάκη «έφυγε» γεμάτη αγάπη στην αγκαλιά των δύο παιδιών της, Αννας Μαμιδάκη-Σκλαβενίτη και Αλέξανδρου Μαμιδάκη, και του Κρητικού συζύγου της Νικόλαου Μαμιδάκη της JetOil, μετά τη γενναία αλλά άνιση μάχη που έδωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού της στα social media η κόρη της, η οποία σε μια σεμνή ανάρτησή της αναφέρει πως αντί στεφάνων θα προτιμούσε να γίνουν δωρεές στο σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, το οποίο τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της έχουν υπηρετήσει πολλά χρόνια.

aikaterini mamidaki26014
Η Αικατερίνη Μαμιδάκη με την κόρη της Αννα

«Για τη μνήμη της λατρεμένης μου μητέρας…» έγραψε η Αννα Μαμιδάκη, σύζυγος του επιχειρηματία Γεράσιμου Σκλαβενίτη. Αλλωστε, μέχρι το τέλος η Αικατερίνη Μαμιδάκη (η κυρία Καίτη για τους φίλους της) έμενε στο ίδιο σπίτι με την κόρη της, τον γαμπρό της και τα εγγόνια της και τον σύζυγό της Νίκο Μαμιδάκη, ο οποίος έχασε το άλλο του μισό, αλλά έχει τη φροντίδα και την αγάπη των παιδιών του, αποδεικνύοντας το δέσιμο και τα γερά θεμέλια της μεγάλης, παλαιάς κοπής κρητικής οικογένειας.

Γλυκύτατη

Εκτός από τη συντετριμμένη οικογένειά της, το τελευταίο «αντίο» στη σεμνή αρχόντισσα είπαν χθες το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Εκάλης εκατοντάδες φίλοι, παλιοί συνεργάτες από την Κρήτη, ακόμα και παλιές πωλήτριες των καταστημάτων του γερμανικού οίκου μόδας Escada, τον οποίο έφερε στην Ελλάδα η Αικατερίνη Μαμιδάκη με τη Ρούλα Λεβέντη, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και τα χρόνια της κρίσης επέστρεψε στα χέρια των Γερμανών.

aikaterini mamidaki260141
Ο Νίκος Μαμιδάκης

Για περισσότερα από 50 χρόνια η γλυκύτατη κυρία Καίτη, εκτός από την υποδειγματική ζωή στο πλευρό του συζύγου της, επιχειρηματία Νικόλαου, που την έκανε «βασίλισσα» της ζωής του κι εκείνη στάθηκε δίπλα του βράχος, καπετάνισσα της ζωής του, σε μπουνάτσες και φουρτούνες, στάθηκε αθόρυβα και στο πλευρό όλων όσοι την είχαν ανάγκη, αλλά και στα παιδιά του Συλλόγου Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, στυλοβάτης του ιερού έργου που συνεχίζει σήμερα στην ΕΛΠΙΔΑ η κόρη της Αννα Μαμιδάκη, η οποία έχει κληρονομήσει την ευαισθησία, την καλοσύνη, την απλότητα και την αγάπη της μητέρας της.

aikaterini mamidaki260142

Η Αικατερίνη Μαμιδάκη και ο σύζυγός της Νίκος Μαμιδάκης βίωσαν και το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του Κυριάκου Μαμιδάκη, ιδρυτή της εταιρίας JetOil. Ο αδερφός του Νίκος Μαμιδάκης είχε τότε δηλώσει: «Ετρεξα να τον προλάβω πριν τραβήξει τη σκανδάλη. Ο Κυριάκος ήταν άνθρωπος με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο τρόπος που επέλεξε να φύγει μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο και θα συνεχίσουμε το όραμά του…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...