Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Ο Bulgari έχασε τη… λάμψη του – Η Μαρίνα Βούλγαρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών

Είχε δημιουργήσει τη δική της γραμμή, αποκτώντας πελάτες όπως η Σοφία Λόρεν και η Ιβάνα Τραμπ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Μαρίνα Βούλγαρη, κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του Ελληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου Bulgari. Η Μαρίνα Βούλγαρη, με καταγωγή από τη Θεσπρωτία, άφησε χθες την τελευταία της πνοή στη Ρώμη, προκαλώντας θλίψη σε φίλους και συγγενείς, αλλά και σε ανθρώπους από τον χώρο της μόδας. H εγγονή του ιδρυτή του διάσημου οίκου Bulgari δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή, ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως η Σοφία Λόρεν και η Ιβάνα Τραμπ.

voulgari2

Τη δεκαετία του 1980 λειτούργησε καταστήματα στην Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και στο Παρίσι, και στη συνέχεια επέλεξε ως τόπο διαμονής το Μονακό. Το 1996 ο Σαουδάραβας σεΐχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε για πολλά χρόνια να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή. «Ηταν μια γυναίκα μοναδική, με έμαθε τι σημαίνει θάρρος και αποφασιστικότητα» δήλωσε η ανιψιά της Μαρίνας Βούλγαρη, Λάουρα Καλισόνι Κολνάγκι. Αξίζει να σημειωθεί πως η Bulgari είναι μία εμβληματική μάρκα πολυτελείας διεθνών διαστάσεων, με υψηλής ποιότητας κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, αξεσουάρ και δερμάτινα είδη. Η ιδέα ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Ελλάδας πριν από σχεδόν 200 χρόνια και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρισμένες διεθνείς μάρκες παγκοσμίως.

voulgari3

Ο παππούς της Μαρίνας Βούλγαρη και «πατέρας» του brand που εξελίχθηκε σε οίκο πολυτελείας γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1857 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και ήταν ένα από τα 11 παιδιά του Γεωργίου Βούλγαρη και της Ελένης Στρογγάρη. Υπήρξε το μοναδικό παιδί της οικογένειας που κατάφερε να συνεχίσει την παράδοση στην αργυροχοΐα.
Σύντομα μαζί με τον πατέρα του άνοιξαν ένα μαγαζί χρυσαφικών στην Παραμυθιά, όμως λόγω των λεηλασιών η οικογένεια μετακόμισε στην Κέρκυρα, όπου άνοιξε κι εκεί μαγαζί. Τότε ο Βούλγαρης γνωρίστηκε με τον επί χρόνια συνεργάτη του Κωνσταντίνο Κρέμο και λίγο καιρό αργότερα οι δυο τους πήραν τη γενναία απόφαση να μετακομίσουν στην Ιταλία. Αργότερα την επιχείρηση συνέχισε να «τρέχει» μόνος του ο Βούλγαρης, που άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στη Ρώμη, στην οδό Βία Κοντότι, απ’ όπου πέρασε όλη η ιταλική «αφρόκρεμα».

marina voulgari

Από τότε η πορεία του οίκου ήταν συνεχώς ανοδική. Από το 1884 έως το 1897 η επιχείρηση αριθμούσε άλλα τέσσερα κοσμηματοπωλεία στην Ιταλία και ως το 1913, με την βοήθεια των παιδιών του, Τζιότζιο και Κωνσταντίνου, άρχισε να αναπτύσσεται με φρενήρεις ρυθμούς. Μετά τον θάνατό του το 1932 τα παιδιά με θέληση και δημιουργικότητα ανέλαβαν τη διεύθυνση της επιχείρησης. Μάλιστα, παρότι αναγκάστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου να λάβουν την ιταλική υπηκοότητα, βοήθησαν αρκετούς Ελληνες που βρίσκονταν στην Ιταλία. Η τέχνη πέρασε στους απογόνους τους και ο οίκος άνθησε κυρίως τη δεκαετία του 1970, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα στη Νέα Υόρκη και στο Μόντε Κάρλο. Σήμερα ο πασίγνωστος οίκος Bulgari απαριθμεί περισσότερα από 230 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...