Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Μοναδικές γεύσεις, επεισοδιακό ράφτινγκ και μαγειρική στην κουζίνα ενός αυτοκινούμενου

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα μοναδικό επεισόδιο «Akis’ Food Tour», την Κυριακή 14 Απριλίου στις 20:00.

Το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, μας έχει κατακτήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους: για τα ωραία τοπία του, τις περιοχές που μας συστήνει, τα ιδιαίτερα πιάτα που μας γνωρίζει, το κέφι και την υπέροχα ταξιδιάρικη διάθεσή του αλλά και για τους ντόπιους που συναντάμε σε κάθε περιοχή και τα μυστικά της κουζίνας τους που μας αποκαλύπτουν. Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη επισκέπτεται τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη.

akis110442

Σε αυτό το επεισόδιο παρακολουθούμε ένα απολαυστικό food tour που ξεκινά από τα δυτικά σύνορα της χώρας και φτάνει μέχρι το Κεντρικό Ζαγόρι, και συγκεκριμένα σε Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια.

Στην Κόνιτσα τα μέλη της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου μαθαίνουν στον Άκη να μαγειρεύει με παραδοσιακές ηπειρώτικες τεχνικές: Φτιάχνουν αρνάκι με χόρτα στη γάστρα, τον παραδοσιακό φορητό φούρνο των νομάδων βοσκών, τηγανίζουν άγρια μανιτάρια στην πυροστιά και ψήνουν ποταμίσια χέλια με πάπρικα και σκόρδο στο κεραμίδι.

akis110441

Λίγο πιο πάνω, στα Μαστοροχώρια, ο Άκης δοκιμάζει την αυθεντική ηπειρώτικη κρεατόπιτα που μοιάζει με τάρτα, στο καφενείο του Θύμιου και της ελληνογαλλίδας, Σύνθιας. Πρόκειται για δυο χορευτές της Λυρικής Σκηνής που άφησαν την Αθήνα για να ζήσουν στην Καστάνιανη, δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Την επόμενη μέρα, ο πλανόδιος φούρναρης της περιοχής τον παίρνει μαζί του για μια ιδιαίτερη γαστρονομική ξενάγηση στα μικρά, άγνωστα χωριά του Ζαγορίου.

akis110443

Μαζί του επισκεπτόμαστε το Κεντρικό Ζαγόρι για να παρακολουθήσουμε τους ντόπιους να «βγάζουν τσίπουρα» στο χωριό Βίτσα. Στο γλέντι όλοι φέρνουν κι από κάτι! Μαθαίνουμε από τις ζαγορίσιες νοικοκυρές τις παραδοσιακές συνταγές για την περίφημη αλευρόπιτα, την ιδιαίτερη φακόπιτα και τη μπατσαρή χορτόπιτα. Μια βέρα Σαρακατσάνα δείχνει στον Άκη πώς κλείνει την κατσαρόλα με ζυμάρι και φτιάχνει κρέας καπαμά, μια σπάνια συνταγή των κτηνοτρόφων της Πίνδου.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με καπνιστή πέστροφα στην Κλειδωνιά, επεισοδιακό ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη και μαγειρική στην κουζίνα ενός αυτοκινούμενου camper! Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Μην το χάσετε! Αυτή την Κυριακή, στις 20.00 στο κανάλι του ALPHA. Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...