Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η κρυφή ζωή εκτελεστή με κυρία της καλής κοινωνίας

Στον Καναδά, στη... φιλική για φυγόποινους και καταζητούμενους χώρα,...

Πάτρας με Ουγγαρέζο στο πρωινό του ΑΝΤ1

Ποια Μαρία Αναστασοπούλου και ποια Μπέττυ Μαγγίρα; Ο Δημήτρης...

Ο καύσωνας Παπαγεωργίου «σάρωσε» το Instagram

Δεν μας έφτανε ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, ήρθε...

Μάριος Ηλιόπουλος: Oι νέες κινήσεις στον χώρο της ακτοπλοΐας του νέου ιδιοκτήτη...

Δεν «αλλάζουν χέρια» εύκολα οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες στην...

«Εφυγε» σε ηλικία 100 ετών ο σπουδαίος Νάσος Πατέτσος!

«Σίγησε» το... αηδόνι του ελαφρού τραγουδιού

Τέλος εποχής για έναν από τους τελευταίους εκπροσώπους του ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα, τον Νάσο Πατέτσο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Την τραγική είδηση θανάτου του σπουδαίου τραγουδιστή, που έμελλε να είναι το πρότυπο του Γιάννη Πάριου, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο επιστήθιος φίλος του και σπουδαίος χορευτής Τάκης Σαγιώρ, γράφοντας:

nasos patetsos23054

«Είμαι συντετριμμένος… σήμερα, 22 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος καλλιτέχνης και φίλος μου ΝΑΣΟΣ ΠΑΤΕΣΟΣ. Ο Νάσος τούς τελευταίους 10 μήνες φιλοξενήθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών! Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. πρόεδρο, τον κύριο διευθυντή και το προσωπικό τού ιδρύματος που με τόση αγάπη φροντίζουν ΟΛΟΥΣ του ηλικιωμένους, όχι μόνο τον Νάσο! Eίναι άξιοι συγχαρητηρίων! Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον φίλο του Νάσου και φύλακα άγγελό του ΡΕΚΟ! Hταν ο ΜΟΝΟΣ που του στάθηκε σαν γιος επί 25 χρόνια! Κανείς συγγενής δεν νοιάστηκε για τον Πατέτσο».

Σε άλλη ανάρτηση, με πόνο ψυχής, έγραφε για τον πολυαγαπημένο του φίλο: «ΑΝΤΙΟ, αγαπημένε φίλε μου, αντίο, σπουδαίε καλλιτέχνη ΝΑΣΟ ΠΑΤΕΤΣΟ… Ησουν ο τελευταίος συνάδελφος και φίλος που απέμεινες, από τους παλιούς της εποχής μας… Με αφήσατε μόνο, Νάσο μου! Το παρήγορο είναι πως κι εγώ όπου να ‘ναι θα σας ακολουθήσω! Μου είχες ζητήσει (αν “έφευγες” πρώτος) να σε αποχαιρετίσουμε με τη μεγάλη σου επιτυχία “ΑΝΤΙΟ”, που τραγουδάς με την άλλη σπουδαία ερμηνεύτρια και φίλη μας ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ… Σ’το υποσχέθηκα, Νασούλη μου».

nasos patetsos230543
Ο Νάσος Πατέτσος

Ο Νάσος Πατέτσος, ο Νίκος Γούναρης και ο Φώτης Πολυμέρης, θεωρούνταν οι απόλυτοι εκπρόσωποι του ελαφρού τραγουδιού που κυριάρχησαν στην Ελλάδα από το 1945 και έπειτα. Ο μεγάλος καλλιτέχνης τον Νοέμβριο του 2020 έδωσε μια σπάνια και ολοκληρωμένη συνέντευξη στην «Espresso», κάνοντας αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του: «Γεννήθηκα στη Λήμνο από πολύ φτωχούς γονείς. Ξεκίνησα να έρθω στον Πειραιά μέσα σε ένα ψαροκάικο που είχε πανιά αλλά και μία μηχανή, η οποία μεσοπέλαγα χάλασε. Ετσι, θαλασσοδερνόμασταν για 18 ολόκληρες ημέρες. Μόλις είχε ξεκινήσει ο πόλεμος του ’40. Από πάνω πετούσαν τα πολεμικά αεροπλάνα και εμείς μέσα στο βαρκάκι προσπαθούσαμε να φτάσουμε στο λιμάνι για μια καλύτερη τύχη. Στον Πειραιά φτάσαμε την ημέρα που πέθανε ο Μεταξάς: 19 Ιανουαρίου του ’41».

nasos patetsos230542

Οταν μεσουρανούσε

Θυμόταν, μάλιστα, πόσο πολύ τον λάτρεψε ο ελληνικός λαός, όταν εκείνος μεσουρανούσε με τις τεράστιες επιτυχίες του: «Eίχαμε πάει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να φύγουμε για περιοδεία. Εκεί ήταν και ο βασιλιάς Παύλος και η Φρειδερίκη με τον Κωνσταντίνο. Μόλις ο κόσμος άκουσε ότι βρισκόμουν εγώ εκεί, άρχισε να ουρλιάζει σαν σε παραφροσύνη. Ο τότε βασιλιάς νόμιζε ότι το έκαναν για εκείνον, ενώ το πλήθος ερχόταν κατά πάνω μου! Εμένα, όμως, με λάτρεψε και ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος. Τότε δούλευα στο θέατρο του Μπουρνέλλη μαζί με τον Τζίμη Μακούλη. Με παρακάλεσαν, λοιπόν, στα γενέθλιά του να φύγω από την παράσταση και να πάω να του τραγουδήσω στα γενέθλιά του. Και επέλεξαν μόνο εμένα να του τραγουδήσω. Ο δε Γεώργιος Παπανδρέου; Ερχόταν στις παραστάσεις μου και φώναζε “Ελα, αηδόνι μου, να καθίσεις δίπλα μου”. Μεγάλη λατρεία».

nasos patetsos230541

Μάλιστα, και ο ίδιος ανέφερε πάντα ότι υπήρξε πρότυπο για τον Γιάννη Πάριο και αυτό του το έλεγε πάντα, όταν τον συναντούσε: «Ο ίδιος μού το έχει πει και το λέει παντού: “Εγώ ζήλεψα τη δόξα του Πατέτσου”. Ακουγε τα τραγούδια μου όταν ο πατέρας του ήταν φαροφύλακας και τραγουδούσε το τραγούδι μου “Το τραγούδι του ναύτη”, το οποίο το λατρεύει ακόμα και σήμερα, γιατί του θυμίζει τον πατέρα του». Τελευταία δημόσια εμφάνιση του σπουδαίου τραγουδιστή ήταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου ο υπογράφων είχε διοργανώσει στο ιστορικό στέκι Μαγεμένος Αυλός μια μεγάλη γιορτή προς τιμή του σπουδαίου τραγουδιστή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκάι βόμβα με Αναστασοπούλου

Στον αέρα η Μαρία Αναστασοπούλου και η Μπέττυ Μαγγίρα...

Βαλίτσες για Τουρκία ετοιμάζει η Καραβάτου

Τις βαλίτσες της και στην Τουρκία! Στην Κωνσταντινούπολη θα...

Χωρισμός πασίγνωστου ζευγαριού στην εγχώρια showbiz

Σαν «κεραυνός» έσκασε η είδηση του χωρισμού πασίγνωστου ζευγαριού....

Τρανς «καίει» VIP πελατες – Κρύος ιδρώτας με την καυτή ατζέντα της Νάνσυς!

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Ροζ τροχαίο με… παραπολιτικό μπαμ

Eνα ροζ (πρωτοφανές) τροχαίο που «αγγίζει» πασίγνωστη πολιτική οικογένεια...