Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Τώρα με κλέβει, αύριο θα με «φάει»

❱❱ Η αδελφή του αδικοχαμένου Χριστόδουλου Καλαντζάκη κατηγόρησε τη χήρα του ως υπαίτια της εκτέλεσής του, ενώ φίλοι του κατέθεσαν πως φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει
❱❱ Στην απολογία του ο εραστής της ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα βγάζοντας «λάδι» τη 40χρονη

Από την
Εύα Παπαδάτου

Αρχισε χθες το πρωί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στη Σητεία.

Στο εδώλιο κάθισαν η 40χρονη Βουλγάρα χήρα του, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, και ο 39χρονος αστυνομικός ομοεθνής της και πρώην εραστής της, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και πρώτη κατέθεσε η αδελφή του αδικοχαμένου γιατρού, η οποία υποστήριξε πως η νύφη της είχε απομακρύνει τον γιατρό από την οικογένειά του. «Είχαν διακοπεί οι σχέσεις με τον αδελφό μου εξαιτίας της. Εκείνη τον απομάκρυνε, επειδή ήμασταν εναντίον της. Τον τελευταίο χρόνο δεν τα πήγαινε καλά το ζευγάρι. Μάθαμε ότι είχε εραστή. Hταν σωστό; Και κερατάς και σκοτωμένος;» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καλαντζάκη.

Η αδελφή του καρδιολόγου πρόσθεσε ότι οι συγγενείς γνώριζαν πως η Βουλγάρα είχε εραστή και πως υπήρχαν αμφιβολίες ως προς την πατρότητα του παιδιού. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τη 40χρονη κατηγορουμένη ότι είναι υπαίτια για τον θάνατο του αδελφού της.

«Είναι ολοφάνερο. Τι ήρθε στη Σητεία να κάνει από τη Βουλγαρία; Να κυνηγήσει;» είπε αναφορικά με τον Βούλγαρο που δολοφόνησε τον αδελφό της.

«Φωτιά» σε βάρος της χήρας, όμως, ήταν και οι καταθέσεις φίλων του άτυχου καρδιολόγου. «Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο κι εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε κι εμένα να φάω!» κατέθεσε μεταξύ άλλων ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το cretalive.

Ακόμη, ένας συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε ότι ο γιατρός τού είχε εκμυστηρευτεί ότι η σύζυγός του έπαιρνε συχνά χρήματα από τις τσέπες του ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. «Μου είχε πει κάπου τον Μάρτιο: “Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει”» κατέθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που κράτησε ως αργά το βράδυ, απολογήθηκε και ο 39χρονος Βούλγαρος αστυνομικός, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

«Λυπάμαι…» είπε και ισχυρίστηκε ότι οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε στο έγκλημα είχαν να κάνουν με απειλές προς το παιδί του. Μάλιστα, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη και ισχυρίστηκε ότι μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία του Καλαντζάκη, βγάζοντας λάδι τη 40χρονη, για την οποία υποστήριξε ότι δεν είχε συμμετοχή.

Κατόπιν, κατέθεσαν αστυνομικοί, οι κυνηγοί που βρέθηκαν στον τόπο και έγιναν μάρτυρες της δολοφονίας, και φίλοι του αδικοχαμένου καρδιολόγου. Οι κυνηγοί είπαν ότι άκουσαν τρεις πυροβολισμούς που προέρχονταν από μια αγριελιά, πίσω από την οποία είχε κρυφτεί ο Βούλγαρος, ενώ ανέφεραν ότι, μετά την εκτέλεση, ο κατηγορούμενος έφυγε ήρεμος και απαθής, παρότι ένας κυνηγός τού φώναξε: «Φονιά, άτιμε!» «Δεν γύρισε καν το κεφάλι του» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Εκτός από τα αδέλφια του γιατρού, πολιτική αγωγή έχει δηλώσει και η χήρα για λογαριασμό της και του γιου της. Ετσι, προτού απολογηθεί, θα καταθέσει και ως… μάρτυρας στην υπόθεση (!), δηλαδή θα στραφεί κατά του αστυνομικού συγκατηγορουμένου της.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...