Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μέγας απατεών ο «πρίγκιπας των διαμαντιών»

❱❱ Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 29χρονος Ισραηλινός που πουλούσε έρωτα και… έγδυνε τα θύματά του ❱❱ Το «δόλωμα» με την εφαρμογή γνωριμιών Tinder και η χλιδάτη ζωή εις υγείαν των κορόιδων που ξεπουπούλιαζε

Ενα απίστευτο θρίλερ, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, με έρωτες, πάθη, χλιδάτη ζωή, καράτια, δάκρυα και… μίση, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα, μετά τη σύλληψη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του αυτοαποκαλούμενου «πρίγκιπα των διαμαντιών».

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», ένας τυπικός έλεγχος στα έγγραφα ενός νεαρού και ευπαρουσίαστου ταξιδιώτη που έφτασε στη χώρα μας με πτήση από το Ισραήλ και είχε τελικό προορισμό την Αλβανία έφερε τις ελληνικές Αρχές μπροστά σε έναν καταζητούμενο «πρίγκιπα», ο οποίος, αφού πουλούσε έρωτα σε γυναίκες που γνώριζε μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder, στη συνέχεια τις ξάφριζε και τις παρατούσε άφραγκες!

Η απάτη σε βάρος κυρίως ανυποψίαστων Σκανδιναβών γυναικών που έστησε ο Ισραηλινός playboy που αυτοαποκαλούνταν «πρίγκιπας των διαμαντιών» ανέρχεται σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές σε ύψος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 29χρονος Σιμόν Χαγιούτ συστηνόταν στα θύματά του ως Σιμόν Λεβιέβ, γιος του Εβραίου δισεκατομμυριούχου εμπόρου διαμαντιών Λεβ Λεβιέβ.

Ο απατεώνας χρησιμοποιούσε τη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών για να προσελκύει γυναίκες, στις οποίες παρείχε εν συνεχεία ένα χλιδάτο lifestyle με ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και δείπνα σε ακριβά εστιατόρια. Εκείνες πίστευαν ότι έβγαιναν με πλούσιο επιχειρηματία, αγνοώντας ότι στην πραγματικότητα για τα λούσα τους «πλήρωναν» τα προηγούμενα θύματά του και πως εκείνες θα «πλήρωναν» τα επόμενα, καθώς ο Χαγιούτ είχε δημιουργήσει ουσιαστικά ένα σχήμα Ponzi με τις πιστωτικές κάρτες των θυμάτων του, που του εξασφάλιζαν το επιθυμητό ρευστό για να χρηματοδοτεί τη χλιδάτη ζωή που θα έκανε με τις επόμενες γυναίκες που θα γνώριζε. 

Η 31χρονη Σεσίλ Φγιελχόι από το Λίλεστρομ της Νορβηγίας ήταν από τα πρώτα θύματα του Χαγιούτ που τον κατήγγειλαν στις Αρχές. Οπως δήλωσε στη «Verdens Gang», πείστηκε χωρίς δυσκολία ότι ήταν πλούσιος όταν γνωρίστηκαν στο Λονδίνο, αφού τον έβλεπε να ξοδεύει αφειδώς σε ιδιωτικά τζετ, ξενοδοχεία, δείπνα και προσωπικό, μεταξύ του οποίου μια γραμματέας κι ένας σωματοφύλακας.

«Ψηφιακά ίχνη»

Οταν κάποια στιγμή εκείνος ζήτησε μια πιστωτική κάρτα, ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να αφήσει «ψηφιακά ίχνη» με τη δική του για λόγους ασφαλείας, η Φγιελχόι θέλησε να τον εξυπηρετήσει.

Αφού συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα για μια American Express Platinum, ακολουθώντας τις οδηγίες του, της υπέδειξε να συμπληρώσει το ποσό των 220.000 ευρώ ως εισόδημα, διαβεβαιώνοντάς την ότι κανείς δεν επρόκειτο να το διασταυρώσει. Εκείνη τον πίστεψε και για τις επόμενες λίγες εβδομάδες που διήρκεσε το ειδύλλιό τους εκείνος χρέωσε την κάρτα της μέχρι σχεδόν το πιστωτικό της όριο. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 54 ημερών ο Χαγιούτ χρέωσε την κάρτα της Φγιελχόι με 198.000 ευρώ, χρήματα που χρησιμοποίησε στη συνέχεια για να γοητεύσει το επόμενο θύμα του, τη Σουηδή Περνίλα Σοχόλμ, η οποία με τη σειρά της του έδωσε σχεδόν 40.000 ευρώ.

Οπως εξηγεί η Φγιελχόι, είχε πιστέψει ότι ο αγαπημένος της CEO έτρεφε αληθινά αισθήματα για εκείνη, αφού της είχε αναθέσει να βρει ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Λονδίνο για να στεγάσουν τον έρωτά τους και της είχε στείλει πλαστά έγγραφα που δήθεν πιστοποιούσαν ότι της είχε επιστρέψει τα χρωστούμενα. Παρότι όμως εκείνος της έστελνε κάθε πρωί μήνυμα «τι κάνεις, αγάπη μου; Κοιμήθηκες καλά;» από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, στην πραγματικότητα έκανε τα ίδια και με άλλες γυναίκες. Η Φγιελχόι τού έδωσε μια τελευταία ευκαιρία να συναντηθούν, καλώντας τον στο Οσλο, όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Εκτοτε έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Πλαστογραφία

Ο Χαγιούτ καταζητούνταν για κλοπή, απάτη και πλαστογραφία στο Ισραήλ από το 2011, όταν έκλεψε τις επιταγές μιας οικογένειας όσο έκανε babysitting στο παιδί της, ενώ, σύμφωνα με τους «Times of Israel», έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών σε φυλακή της Φινλανδίας για απάτη σε βάρος τριών γυναικών. Καταγγελίες σε βάρος του για απάτη έχουν γίνει επίσης σε Βρετανία, Νορβηγία και Σουηδία.

Για τον 29χρονο, όμως, όλα τελείωσαν πριν από μερικές μέρες, και συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου, όταν έφθασε με πτήση από το Ισραήλ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε οι Αρχές του αεροδρομίου διαπίστωσαν ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό. Ετσι στη συνέχεια μέσω των αποτυπωμάτων που έλαβαν διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από τις Αρχές του Ισραήλ για κλοπή από εργοδότη και απόκτηση αγαθών με απάτη. Του φόρεσαν χειροπέδες και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσής του στο Ισραήλ.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...