Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Aγγελος» με ράσα έσωσε τον «Greek Freak»!

❱❱ Ο παπάς που «σημάδεψε» τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο
❱❱ Ολα όσα συνέβησαν στον ιερό ναό του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια

Οχι πολλά χρόνια πριν υπήρξε ο φύλακας άγγελος και ένας από τους ανθρώπους που «σημάδεψαν» τη ζωή του Ελληνα σούπερ σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο λόγος για τον ιερέα του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, τον πατέρα Ευάγγελο Γκανά, ο οποίος αγκάλιασε σαν δεύτερος πατέρας τον 24χρονο φόργουορντ, όταν κανείς δεν μπορούσε να μαντέψει το λαμπρό μέλλον που ανοιγόταν μπροστά του!

Ο 54χρονος «άγγελος» με τα ράσα, ο οποίος έσωσε τον «χρυσό» παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς στηρίζοντάς τον την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, έλυσε τη σιωπή του και, μιλώντας στην «Ορθόδοξη Αλήθεια», αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για τα «πέτρινα» χρόνια του ανήλικου τότε μετανάστη στα Σεπόλια, για τη σχέση του με την Εκκλησία, καθώς και για τον χαρακτήρα του, ο οποίος τον ξεχώριζε από πολλούς συνομηλίκους του.

«Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω το βλέμμα του. Είχε μια αθωότητα και μια αξιοπρέπεια που δύσκολα συναντά κανείς.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έβλεπες ότι αυτό το παιδί πατούσε στα πόδια του. Δεν κατηγορούσε κανέναν για τίποτα» ανέφερε ο πατήρ Ευάγγελος, ανακαλώντας στη μνήμη του την εποχή που ο «Greek Freak» επισκεπτόταν την ενορία όπου εκείνος και τα αδέλφια του βαπτίστηκαν.
Ο ίδιος, διακονώντας επί πολλά χρόνια σε μια γειτονιά που παραδοσιακά αποτελεί «σταυροδρόμι πολιτισμών», συνάντησε πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών, τα οποία, έχοντας περάσει δύσκολα, διακατέχονταν από μεγάλο θυμό. Αντιθέτως, όπως είπε ο 54χρονος κληρικός, ο Γιάννης ξεχώριζε χάρη στην καθαρότητα της ψυχής του και την έλλειψη μεμψιμοιρίας.

Μια μεγάλη αγκαλιά

«Τα περισσότερα παιδιά, επειδή είχαν ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές, είχαν μέσα τους θυμό, οργή και ένιωθαν ότι όλοι τούς χρωστούσαν. Αντιθέτως, ο Γιάννης δεν παραπονέθηκε ποτέ για ό,τι του συνέβαινε. Φανταστείτε ότι άργησα να καταλάβω πόσο δύσκολα τα έβγαζαν πέρα αυτός και η οικογένειά του» τόνισε για τον σημερινό MVP. Σύμφωνα με τον πατέρα Ευάγγελο, ο 24χρονος σήμερα μπασκετμπολίστας είχε βρει στην εκκλησία και στο κατηχητικό σχολείο μια μεγάλη αγκαλιά, αλλά και το στήριγμα που είχε τόσο ανάγκη.

«Τότε, σε μια δύσκολη εποχή για το Μεταναστευτικό και σε μια γειτονιά όπου υπήρχαν και άλλες απόψεις για το πώς πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους από άλλες χώρες, η ενορία του Αγίου Μελετίου και το κατηχητικό τον αγκάλιασαν, τον έκαναν να νιώσει πολύ καλά. Γι’ αυτό και έχει τόσο αγαθές μνήμες από εμάς» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι πλέον όλοι θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του, ακόμη κι εκείνοι που κάποτε τον απέφευγαν!

Ο 54χρονος ιερέας εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να βοηθά παιδιά από άλλες χώρες του κόσμου που, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, βρέθηκαν στα Σεπόλια.

Οπως ο Γιάννης και τα αδέλφια του πριν από μερικά χρόνια, έτσι και τώρα άνθρωποι από την Αλβανία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες έχουν βρει το δικό τους πνευματικό καταφύγιο στην ενορία και στο κατηχητικό.

«Το ευαγγέλιο είναι ανοιχτό σε όλα τα έθνη, χωρίς πίεση και χωρίς, φυσικά, να εκμεταλλευθείς την ανάγκη του άλλου για να τον προσηλυτίσεις. Ο,τι μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον είναι καλό. Εστω μια καλημέρα, να τον αναγνωρίσεις ως άνθρωπο που ήρθε στον τόπο σου και όχι σαν έναν λεκέ στο παντελόνι σου, είναι βάλσαμο. Οπως έλεγαν και οι παλιότεροι, πρέπει ο άλλος να νιώθει ότι δεν τον βλέπεις με το ασπράδι του ματιού σου, αλλά με ολόκληρο το μάτι» κατέληξε ο πατήρ Ευάγγελος, ο οποίος, παρότι δεν επικοινωνεί πλέον τόσο συχνά με τον Γιάννη, τον σκέφτεται με αγάπη και εύχεται να μην τον αλλάξει η επιτυχία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία του. Μπορεί πια να μην τον βλέπω τόσο συχνά όσο παλιότερα, αλλά τον έχω έγνοια. Θέλω να καταφέρει να αντέξει όλη αυτή την πίεση που δέχεται από παντού, γιατί η αλλαγή στη ζωή του είναι τρομακτική»!

6 7 f4 f2 3

Ο Αντετοκούνμπο δεν ξεχνά τον άνθρωπο που τον βοήθησε

Ομως ούτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχνά τον άνθρωπο που τον βοήθησε την ώρα που άλλοι του γύριζαν την πλάτη λόγω της διαφορετικότητάς του.

Κατά καιρούς, μάλιστα, έχει αναφερθεί με πολύ θερμά λόγια στον ρασοφόρο φύλακα άγγελό του, ο οποίος τον βοήθησε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του και διαμόρφωσε όσο λίγοι τον χαρακτήρα του.

«Οταν ήμουν μικρός, πήγαινα στο κατηχητικό και εκεί υπήρχε ένας άνθρωπος που μας βοηθούσε πολύ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μας βοήθησε… Οποτε γυρίζω στην Ελλάδα και έχω χρόνο, πηγαίνω και τον βλέπω» είχε δηλώσει ο 24χρονος σε παλιότερη συνέντευξή του. Ενα από τα πράγματα που του δίδαξε ο 54χρονος ιερέας ήταν να βοηθά όσους έχουν ανάγκη χωρίς να το διατυμπανίζει.

6 7 f5 f5 3

Το δίδαγμα
«Μου είχε πει: “Ο,τι κάνει το δεξί σου χέρι δεν πρέπει να το ξέρει το αριστερό”. Και το λέω αυτό γιατί, αν βοηθούσα τον κόσμο ή σταματούσα στον δρόμο και βοηθούσα, δεν θα το έλεγα. Δεν υπάρχει ανάγκη να το πω και να το δείξω. Και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα» είχε καταλήξει ο νεαρός φόργουορντ, που φέτος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, ενώ φιγουράρει στην 75η θέση του περιοδικού «Forbes» με τους πιο ακριβοπληρωμένους celebrities (με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 43.200.000 δολάρια).

6 7 f2 2

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...