Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Τρόμος σε πανηγύρια με «αριστοκράτη» απαγωγέα παιδιών!

❱❱ Ανατριχίλα στη Χίο! «Επαγγελματίας» βούτηξε 9χρονο αγοράκι μπροστά στα μάτια των γονιών του
❱❱ 
Ειδικό κλιμάκιο της Ασφάλειας στο νησί για τον 55άρη με το γκρίζο μούσι και τα γαλανά μάτια
Από τους
Θ. Πάνου – Ε. Παπαδάτου

Εναν ψηλό καλοντυμένο άνδρα γύρω στα 55, ξανθό με γαλανά μάτια και γκρίζο μούσι αναζητούν οι διωκτικές Αρχές ως τον ύποπτο της απόπειρας απαγωγής ενός 9χρονου αγοριού σε πανηγύρι στη Χίο.

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το νησί της μαστίχας βγήκε στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία της έντρομης μητέρας που μέσα σε δευτερόλεπτα είδε τον γιο της να εξαφανίζεται από δίπλα της και να περπατάει κρατώντας το χέρι ενός αγνώστου, ο οποίος έδρασε με αστραπιαίες κινήσεις που, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., μαρτυρούν επαγγελματισμό.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό Αρμόλια Χίου, όταν η τετραμελής οικογένεια που ζει στη Χίο πήγε να κάνει τη βόλτα της στη Γιορτή της Μαστίχας.

Στο χωριό δεν έπεφτε καρφίτσα, αφού πολλοί Χιώτες θέλησαν να παρευρεθούν στο πανηγύρι. Ο πατέρας και η κόρη περπατούσαν αμέριμνοι χαζεύοντας τα προϊόντα στους πάγκους που είχαν στηθεί και λίγο πιο πίσω η μητέρα με τον 9χρονο ακολουθούσε.Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας στους αστυνομικούς του Τμήματος Καλαμωτής όπου κατήγγειλε το σοβαρό περιστατικό απόπειρας απαγωγής του γιου της, κάποια στιγμή πέρασε από δίπλα της ένας άνδρας γύρω στα 55 με λευκό δέρμα και αριστοκρατικό παράστημα. Οπως είπε, ήταν 1,87 με 1,90 ψηλός, φορούσε ένα λευκό πουκάμισο με σκούρο μπλε καρό και της χαμογέλασε.

Πανικόβλητη

Η ίδια, ασυναίσθητα, ανταπόδωσε το χαμόγελο και γύρισε το βλέμμα της στους πάγκους, όταν διαπίστωσε έντρομη πως δεν είναι δίπλα της ο γιος της. Πανικόβλητη άρχισε να φωνάζει το όνομα του παιδιού της και να κινείται προς την έξοδο του χωριού που ήταν κατάμεστο, όταν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων είδε τον ψηλό άνδρα να κρατά από το μπράτσο το αγόρι, το οποίο, δίχως να έχει καταλάβει τι είχε συμβεί, κοιτούσε προς την πλατεία όπου έπαιζαν παιδιά.

Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει σε βοήθεια και, όταν ο μικρός άκουσε το όνομά του, γύρισε και την κοίταξε απορημένος. Ο 55χρονος άφησε το χέρι του 9χρονου και με γοργό βήμα κατευθύνθηκε προς την έξοδο του χωριού, όπου, εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό, εξαφανίστηκε.

Το παιδί βρέθηκε στην αγκαλιά των γονιών του και στην ερώτησή τους γιατί ακολούθησε τον άγνωστο άνδρα με το γκρίζο μούσι απάντησε: «Νόμιζα πως ήταν ο μπαμπάς γιατί με έπιασε απαλά από το χέρι και δεν κοίταξα, γιατί έβλεπα τα παιχνίδια στους πάγκους και μετά τα παιδιά στην πλατεία».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., η κίνηση του δράστη να πιάσει το χέρι του παιδιού δίχως να το καταλάβει το θύμα δείχνει επαγγελματισμό, καθώς αυτόματα αναγνώρισε τη μειωμένη προσοχή του ανηλίκου κι εκεί έδρασε. Με μια κίνηση άρχισε να το παρασέρνει, χωρίς να του μιλάει, προς την έξοδο του χωριού, ωστόσο σε αυτή τη φάση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις του: «Ενα είναι σίγουρο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήθελε να απομακρύνει το παιδί από τους γονείς του» λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, αλλά και του αντικειμένου προστασίας των ανηλίκων. 

Ηδη τις έρευνες έχει αναλάβει η Ασφάλεια Χίου, ενώ δεν αποκλείεται τις ερχόμενες ημέρες να μεταβεί στο νησί κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής για συνδρομή των ερευνών.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...