Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Αμόκ για θησαυρό των ναζί!

❱❱ Τρελαμένοι χρυσοθήρες σκάβουν σε χωριά της Αχαΐας! Εντόπισαν χιλιάδες λίρες σε στρατηγείο των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής!Ντελίριο επικρατεί στην Αχαΐα για τον επί σχεδόν 80 χρόνια χαμένο θησαυρό των ναζί! Τρελαμένοι χρυσοθήρες, που έχουν ακούσει ιστορίες για χιλιάδες χρυσές λίρες που έκρυψαν οι Γερμανοί κατακτητές κατά τη διάρκεια της Κατοχής, έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να τις βρουν και σκάβουν… παντού! Μάλιστα, όπως λένε οι φήμες, έχουν εντοπίσει μπόλικες λίρες σε δύο χωριά της δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται σε ένα πεδινό χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές μια κοπέλα και δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος.

Η παρέα των τριών χρυσοθήρων φέρεται ότι έχει αξιοποιήσει μαρτυρίες από τα συγγενικά πρόσωπα της νεαρής γυναίκας και μάλιστα έχουν εντοπίσει μεγάλο αριθμό από λίρες που ήταν θαμμένες στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός εκ των συγγενών της. Αν και το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται απολύτως, φέρεται ότι υπήρξε ένα εμπόδιο που ανέκοψε τη συνέχεια των προσπαθειών για την ανεύρεση επιπλέον λιρών.

Οπως είπε η κοπέλα σε δικηγόρο στον οποίο απευθύνθηκε για να νομιμοποιήσει μέρος του θησαυρού που βρήκε στο αγρόκτημα μαζί με τους άλλους δύο, όταν πήγαν να σκάψουν για να πάρουν τις υπόλοιπες λίρες, συνάντησαν εμπόδιο, που δεν τους επέτρεψε να το κάνουν, και αναζητούν τρόπο να το ξεπεράσουν.

Στον Αραξο

Η άλλη «χρυσή» ιστορία έχει βάση τον Αραξο, όπου ο νεαρός ιδιοκτήτης μεγάλου οικοπέδου, που κι αυτός βασίστηκε σε μαρτυρίες γηραιότερων συγγενών του, αποφάσισε να κάνει την προσπάθειά του με τη βοήθεια της τεχνολογίας για να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε αναφορικά με τον μύθο, ο οποίος περνούσε από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά.

Ετσι, με ομάδα ειδικών από την Αθήνα και με τη χρήση μέσων που έφερε ακόμα και από το εξωτερικό, έκαναν έρευνα στον χώρο, και μάλιστα έπεσαν σε κάτι που τους έκανε εντύπωση. Το μηχάνημα έδειξε να εντοπίζει από μεγάλη απόσταση, ακόμα και από τη θάλασσα, την ύπαρξη λιρών στο υπέδαφος.

Λέγεται ότι εκεί, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, υπήρχε ένα από τα βασικότερα στρατηγεία των ναζί, γεγονός που ίσως καταδεικνύει και το μέγεθος του θησαυρού, με τον αριθμό των λιρών ενδεχομένως να ξεπερνά τις 100.000! 

Σε αυτή την περίπτωση, οι τεχνικοί συμφώνησαν να πάρουν το 50% -αν τελικά τις βρουν-, αφού ήδη τα έξοδά τους για τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι τεράστια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Πελοποννήσου», μάλιστα, αυτή την περίοδο βρίσκονται στις ΗΠΑ για να τελειοποιήσουν το καταλληλότερο εργαλείο αναζήτησης, ώστε να κάνουν πιο συγκεκριμένο το σημείο όπου θα σκάψουν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...