Αμόκ για θησαυρό των ναζί!

❱❱ Τρελαμένοι χρυσοθήρες σκάβουν σε χωριά της Αχαΐας! Εντόπισαν χιλιάδες λίρες σε στρατηγείο των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής!Ντελίριο επικρατεί στην Αχαΐα για τον επί σχεδόν 80 χρόνια χαμένο θησαυρό των ναζί! Τρελαμένοι χρυσοθήρες, που έχουν ακούσει ιστορίες για χιλιάδες χρυσές λίρες που έκρυψαν οι Γερμανοί κατακτητές κατά τη διάρκεια της Κατοχής, έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να τις βρουν και σκάβουν… παντού! Μάλιστα, όπως λένε οι φήμες, έχουν εντοπίσει μπόλικες λίρες σε δύο χωριά της δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται σε ένα πεδινό χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές μια κοπέλα και δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος.

Η παρέα των τριών χρυσοθήρων φέρεται ότι έχει αξιοποιήσει μαρτυρίες από τα συγγενικά πρόσωπα της νεαρής γυναίκας και μάλιστα έχουν εντοπίσει μεγάλο αριθμό από λίρες που ήταν θαμμένες στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός εκ των συγγενών της. Αν και το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται απολύτως, φέρεται ότι υπήρξε ένα εμπόδιο που ανέκοψε τη συνέχεια των προσπαθειών για την ανεύρεση επιπλέον λιρών.

Οπως είπε η κοπέλα σε δικηγόρο στον οποίο απευθύνθηκε για να νομιμοποιήσει μέρος του θησαυρού που βρήκε στο αγρόκτημα μαζί με τους άλλους δύο, όταν πήγαν να σκάψουν για να πάρουν τις υπόλοιπες λίρες, συνάντησαν εμπόδιο, που δεν τους επέτρεψε να το κάνουν, και αναζητούν τρόπο να το ξεπεράσουν.

Στον Αραξο

Η άλλη «χρυσή» ιστορία έχει βάση τον Αραξο, όπου ο νεαρός ιδιοκτήτης μεγάλου οικοπέδου, που κι αυτός βασίστηκε σε μαρτυρίες γηραιότερων συγγενών του, αποφάσισε να κάνει την προσπάθειά του με τη βοήθεια της τεχνολογίας για να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε αναφορικά με τον μύθο, ο οποίος περνούσε από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά.

Ετσι, με ομάδα ειδικών από την Αθήνα και με τη χρήση μέσων που έφερε ακόμα και από το εξωτερικό, έκαναν έρευνα στον χώρο, και μάλιστα έπεσαν σε κάτι που τους έκανε εντύπωση. Το μηχάνημα έδειξε να εντοπίζει από μεγάλη απόσταση, ακόμα και από τη θάλασσα, την ύπαρξη λιρών στο υπέδαφος.

Λέγεται ότι εκεί, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, υπήρχε ένα από τα βασικότερα στρατηγεία των ναζί, γεγονός που ίσως καταδεικνύει και το μέγεθος του θησαυρού, με τον αριθμό των λιρών ενδεχομένως να ξεπερνά τις 100.000! 

Σε αυτή την περίπτωση, οι τεχνικοί συμφώνησαν να πάρουν το 50% -αν τελικά τις βρουν-, αφού ήδη τα έξοδά τους για τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι τεράστια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Πελοποννήσου», μάλιστα, αυτή την περίοδο βρίσκονται στις ΗΠΑ για να τελειοποιήσουν το καταλληλότερο εργαλείο αναζήτησης, ώστε να κάνουν πιο συγκεκριμένο το σημείο όπου θα σκάψουν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ