Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ήθελαν να ξεκάνουν τον φίλο του Πούτιν;

❱❱ Ρώσοι πράκτορες ξεψαχνίζουν το σενάριο δολιοφθοράς στο μοιραίο ελικόπτερο του Πόρου

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά κόβοντας το νήμα της ζωής του Ελληνα πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκου Καρυστινού και των δύο Ρώσων επιβαινόντων, ηλικίας 56 και 24 ετών, που επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Κι αυτό καθώς ο 56χρονος επιφανής επιχειρηματίας Μιχαήλ Αμπράμοβ, που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των ασφαλίσεων, δεν ήταν μόνο γνωστός συλλέκτης έργων τέχνης, αλλά και στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πτυχή που γεννά υπόνοιες για δολιοφθορά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το newsbreak.gr, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB), που εδρεύουν από την εποχή Καραμανλή στην Ελλάδα, αλλά και στελέχη της πρεσβείας, έχουν λάβει εντολή να διερευνήσουν εξονυχιστικά τα αιτία της τραγωδίας, καθώς, αν και τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν στο σενάριο του «δυστυχήματος», υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάτι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μοιραία συντριβή.

Eμπειρογνώμονες

Ηδη η πρεσβεία, αν και κρατά χαμηλούς τόνους, έχει ζητήσει να εξετάσουν το ελικόπτερο και δικοί της εμπειρογνώμονες, ενώ περιμένουν το πόρισμα της έρευνας που διενεργεί η ελληνική πλευρά.

Την εκδοχή της δολιοφθοράς έρχονται να ενισχύσουν ακόμη δύο δεδομένα: αφενός ο έμπειρος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας μετρούσε χιλιάδες ώρες πτήσης στους αιθέρες και μάλιστα σε μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που απομακρύνει το σενάριο ενός λανθασμένου χειρισμού, και αφετέρου το μοιραίο ελικόπτερο δεν είχε παρουσιάσει κάποια τεχνική βλάβη ή άλλο πρόβλημα στις πτήσεις του.

Αλλωστε οι θεωρίες περί στόχευσης του 56χρονου μαικήνα της τέχνης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη στενή σχέση που διατηρούσε με τον Ρώσο πρόεδρο. Οπως αναφέρουν πηγές, ο Αμπράμοβ θεωρούνταν άνθρωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ήταν από τους ισχυρότερους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς της Ρωσίας.

Ειδικότερα, είχε υψηλόβαθμη θέση στην RGS Group, που ήταν για πολλά χρόνια η μεγαλύτερη και ισχυρότερη ασφαλιστική εταιρία της Ρωσίας, έχοντας πλέον «πέσει» στη δεύτερη θέση πίσω από τη SOGAZ.

Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το εμπόριο γουναρικών, ενώ το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στη Μόσχα, που σήμερα φιλοξενεί μία ανεκτίμητης αξίας συλλογή από 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 βυζαντινές και παλιές ρωσικές εικόνες.

Την ίδια ώρα ο 56χρονος λάτρης της τέχνης ήταν γνωστός και για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του, ενώ στις συλλυπητήριες δηλώσεις του ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε ότι πολλά από τα κτίρια και τις εκκλησίες της πόλης χτίστηκαν χάρη στον Αμπράμοβ.

Την ίδια ώρα ελάχιστα είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Παβελ Ντιμίτριεβιτς Ακουλίνιν, τον δεύτερο Ρώσο επιβαίνοντα, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα.

Προς αξιολόγηση

Φως στη μοιραία πτώση του Augusta A109C αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι άνδρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει την άτρακτο και τους έλικες του ελικοπτέρου, ενώ τα συντρίμμια θα εξεταστούν από πραγματογνώμονες, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγικό συμβάν θύμισε σε αρκετούς την πτώση-μυστήριο του ελικοπτέρου Σινούκ πάνω από το Αγιον Ορος, τον Σεπτέμβριο του 2004, που στοίχισε μεταξύ άλλων και τη ζωή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου!

Τότε το ελικόπτερο του 4ου ΤΕΑΣ της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή 3-4 μίλια νοτιοανατολικά της Σιθωνίας παρασύροντας στον θάνατο 19 ανθρώπους.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...