Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ολέθρια παιχνίδια της μοίρας!

❱❱ Αφαντος ο Μπανγκλαντεσιανός που χειριζόταν το φονικό «χαλί»
❱❱ Το 2009 παραλίγο να σκοτωθεί άλλο ένα κοριτσάκι στο ίδιο (!!!) παιχνίδι

Από την
Εύα Παπαδάτου

Τα γέλια έγιναν οδυρμός, τα χαρούμενα πρόσωπα «πάγωσαν» και οι ενθουσιώδεις φωνές έγιναν ουρλιαχτά όταν παιδιά και ενήλικοι, που είχαν πάει να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ που είχε στηθεί στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού στον Βόλο, είδαν ένα κορίτσι να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους!

Η 13χρονη Σεράινα είχε πάει με την οικογένειά της στο λούνα παρκ του τρόμου και ανέβηκε με την παρέα της στο παιχνίδι «χαλί», γύρω στις 11 τη νύχτα της Παρασκευής. Κάποια στιγμή η άτυχη μαθήτρια στάθηκε όρθια σηκώνοντας τα χέρια ψηλά για να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία με τους φίλους της.

Εκείνη τη στιγμή η διασκέδαση μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων και των γονιών της η ανήλικη κοπέλα εκσφενδονίστηκε με δύναμη από το παιχνίδι και «καρφώθηκε» στον σιδερένιο μηχανισμό του παιχνιδιού «ταψί»!

4 5 f3 tapsi

Λανθασμένος χειρισμός ή βλάβη

Όσοι βρίσκονταν πάνω στο παιχνίδι περιέγραψαν ότι λίγο προτού τελειώσει η περιστροφική βόλτα το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας λανθασμένου χειρισμού από τον 32χρονο υπάλληλο από το Μπανγκλαντές ή εξαιτίας κάποιας ξαφνικής βλάβης.

Στο λούνα παρκ ξέσπασε πανικός, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο αλλοδαπός χειριστής, που φαίνεται ότι αντικαθιστούσε τον μόνιμο χειριστή και το έβαλε έντρομος στα πόδια, αφήνοντας μάλιστα σε λειτουργία το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αναζητείται από την Αστυνομία.

Μέσα σε δευτερόλεπτα στο πανηγύρι επικράτησε το απόλυτο χάος, με κάποιους να λιποθυμούν από το σοκ, άλλους να ουρλιάζουν και άλλους να κλαίνε, ενώ ο πατέρας της άμοιρης 13χρονης, που αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, υπέστη έμφραγμα όταν αντίκρισε το στερνοπούλι του ακίνητο πάνω στη μεταλλική βάση!

Στο σημείο έσπευσαν η Αστυνομία, ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν την κοπέλα από τις σιδεριές. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε σφυγμούς και τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, ενώ ειδοποιήθηκε και βρισκόταν καθ’ οδόν από τον Βόλο η κινητή μονάδα για να γίνει διακομιδή της κοπέλας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

4 5 f5 4885317

Ξεψύχησε στο νοσοκομείο

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγα λεπτά αφότου έφτασε στο Κέντρο Υγείας, η άτυχη Σεράινα υπέκυψε στις σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και τους φίλους της.

Η τραγική ειρωνεία, που προκαλεί ανατριχίλα, είναι ότι ο πατέρας της, που εισήχθη στη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, ήταν ο οδηγός φορτηγού που είχε μεταφέρει πριν από μία εβδομάδα μέρος του εξοπλισμού των παιχνιδιών για να στηθούν στο λούνα παρκ όπου έσβησε η κόρη του!

Συγκλονισμένο από το δράμα της οικογένειας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής βρίσκεται στο πλευρό του χαροκαμένου πατέρα, η κατάσταση της υγείας τού οποίου είναι σταθερή.

Η Σεράινα ετοιμαζόταν να φοιτήσει στη β’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Ηταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, που έχει ακόμη δύο παιδιά, τον 18χρονο Παναγιώτη και τη 16χρονη Ευαγγελία.

Συντετριμμένη η αδελφή της την αποχαιρέτησε μέσω facebook, γράφοντας «Καλό ταξίδι, μικρή μου, σ’ αγαπάω» και άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ της με μία μαύρη κορδέλα.

4 5 f4 21554943

Σε παρόμοιο ατύχημα προ δεκαετίας κοριτσάκι έχασε τη σπλήνα του

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ είχε κατηγορηθεί για παρόμοιο ατύχημα και στη Χαλκίδα πριν από δέκα χρόνια, όταν είχε τραυματιστεί ένα κοριτσάκι εννιά ετών!

Σύμφωνα με τη μητέρα της 19χρονης -σήμερα- Αργυρούς Μπουρτζίκα, η κόρη της βρισκόταν στο ίδιο παιχνίδι και εκτινάχθηκε από ύψος 10 μέτρων!

Τότε η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή: «Είχε γλιστρήσει κάτω από το κάθισμα, δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Επεσε από 10 μέτρα ύψος, εκσφενδονίστηκε από το μηχάνημα. Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και της αφαιρέθηκε η σπλήνα» είπε η μητέρα του κοριτσιού, ενώ ο πατέρας ανέφερε: «Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια. Είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα στο ίδιο παιχνίδι. Η άτυχη 13χρονη καθόταν στο ίδιο σημείο που καθόταν και η κόρη μας, η οποία είχε γλιτώσει από θαύμα!»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Μπουρτζίκα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψε ότι η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί τότε αμετακλήτως από τη Δικαιοσύνη!

Μαυροντυμένη η ιδιοκτήτρια απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη

Παρόλα αυτά, η ιδιοκτήτρια του μοιραίου λούνα παρκ στον Αλμυρό αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της. Η 73χρονη, η οποία συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, μένει στην Αθήνα.

Στα δικαστήρια εμφανίστηκε μαυροντυμένη και υποβασταζόμενη από την κόρη της, ενώ τη συνόδευε και ο δικηγόρος της Χρήστος Νάστος.

Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο, δήλωσε συγκλονισμένη: «Λυπάμαι πολύ για την τραγωδία, χάθηκε ένα παιδί και εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Ομως, δεν έχω την ευθύνη, όλα στο λούνα παρκ λειτουργούσαν νόμιμα».

Όπως υποστηρίζει η ίδια, τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Ωστόσο, η υπόθεση θα διερευνηθεί με προκαταρκτική, που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία Βόλου.

Ο δικηγόρος της 73χρονης, Χρήστος Νάστος, ανέφερε ότι το μηχάνημα έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία προ δεκαετίας και πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εντολέας του δραστηριοποιείται στον χώρο τα τελευταία 55 χρόνια και τη χαρακτήρισε «βασίλισσα» του λούνα παρκ.

Η «Espresso» λέει

Ως πότε οι ανέμελες οικογενειακές στιγμές θα μετατρέπονται σε εφιάλτη;

Ως πότε θα θρηνούμε αθώες ψυχές σε χώρους όπου (υποτίθεται ότι) πρέπει να ακούγονται μόνο παιδικά γέλια και όχι ουρλιαχτά τρόμου και θρήνου;

Το μακάβριο περιστατικό στον Αλμυρό Βόλου με θύμα τη 13χρονη Σεράινα έρχεται να καταδείξει άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε λούνα παρκ και χώρους αναψυχής!

Είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, αλλά και να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί οι όροι για τη χορήγηση αδειών σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

offer

 

{{-PCOUNT-}}39{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...