Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Είχε άγιο η 9χρονη -τότε- Αργυρώ στο «χαλί» σκοτώστρα

❱❱ Η γλυκιά Αργυρώ σώθηκε από θαύμα στο λούνα παρκ όπου «έσβησε» η άτυχη Σεράινα
❱❱ «Βόμβα» από Δημητρακόπουλο: Με απόφαση του Αρείου Πάγου το θανατηφόρο παιχνίδι είναι ακατάλληλο για παιδιά

Από τον
Γιάννη Κωτσαλά

Ένα παιχνίδι με τον Χάρο είναι, όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, το διαβόητο παιχνίδι «χαλί», που μπορεί να ανεβάζει στα ύψη την αδρεναλίνη των παιδιών, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι μια ακροβασία μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ο τραγικός χαμός της 13χρονης Σεράινας επανέφερε το περιστατικό του 2009, όταν το «χαλί» λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή και της 9χρονης -τότε- Αργυρώς Μπουρτζίκα, που ανέβηκε σε αυτό σε λούνα παρκ το οποίο είχε εγκαταστήσει η ίδια ιδιοκτήτρια στη Χαλκίδα.

Η Αργυρώ είχε άγιο και σώθηκε, παρά τον βαρύτατο τραυματισμό της, ο οποίος οδήγησε τους γονείς της σε έναν πολυετή δικαστικό αγώνα για να αποδείξουν ότι το παιχνίδι αυτό είναι ένα… φλερτ με τον θάνατο.

Ο Ιωάννης Μπουρτζίκας, πατέρας της Αργυρώς, έφτασε την υπόθεση ως το τέλος, αλλά δυστυχώς το παιχνίδι λειτουργεί, παρόλο που, σύμφωνα με τον Αρειο Πάγο, πρέπει να απαγορευτεί σε ανηλίκους, σύμφωνα με τη δήλωση «βόμβα» των δικηγόρων που χειρίστηκαν την υπόθεση στην «Epsresso».

«Με απόφαση του Αρείου Πάγου, το 2017, κρίθηκε ότι το μηχάνημα τύπου ”χαλί”, με το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2009 το 9χρονο κορίτσι στη Χαλκίδα, είναι ακατάλληλo για παιδιά και προορίζεται μόνο για ενηλίκους» δήλωσαν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και η Διαλεκτή Κοτζαμανίδου!

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Epsresso» ο διακεκριμένος ποινικολόγος, «η χρησιμοποίηση του ίδιου μηχανήματος και στο θανατηφόρο ατύχημα της 13χρονης στον Αλμυρό συνιστά εγκληματική αμέλεια».

f4 200

Με τον θάνατο της Σεράινας η οικογένεια της Αργυρώς βίωσε τον ίδιο εφιάλτη. «Είναι δολοφόνοι οι άνθρωποι! Μέσα στο εγχειρίδιο έγραφε για ζώνες ασφαλείας, και ζώνες δεν υπήρχαν και ούτε υπάρχουν. Εγώ, τότε, ήμουν μαζί με το παιδί στο διπλανό κάθισμα και είδα το κοριτσάκι μου να εκσφενδονίζεται. Θυμάμαι ακόμα το παιδί μου να μου λέει ”μαμά, γλιστράω”, κι εγώ να της λέω ”προσπάθησε να κρατηθείς”» είπε, περιγράφοντας τη σκηνή, στο protothema.gr η μητέρα της Αργυρώς, Αναστασία Καθενιώτου.

«Έχουν περάσει δέκα χρόνια και κάθε φορά που το ξανασυζητώ είναι σαν να ζω εκείνη τη στιγμή. Η κόρη μου, μόλις άκουσε την τραγική είδηση με το 13χρονο κοριτσάκι, πάγωσε» πρόσθεσε.

Αφαντος ο χειριστής

Κομβική θεωρείται η κατάθεση του 27χρονου χειριστή από το Μπανγκλαντές, που παραμένει άφαντος, καθώς εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε τους συγγενείς του παιδιού, αλλά θα παρουσιαστεί στην Αστυνομία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 73χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ Χρήστο Νάστο.

Ο αλλοδαπός, που αναπλήρωνε τον μόνιμο χειριστή του παιχνιδιού, εργάζεται επί επτά χρόνια στην επιχείρηση και, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, θεωρείτο έμπειρος, αλλά δεν θα μπορούσε να αυξήσει την ταχύτητα, καθώς το μηχάνημα έχει «κόφτη».

«Δεν προβλέπεται να υπάρχει κάποια πιστοποίηση του χειριστή αυτού του μηχανήματος» δήλωσε ο δικηγόρος της 73χρονης, που σημαίνει ότι και οι δύο εργαζόμενοι χειρίζονταν εμπειρικά το μηχάνημα.

Η επιχειρηματίας Μ.Π., που θεωρείται η «βασίλισσα των λούνα παρκ», καθώς στήνει σε όλη τη χώρα τέτοιες εγκαταστάσεις για πάνω από 40 χρόνια, γνώριζε τη Σεράινα, καθώς συνεργαζόταν με τον πατέρα της. Σε δηλώσεις της εμφανίστηκε συγκλονισμένη:

«Είμαι μια μάνα που έχει χάσει μια κόρη 32 ετών. Συμπαραστέκομαι με όλη μου την ψυχή, με όλο το ήθος, δίπλα στους ανθρώπους που χάσανε το παιδί τους. Αν τώρα, μπροστά σε μια ψυχή που χάθηκε, θα εξετάσουμε ”φταίει η Π. ή δεν φταίει”; Μη σπιλώνουμε την ψυχή του παιδιού. Θα έρθει η ώρα η κατάλληλη, που θα πρέπει, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, να αποδείξουμε την ενοχή μας ή την αθώωσή μας. Ας σεβαστούμε το πένθος των ανθρώπων».

Και συμπλήρωσε: «Το πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου. Είμαι μάνα, μου σκότωσαν μία κόρη 32 ετών. Οι εγκληματίες είναι έξω… Είναι δυνατόν εγώ να γίνω εγκληματίας; Ποτέ… Βάλτε δέκα χέρια στο Ευαγγέλιο».

Επιπλοκές στην υγεία του πατέρα της 13χρονης

Σοβαρές επιπλοκές παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του πατέρα της άτυχης Σεράινας κι έτσι κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης ο πατέρας της 13χρονης, ο οποίος ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, κατέρρευσε από το σοκ, όπως και η μητέρα του κοριτσιού, και μεταφέρθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου.

Η υγεία του είχε σταθεροποιηθεί, ωστόσο χθες παρουσίασε σοβαρές αρρυθμίες και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στη Λάρισα για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Αλλωστε, το ιατρικό του ιστορικό είναι επιβαρυμένο, καθώς προ δέκα ετών είχε υποβληθεί σε επέμβαση by pass.

Στο μεταξύ, στις 11 σήμερα το πρωί επρόκειτο να τελεστεί η κηδεία της άτυχης μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Προηγουμένως, είχε ολοκληρωθεί η διενέργεια της νεκροτομής, από την οποία η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου διαπίστωσε ότι ο θάνατός της Σεράινας επήλθε εξαιτίας των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και των πολλαπλών καταγμάτων στα κάτω άκρα που υπέστη από την πτώση.

offer

 

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...