Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ζωή χαρισάμενη για τον απαγωγέα του Παναγόπουλου! Πως ο Απόστολος Πετράκης έφτασε να κάνει μπίζνες στη Δόξα Δράμας

Πώς ο Απόστολος Πετράκης, απαγωγέας του (μακαρίτη πια) εφοπλιστή  Περικλή Παναγόπουλου, βρέθηκε να κινεί τα νήματα στην ιστορική Δόξα Δράμας.

Οι «πόρτες» σε νυχτερινά μαγαζιά, η «Greek Mafia», τα χρόνια στη φυλακή και τα περισσότερα από τα 30.000.000 € που δεν βρέθηκαν ποτέ.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Πέρασε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται Κορυδαλλός, εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε για φυσική αυτουργία στην απαγωγή του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και επέστρεψε «καθαρός» στην κοινωνία, αναλαμβάνοντας χρέη συμβούλου στη Δόξα Δράμας. Ο λόγος για τον Απόστολο Πετράκη, που είναι πλέον ο νέος ισχυρός άνδρας της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

«Εγώ έκανα λάθη στη ζωή μου και πλήρωσα για αυτά τα λάθη. Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Ήταν πίσω στο 2009, όταν το όνομα του Απόστολου Πετράκη περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την απαγωγή του -εκλιπόντος, πλέον- εφοπλιστή έξω από το σπίτι του στο Καβούρι, ενώ κατευθυνόταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του προς τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του συνοδευόμενος μόνο από τον οδηγό του. Ο Πετράκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών ως φυσικός αυτουργός, ενώ ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής είχε καταδικαστεί ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Από το Ρέθυμνο

Γεννημένος στην Επισκοπή Ρεθύμνου πριν από σχεδόν 45 χρόνια, ο Απόστολος Πετράκης είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα, ωστόσο πολύ γρήγορα βρήκε ενδιαφέροντα στον κόσμο της νύχτας. Εργάστηκε ως σερβιτόρος και μπάρμαν, ενώ βρέθηκε και στο πόστο του πορτιέρη λόγω της σωματοδομής του. Σύντομα η πορεία του τον οδήγησε στην Αθήνα, όπου ανέλαβε επικεφαλής στη συνοδεία ασφαλείας του γιου γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία.

Παράλληλα, συνέχισε να… κλείνει «πόρτες» σε κέντρα διασκέδασης και να αποκτά γνωριμίες, σε μια εποχή που τα «βαριά» ονόματα της νύχτας εκείνης της εποχής είχαν… εκρηκτική ισχύ. Σε σύντομο διάστημα ανέπτυξε δραστηριότητα με δικά του μαγαζιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την πολυσέλιδη ποινική δικογραφία που έχει σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής, όσοι συμμετείχαν τότε σε γνωστές ομάδες νονών της νύχτας στη συνέχεια οργανώθηκαν στη λεγόμενη Greek Mafia, η δράση της οποίας περιλαμβάνει πλήθος κακουργηματικών αδικημάτων, όπως έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια.

Ένα από αυτά ήταν και η συμμετοχή στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν 12 Ιανουαρίου 2009, όταν στήθηκε η ενέδρα στον γνωστό εφοπλιστή, ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον οδηγό του προς τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του. Τα ίχνη τους χάθηκαν έξω από μια πολυτελή βίλα, ο συντηρητής της οποίας είχε αντιληφθεί από νωρίς το πρωί μια ασυνήθιστη κινητικότητα.

Διαπραγματεύσεις

Ακολουθούν διαπραγματεύσεις με την οικογένεια, με τους απαγωγείς να αξιώνουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Οκτώ ημέρες αργότερα -και αφού έχουν καταβληθεί λύτρα ύψους 30.000.000 ευρώ τα οποία είχαν προσημειωθεί- οι απαγωγείς αφήνουν ελεύθερο τον εφοπλιστή. Η σύζυγός του Κατερίνα είχε αναλάβει προσωπικά όλες τις επαφές, ως και την παράδοση των λύτρων. Σχεδόν έξι μήνες μετά συλλαμβάνεται ο Απόστολος Πετράκης, ο Ρεθυμνιώτης με τη χαρακτηριστική βαριά προφορά, και ομολογεί ότι αυτός απήγαγε τον Παναγόπουλο.

Στη δίκη που ακολούθησε ο Πετράκης επιχείρησε να αναλάβει προσωπικά όλη την ευθύνη και να απαλλάξει τους συγκατηγορουμένους του υποστηρίζοντας πως «δεν είχαν καμία ευθύνη». Λίγο καιρό μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ο μελλοντικός παράγοντας της Δόξας Δράμας είχε αναφερθεί στην απαγωγή μιλώντας μέσα από τη φυλακή.

«Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί είχε μόνο έναν οδηγό και καθόλου προσωπική ασφάλεια» είχε πει, προσθέτοντας: «Παρακολουθούσα το σπίτι του εφοπλιστή και είχα σχεδιάσει όλες τις διαδρομές και τους δρόμους».

φ4 IMG 9440

Όταν εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε, ο Απόστολος Πετράκης ασχολήθηκε πλέον αποκλειστικά με την επιχείρησή του εμπορίας κρητικών προϊόντων στο Ρέθυμνο, την οικογένειά του και το ποδόσφαιρο. Προ τριετίας διετέλεσε παράγοντας του Αστέρα Ρεθύμνου, ενώ είχε ασχοληθεί επίσης και με τον Ηρόδοτο. Βάσει της αθλητικής νομοθεσίας, λόγω του ποινικού παρελθόντος του, ο Απόστολος Πετράκης δεν μπορεί να αποκτήσει μετοχές της Δόξας Δράμας και να κατέχει κάποιο αξίωμα στην ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτόν ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Metropolis 95,5 ότι στη νέα διοίκηση θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.

«Δεν αγοράζω εγώ τη Δόξα Δράμας, αλλά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου. Εγώ λειτουργώ συμβουλευτικά. Είμαι χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω γνώση και όραμα για το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, αυτό που ανέλαβα είναι είναι να βοηθήσω στη μεταβίβαση των μετοχών σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, καθώς ξέρετε ότι ο κ. Μπύρος μεταβίβασε τις μετοχές σε 100 ανθρώπους. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν. Αυτήν την υπόθεση ανέλαβα. Αυτή είναι όλη η εμπλοκή μου. Δεν είναι κάτι κακό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα».

Η… δεύτερη ευκαιρία

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί στα διοικητικά της Δόξας, είπε:
«Δυστυχώς ο νόμος λέει ότι δεν μπορώ. Θεωρώ ότι είναι λανθασμένος. Εγώ πλήρωσα τα λάθη μου, αλλά έχω δικαίωμα να ζω. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα. Πλήρωσα όλα τα λάθη μου. Δεν κρύφτηκα, θέλω να κοιτάω τους πάντες στα μάτια. Θα μπορούσα κι εγώ να κρυφτώ πίσω από αχυράνθρωπους, όπως κάνουν άλλοι. Αν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου, δεν θα εμφανιζόμουν. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πάλι, όμως, δεν θα είμαι ιδιοκτήτης ή μέλος του Δ.Σ. Αν δεν το απαγόρευε ο νόμος, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο!»

Μέχρι σήμερα τα 30.000.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου δεν εντοπίστηκαν, με εξαίρεση κάποια χαρτονομίσματα τα οποία είχαν βρεθεί κατά καιρούς σε διάφορες συναλλαγές. Κάποιες φήμες ήθελαν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα να βρίσκεται στην κατοχή του ποδοσφαιρικού -πλέον- παράγοντα, που άλλωστε γεννούσε ερωτήματα με την έντονη κοσμική ζωή του και τις απολαύσεις οι οποίες περιελάμβαναν από τζακούζι και πισίνες μέχρι σαμπάνιες και άλλες ανέσεις. Ωστόσο, στην ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Μεταξύ άλλων, ο Πετράκης ρωτήθηκε πώς θα αντιδράσει αν του καταλογίσουν ότι θα επενδύσει στη Δόξα το ποσό από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου και απάντησε λέγοντας:

«Αν περπατάς και σταματάς για να πετάξεις πέτρα στο κάθε σκυλί που γαβγίζει, δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου»!

Πάντως, αρκετοί στην ομάδα των «μαυραετών» εκφράζουν ήδη ανησυχίες για το αν τελικά θα τα καταφέρει.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...