Ζωή χαρισάμενη για τον απαγωγέα του Παναγόπουλου! Πως ο Απόστολος Πετράκης έφτασε να κάνει μπίζνες στη Δόξα Δράμας

Πώς ο Απόστολος Πετράκης, απαγωγέας του (μακαρίτη πια) εφοπλιστή  Περικλή Παναγόπουλου, βρέθηκε να κινεί τα νήματα στην ιστορική Δόξα Δράμας.

Οι «πόρτες» σε νυχτερινά μαγαζιά, η «Greek Mafia», τα χρόνια στη φυλακή και τα περισσότερα από τα 30.000.000 € που δεν βρέθηκαν ποτέ.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Πέρασε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που λέγεται Κορυδαλλός, εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε για φυσική αυτουργία στην απαγωγή του αείμνηστου εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και επέστρεψε «καθαρός» στην κοινωνία, αναλαμβάνοντας χρέη συμβούλου στη Δόξα Δράμας. Ο λόγος για τον Απόστολο Πετράκη, που είναι πλέον ο νέος ισχυρός άνδρας της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

«Εγώ έκανα λάθη στη ζωή μου και πλήρωσα για αυτά τα λάθη. Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Ήταν πίσω στο 2009, όταν το όνομα του Απόστολου Πετράκη περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την απαγωγή του -εκλιπόντος, πλέον- εφοπλιστή έξω από το σπίτι του στο Καβούρι, ενώ κατευθυνόταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του προς τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του συνοδευόμενος μόνο από τον οδηγό του. Ο Πετράκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών ως φυσικός αυτουργός, ενώ ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής είχε καταδικαστεί ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Από το Ρέθυμνο

Γεννημένος στην Επισκοπή Ρεθύμνου πριν από σχεδόν 45 χρόνια, ο Απόστολος Πετράκης είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα, ωστόσο πολύ γρήγορα βρήκε ενδιαφέροντα στον κόσμο της νύχτας. Εργάστηκε ως σερβιτόρος και μπάρμαν, ενώ βρέθηκε και στο πόστο του πορτιέρη λόγω της σωματοδομής του. Σύντομα η πορεία του τον οδήγησε στην Αθήνα, όπου ανέλαβε επικεφαλής στη συνοδεία ασφαλείας του γιου γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία.

Παράλληλα, συνέχισε να… κλείνει «πόρτες» σε κέντρα διασκέδασης και να αποκτά γνωριμίες, σε μια εποχή που τα «βαριά» ονόματα της νύχτας εκείνης της εποχής είχαν… εκρηκτική ισχύ. Σε σύντομο διάστημα ανέπτυξε δραστηριότητα με δικά του μαγαζιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την πολυσέλιδη ποινική δικογραφία που έχει σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής, όσοι συμμετείχαν τότε σε γνωστές ομάδες νονών της νύχτας στη συνέχεια οργανώθηκαν στη λεγόμενη Greek Mafia, η δράση της οποίας περιλαμβάνει πλήθος κακουργηματικών αδικημάτων, όπως έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια.

Ένα από αυτά ήταν και η συμμετοχή στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ήταν 12 Ιανουαρίου 2009, όταν στήθηκε η ενέδρα στον γνωστό εφοπλιστή, ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον οδηγό του προς τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας του. Τα ίχνη τους χάθηκαν έξω από μια πολυτελή βίλα, ο συντηρητής της οποίας είχε αντιληφθεί από νωρίς το πρωί μια ασυνήθιστη κινητικότητα.

Διαπραγματεύσεις

Ακολουθούν διαπραγματεύσεις με την οικογένεια, με τους απαγωγείς να αξιώνουν μεγάλο χρηματικό ποσό. Οκτώ ημέρες αργότερα -και αφού έχουν καταβληθεί λύτρα ύψους 30.000.000 ευρώ τα οποία είχαν προσημειωθεί- οι απαγωγείς αφήνουν ελεύθερο τον εφοπλιστή. Η σύζυγός του Κατερίνα είχε αναλάβει προσωπικά όλες τις επαφές, ως και την παράδοση των λύτρων. Σχεδόν έξι μήνες μετά συλλαμβάνεται ο Απόστολος Πετράκης, ο Ρεθυμνιώτης με τη χαρακτηριστική βαριά προφορά, και ομολογεί ότι αυτός απήγαγε τον Παναγόπουλο.

Στη δίκη που ακολούθησε ο Πετράκης επιχείρησε να αναλάβει προσωπικά όλη την ευθύνη και να απαλλάξει τους συγκατηγορουμένους του υποστηρίζοντας πως «δεν είχαν καμία ευθύνη». Λίγο καιρό μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ο μελλοντικός παράγοντας της Δόξας Δράμας είχε αναφερθεί στην απαγωγή μιλώντας μέσα από τη φυλακή.

«Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί είχε μόνο έναν οδηγό και καθόλου προσωπική ασφάλεια» είχε πει, προσθέτοντας: «Παρακολουθούσα το σπίτι του εφοπλιστή και είχα σχεδιάσει όλες τις διαδρομές και τους δρόμους».

Όταν εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε, ο Απόστολος Πετράκης ασχολήθηκε πλέον αποκλειστικά με την επιχείρησή του εμπορίας κρητικών προϊόντων στο Ρέθυμνο, την οικογένειά του και το ποδόσφαιρο. Προ τριετίας διετέλεσε παράγοντας του Αστέρα Ρεθύμνου, ενώ είχε ασχοληθεί επίσης και με τον Ηρόδοτο. Βάσει της αθλητικής νομοθεσίας, λόγω του ποινικού παρελθόντος του, ο Απόστολος Πετράκης δεν μπορεί να αποκτήσει μετοχές της Δόξας Δράμας και να κατέχει κάποιο αξίωμα στην ΠΑΕ. Για τον λόγο αυτόν ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Metropolis 95,5 ότι στη νέα διοίκηση θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.

«Δεν αγοράζω εγώ τη Δόξα Δράμας, αλλά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου. Εγώ λειτουργώ συμβουλευτικά. Είμαι χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχω γνώση και όραμα για το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, αυτό που ανέλαβα είναι είναι να βοηθήσω στη μεταβίβαση των μετοχών σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, καθώς ξέρετε ότι ο κ. Μπύρος μεταβίβασε τις μετοχές σε 100 ανθρώπους. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν. Αυτήν την υπόθεση ανέλαβα. Αυτή είναι όλη η εμπλοκή μου. Δεν είναι κάτι κακό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα».

Η… δεύτερη ευκαιρία

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί στα διοικητικά της Δόξας, είπε:
«Δυστυχώς ο νόμος λέει ότι δεν μπορώ. Θεωρώ ότι είναι λανθασμένος. Εγώ πλήρωσα τα λάθη μου, αλλά έχω δικαίωμα να ζω. Δεν γίνεται να τιμωρείσαι για πάντα. Πλήρωσα όλα τα λάθη μου. Δεν κρύφτηκα, θέλω να κοιτάω τους πάντες στα μάτια. Θα μπορούσα κι εγώ να κρυφτώ πίσω από αχυράνθρωπους, όπως κάνουν άλλοι. Αν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου, δεν θα εμφανιζόμουν. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Πάλι, όμως, δεν θα είμαι ιδιοκτήτης ή μέλος του Δ.Σ. Αν δεν το απαγόρευε ο νόμος, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στο ποδόσφαιρο!»

Μέχρι σήμερα τα 30.000.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου δεν εντοπίστηκαν, με εξαίρεση κάποια χαρτονομίσματα τα οποία είχαν βρεθεί κατά καιρούς σε διάφορες συναλλαγές. Κάποιες φήμες ήθελαν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα να βρίσκεται στην κατοχή του ποδοσφαιρικού -πλέον- παράγοντα, που άλλωστε γεννούσε ερωτήματα με την έντονη κοσμική ζωή του και τις απολαύσεις οι οποίες περιελάμβαναν από τζακούζι και πισίνες μέχρι σαμπάνιες και άλλες ανέσεις. Ωστόσο, στην ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Μεταξύ άλλων, ο Πετράκης ρωτήθηκε πώς θα αντιδράσει αν του καταλογίσουν ότι θα επενδύσει στη Δόξα το ποσό από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου και απάντησε λέγοντας:

«Αν περπατάς και σταματάς για να πετάξεις πέτρα στο κάθε σκυλί που γαβγίζει, δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου»!

Πάντως, αρκετοί στην ομάδα των «μαυραετών» εκφράζουν ήδη ανησυχίες για το αν τελικά θα τα καταφέρει.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός έσωσε δεσπότη!

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά το θαύμα που...

Παιδόφιλος έπεισε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και την ανάγκασε να χαρακώσει τα χέρια της

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Ρόδου η καταγγελία-σοκ...

Ερωτικό τρίγωνο στο αμαρτωλό κρεβάτι πανίσχυρου πολιτικού

Το «καλό παιδί» της Νέας Δημοκρατίας με τη βιτσιόζα σύζυγο απέκτησαν...

Εμπλοκή του Ιωάννη Μελά της ΝΔ σε παράνομη λειτουργία χώρου ανταλλαγής ζευγαριών! Έγινε άρση της ασυλίας του!

Από τον Βασίλη Τζήμτσο Η εμπλοκή βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε παράνομη...

Θρίλερ με το κορίτσι «φάντασμα» – Τη «βλέπουν» αλλά δεν την «αγγίζουν»!

Όσο περνάει ο χρόνος από την ημέρα της εξαφάνισης-θρίλερ της 19χρονης...

Θεία δίκη 19 χρόνια μετά για τον «σατανικό εραστή του Βόλου»!

Της Ιωάννας Τσέφλιου Στην άσφαλτο γράφτηκε ο επίλογος της στυγερής δολοφονίας του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός έσωσε δεσπότη!

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά το θαύμα που βίωσε στην Εντατική και όσα συνέβησαν Από τον Βαγγέλη Καράλη Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρι...

Έχει καταρρεύσει ψυχολογικά ο 21χρονος ειδικός φρουρός που, άθελά του, σκότωσε τον αστυνομικό αδελφό του

Το όνειρο των δύο αδελφών από το Πέραμα να φορέσουν τη στολή της ΕΛ.ΑΣ. και να γίνουν αστυνομικοί μετατράπηκε σε εφιάλτη, λίγο καιρό αφότου...

«Φρένο» στην ελπίδα για εναν 75χρονο που μένει σε Ι.Χ.

Από τη Γιώτα Φλώρου Συγκλόνισε την κοινή γνώμη πριν από λίγες μέρες η υπόθεση της 90χρονης γυναίκας και του 25χρονου εγγονού της που βρέθηκαν από...

Espresso Girl: Ελένη Σταθάκη

Φοιτήτρια και μοντέλο Σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα και έχει πάρει μέρος στα πελοποννησιακά καλλιστεία όπου κέρδισε δύο τίτλους H 23χρονη Ελένη σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα και...

Τι λέει η Άλκηστις Αλεξανδράτου για την κρίση στη σχέση της με την Ντέμη Γεωργίου του «MasterChef»

Να φταίει, άραγε, το «MasterChef» που η Ντέμη Γεωργίου και η Άλκηστις Αλεξανδράτου περνούν κρίση στη σχέση τους και ζουν μακριά η μια από...

Τα… τριπλά γενέθλια της Μενεγάκη στο ησυχαστήριο της Άχλας

H Ελένη Μενεγάκη, μετά το προσωρινό αντίο στη μικρή οθόνη, ζει όμορφες οικογενειακές στιγμές και μάλιστα τις μοιράζεται με τους διαδικτυακούς θαυμαστές της. Η...

Κινείται νομικά η εταιρία που παραχώρησε τα άλογα στο «Bachelor» – «Fake» το ατύχημα του Βασιλάκου με τη Ραφαέλα

Fake έρωτες, fake λιποθυμίες και τώρα fake ατυχήματα! Τελικά, στο reality με τον γαμπρό και τις νύφες, οι οποίες είναι έτοιμες ανά πάσα ώρα...

Την άφαντη εδώ και 11 ημέρες Αρτέμιδα αναζητούν η οικογένειά της και ομάδες της Γραμμής Ζωής – Silver Alert

Συμπληρώθηκαν 11 μέρες σιωπής και αγωνίας για την τύχη της Αρτέμιδος Βασίλη που εξαφανίστηκε από το Κορωπί πηγαίνοντας σε συνέντευξη για μια θέση εργασίας,...

Οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν εκδώσει το πόρισμα για τον θάνατο του ήρωα Κατσίφη

Από τον Νίκο Νικόλιζα Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και οι αλβανικές Αρχές...

Η ψυχή της Έρρικας Πρεζεράκου μετα το ατύχημα «κοιτάζει» μπροστά

Στις 8 Αυγούστου έχασε το μικρό δάχτυλο του χεριού της, αλλά σήμερα δίνει μαθήματα θάρρους. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά το σοβαρό ατύχημα...