Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ολέθρια «σχέση» του εκκεντρικού σχεδιαστή Νίκου Τσακανίκα με τους φονιάδες του

Ο θάνατός του θυμίζει εκείνον του ηθοποιού Ντέιβιντ Καραντάιν που είχε πεθάνει πάνω σε ερωτικό παιχνίδι σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση της δολοφονίας του 51χρονου επιχειρηματία και σχεδιαστή μόδας Νίκου Τσακανίκα, ο οποίος είχε βρεθεί το πρωί της 12ης Νοεμβρίου γυμνός και δεμένος σε μια καρέκλα μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, στη Χαλκίδα, βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», οι αξιωματικοί της ΕΛ.Α.Σ που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους τις κινήσεις τουλάχιστον δύο αλλοδαπών, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν «στενές σχέσεις» με τον άτυχο άνδρα ο οποίος στην προσωπική του ζωή είχε υιοθετήσει ένα ιδιαίτερα εκκεντρικό στιλ, το οποίο δύσκολα περνούσε απαρατήρητο.

Όπως μας αποκάλυψε αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες, ο θάνατος του 51χρονου, που βρέθηκε νεκρός φορώντας μόνο το εσώρουχό του και δεμένος σε μια καρέκλα, ήταν ασφυκτικός. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλοι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Ο 51χρονος είχε ανοίξει την πόρτα στον δολοφόνο ή στους δολοφόνους του.

Το σκηνικό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί μπαίνοντας στην κατοικία του Νίκου Τσακανίκα παρέπεμπε σε αυτό που είχαν εξετάσει πριν από χρόνια οι συνάδελφοί τους στην Ταϊλάνδη, όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Μπανγκόκ τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού Ντέιβιντ Καραντάιν. Ο Καραντάιν είχε βρεθεί γυμνός και δεμένος, και ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός. Είχε ένα σχοινί τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του, ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά του όργανα, ενώ και τα δύο μαζί ήταν δεμένα στην ντουλάπα. Τότε οι Αρχές της Ταϊλάνδης είχαν αποδώσει τον θάνατό του σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσχημη τροπή.

Ταυτοποίηση

«Το τι ακριβώς συνέβη στον Νίκο Τσακανίκα θα το μάθουμε σύντομα, μόλις έχουμε στα χέρια μας τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους του. Εμείς αυτή τη στιγμή καλούμαστε να εξιχνιάσουμε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας… Όταν ταυτοποιηθούν και συλληφθούν αυτοί που ήταν μαζί του, τότε μπορεί να δώσουν τη δική τους εκδοχή» ανέφερε στην «Espresso» ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε: «Οι έρευνες είναι σε καλό δρόμο και η εξιχνίαση της υπόθεσης θέμα ωρών». Οι αστυνομικοί στη Χαλκίδα που χειρίζονται την υπόθεση κατάφεραν μέσα σε λίγο χρόνο να συλλέξουν υλικό από δεκάδες κάμερες, να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους-κλειδιά, καθώς και αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το σπίτι και το αυτοκίνητο του θύματος. Το Ι.Χ. μάρκας Smart του 51χρονου βρέθηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σπίτι του και οι Αρχές εξετάζουν τα εξής δύο σενάρια:

Στο κάδρο

Το πρώτο είναι ο Νίκος Τσακανίκας να μετέβη με το αυτοκίνητό του στο εν λόγω σημείο, να παρέλαβε τον δολοφόνο του και έπειτα να επέστρεψαν μαζί στο σπίτι. Όταν έγινε το κακό, ο αλλοδαπός να πήρε το Smart και να πήγε πάλι στο σημείο συνάντησης για να πάρει το δικό του μεταφορικό μέσο και να διαφύγει. Το δεύτερο σενάριο είναι στο σπίτι εκτός από τον αλλοδαπό και τον Νίκο Τσακανίκα να πήγε λίγα λεπτά αργότερα και δεύτερος αλλοδαπός. Έτσι, όταν έγινε ό,τι έγινε, οι δύο δράστες να πήραν το αυτοκίνητο του 51χρονου και να διέφυγαν εγκαταλείποντάς το στο σημείο όπου βρέθηκε.

«Αυτή τη στιγμή στο κάδρο των ερευνών είναι δύο αλλοδαποί… Η συμμετοχή και των δύο στην υπόθεση και ο ρόλος που έπαιξαν εξετάζεται» κατέληξε με νόημα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Το αποτρόπαιο έγκλημα έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 11.20 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, όταν η αδελφή του 51χρονου επιχειρηματία τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας. Ο Νίκος Τσακανίκας δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της και έτσι πήγε μαζί με τη μητέρα τους στο σπίτι του για να δουν αν είναι καλά. Ανοίγοντας όμως την πόρτα, τις περίμενε ένα ισχυρό σοκ. Ο 51χρονος ήταν νεκρός και δεμένος σε μια καρέκλα, ενώ όλοι οι χώροι του σπιτιού ήταν αναστατωμένοι.

Ο Νίκος Τσακανίκας, που συνήθιζε το πρωί να ανάβει ένα κερί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, διατηρούσε για πολλά χρόνια μπουτίκ με επώνυμα ρούχα στο κέντρο της Χαλκίδας, από την οποία περνούσαν καθημερινά οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας της πόλης, και ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, σχεδίαζε και ο ίδιος ρούχα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...