Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Σάλος με το φάρμακο του Τραμπ στον Ιερώνυμο! Αγανάκτηση από τους Έλληνες για «βασιλιάδες και δούλους»!

Στα «χαρακώματα» έχει στείλει το φάρμακο μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab) για τον κορονοϊό επιστήμονες, κλήρο και Eλληνες πολίτες μετά την είδηση ότι οι ελληνικές Αρχές έσπευσαν να το προμηθευτούν άμεσα από την Αμερική για να χορηγηθεί μετά τον Ντόναλντ Τραμπ και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδoς κ. Ιερώνυμο, που νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό!

Η θεραπεία με τα μεμονοκλωνικά αντισώματα, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές Αρχές και συνάμα από τις ελληνικές, υπάρχει προς το παρόν σε μικρή διαθεσιμότητα μόνο στην Αμερική και ήδη έχει χορηγηθεί κατόπιν παραγγελίας σε VIP ασθενείς, όπως ο Τραμπ.

Έτσι, οι πληροφορίες που υπήρχαν αρχικά για χορήγησή του στον Αρχιεπίσκοπο και η επιβεβαίωση που ήρθε προχθές διά στόματος της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη ότι όντως χορηγείται στον κ. Ιερώνυμο είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν η οργή και η αγανάκτηση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κυρίως μέσω των social media έκαναν λόγο για «βασιλιάδες και δούλους», «φτωχούς και πλούσιους», «το φάρμακο στους λίγους και οι υπόλοιποι στην τύχη τους», «προύχοντες και πληβείους».

Ασθενείς

Προχθές το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι ο μακαριότατος λαμβάνει τη θεραπεία με με μονοκλωνικά αντισώματα, που χορηγήθηκε στον Τραμπ όταν νόσησε στις αρχές του μήνα. Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, αυτό να προκαλέσει σύγχυση, αναστάτωση και εκατοντάδες επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, μετά τον σάλο που ξέσπασε, άμεση ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής, όπου ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Χάρης Κονιδάρης υπογράμμισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «στον Αρχιεπίσκοπο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό» κάνοντας σαφές ότι εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από Covid-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών.

Συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι και ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει «εξειδικευμένης» ή «προνομιακής» μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Κάνει λόγο επίσης για ελεύθερους σκοπευτές που στοχοποιούν τον Αρχιεπίσκοπο και το ράσο γενικότερα. Ακόμη, με σκληρή γλώσσα, «φωτογραφίζοντας» ενδεχομένως την κυρία Παγώνη, επισημαίνει: «Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλό είναι να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί το μόνο που πετυχαίνουν, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκτρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνο ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας».

Από Αμερική

Παράλληλα, χθες και η διευθύντρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύεται ο μακαριότατος, Αναστασία Κοτανίδου βγήκε να «αδειάσει» την κυρία Παγώνη διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική», ενώ επεσήμανε ότι «τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα ακολουθήθηκαν και στους Αρχιεπισκόπους Ιερώνυμο και Αναστάσιο».

Από την πλευρά του, άλλωστε, και ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος αναφερόμενος στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί και ξεκαθάρισε: «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι». Ο σάλος όμως που έχει προκύψει ύστερα από όλο αυτό το αλαλούμ είναι τεράστιος! Ποιοι λένε την αλήθεια και ποιοι τα ψέματα στον απλό κοσμάκη που πολιορκείται απ’ τον κορονοϊό και αναζητά σανίδα σωτηρίας; Είχε κανένα λόγο η κυρία Παγώνη να δημιουργήσει ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα; Γιατί εξελίσσεται ένα άγριο παρασκήνιο με τη νοσηλεία του Ιερωνύμου; Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να λάβει σήμερα εξιτήριο, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει παρουσιάσει θεαματική για την ηλικία του βελτίωση, και θα χρειαστεί να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες ημέρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...