Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Έφυγε» χθες η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ Σάσα Μανέττα! Η μυθιστορηματική ζωή, οι ίντριγκες και η τελευταία της επιθυμία

Θρίλερ για γερά νεύρα με τη σορό της σπουδαίας παρουσιάστριας και στιχουργού Σάσας Μανέττα, η οποία έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

  • Του
    Νίκου Νικολίζα

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», η πρωτεργάτρια της κρατικής τηλεόρασης (ήταν η πρώτη Ελληνίδα παρουσιάστρια της ΕΡΤ -τότε ΥΕΝΕΔ- στη δεκαετία του ’80) είχε αφήσει σε φιλικό της πρόσωπο μια ιδιόχειρη διαθήκη, με την οποία ζητούσε μετά τον θάνατό της να την αποτεφρώσουν!

Η αποτέφρωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες αργά το απόγευμα στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, ωστόσο οι άμεσοι συγγενείς της (τα ανίψια της) έμαθαν για την ιδιόχειρη διαθήκη της θείας τους λίγες ώρες πριν από την αποτέφρωση, με αποτέλεσμα να ζητήσουν την ανάκλησή της, μιας και δεν ήθελαν η θεία τους να καεί! «Δεν γνωρίζω ούτε και εγώ πότε θα γίνει. Υπάρχουν και άλλα ανίψια και άλλοι συγγενείς. Ένας δικηγόρος έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία της ανάκλησης με τους νόμιμους τρόπους, για να μην καεί η θεία μας» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» μια από τις ανιψιές της, η οποία όμως δεν θέλει να βγει το όνομά της στη δημοσιότητα!

6 1
Η Σάσα Μανέττα σε πρόσφατη φωτογραφία

Να σημειωθεί ότι ένας από τους πολύ καλούς της φίλους και παλιός δημοσιογράφος, ο Παντελής Ξανθίδης, έγραψε στο προφίλ του στο facebook: «Έγινε γνωστό ότι η Σάσα Μανέττα κηδεύεται σήμερα στις 4 μ.μ. στη Ριτσώνα. Ώρα 1 μ.μ.: Κατά πληροφορίες, διαδικαστικά θέματα μάλλον ματαιώνουν την κηδεία στη Ριτσώνα»!

Γεμάτη σασπένς

Η ζωή της Σάσας Μανέττα, μια από τις σημαντικότερες και πιο παλιές παρουσιάστριες της κρατικής τηλεόρασης, ήταν γεμάτη σασπένς! Πάντα χαμογελαστή, πάντα καλοσυνάτη, βοηθούσε τους νεότερους συναδέλφους της. Δεν ήταν όμως μόνο δημοσιογράφος. Υπήρξε και πολυβραβευμένη στιχουργός και ποιήτρια. Ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια άλλωστε που έγραψε, τα οποία αγαπήθηκαν από το πανελλήνιο, με την ερμηνεία του Γιάννη Πουλόπουλου, ήταν το «Φίλε έλα απόψε που πονάω».

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στην «Espresso», το 2018, η ίδια είχε αποκαλύψει (πού να ήξερε το θρίλερ που θα εκτυλισσόταν…) την επιθυμία της η σορός της να αποτεφρωθεί. «Δεν θέλω να με φάνε τα σκουλήκια» είχε πει, ενώ είχε ρίξει φως και στα περί της διαθήκης, λέγοντας χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας: «Έχω κάνει διαθήκη από 20 χρόνων, αλλά την έχω αλλάξει πολλές φορές. Έχω αποκλείσει συγγενείς, ενώ τελευταία επιθυμία μου είναι να με κάψουν»!

Η ίδια μάς είχε αφηγηθεί με γλαφυρό τρόπο πτυχές της ζωής της: «Η μαμά μου ήταν το γένος Βιζυηνού, των ποιητών και της τέχνης. Ήταν το τέταρτο παιδί της γιαγιάς μου, η οποία τη γέννησε στα 60 της! Οι γονείς μου μού έδωσαν απόλυτη ελευθερία, αλλά με οδηγίες! “Δεν θα μπεις ποτέ σε ξένο αμάξι, παρά μόνο στο δικό σου. Δεν θα πίνεις. Θα βάζεις νερό με πάγο και θα λες ότι πίνεις τζιν. Δεν θα πάρεις τσιγάρο από ξένο πακέτο. Θα έχεις δικό σου”! Δεν τους απογοήτευσα ποτέ» είχε πει στην «Espresso» όταν ξεφύλλιζε το άλμπουμ των αναμνήσεών της!

3 5

Η ίδια με νοσταλγία θυμήθηκε μέσα από την εξομολόγησή της στην «Espresso» πριν από δύο χρόνια και όσα βίωσε όταν αποφάσισε να γίνει παρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση, η οποία τότε ήταν στα σπάργανα. «Στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη φοίτησα με υποτροφία ύστερα από υπόδειξη του καθηγητή μου Τίτου Βανδή. Ήταν η πρώτη που δόθηκε τότε στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα πονηρά χάδια και τα δήθεν φιλικά αγγίγματα από τους θεατρικούς επιχειρηματίες τα σιχαινόμουν. Έτσι έδωσα εξετάσεις στην ΥΕΝΕΔ, που αναζητούσε τηλεπαρουσιάστριες. Και μπήκα! Μόλις τελείωσε η πρώτη μου εκφώνηση, τηλεφώνησα με λαχτάρα στη μητέρα μου. “Πώς ήμουν;” τη ρώτησα. “Δεν ξέρω, τηγάνιζα πατάτες” μου απάντησε αδιάφορα. “Είναι δυνατόν;” αναρωτήθηκα. Κι εκείνη μου αντιγύρισε: “Μόλις έρθει ο πατέρας σου στο σπίτι, θα γίνει συμβούλιο”. Αυτό ήταν σοκ για μένα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά!

Εν ώρα εργασίας
Στο στούντιο εν ώρα εργασίας

«Ήμουν άψογη επαγγελματίας»

Η ίδια είχε αποκαλύψει στην «Espresso» και τις ραδιουργίες που συνέβαιναν εις βάρος της στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ! «Κάθε καινούργια που ερχόταν εποφθαλμιούσε τη θέση μου! Αλλά ήμουν άψογη επαγγελματίας και δεν έβρισκαν ψεγάδι για μια πιθανή απόλυση. Μόνο που δεν μου άρεσε το μακιγιάζ. Make-up δεν έβαλα ποτέ».

Η Σάσα Μανέττα από τον χώρο του θεάματος δεν διατήρησε σχέσεις με πολλούς καλλιτέχνες, όμως με τον Θεοδωράκη τα πράγματα ήταν διαφορετικά! «Με τον Μίκη Θεοδωράκη και την κόρη του διατηρώ σχέσεις μέχρι σήμερα» μας είχε πει χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει: «Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Μίκη. Ένα βράδυ στο Φεστιβάλ Ιθάκης, το οποίο οργάνωνα και παρουσίαζα, την ώρα που του έδειχνα τη σκαλέτα, τον πλησίασε μια νεαρή δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη” φορώντας μαγιό και μπουρνούζι και, αφού του έκανε τα γλυκά μάτια, μου άρπαξε τα χαρτιά από το χέρι ισχυριζόμενη πως είναι του κόμματος και θα παρουσίαζε εκείνη τη βραδιά. Της τα αρπάζω πίσω και της λέω: “Εσύ του κόμματος, αλλά εγώ είμαι ο κόμματος!”» είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά!

για ενθετο με Τόλη
Στα μπουζούκια με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Το loves tory με τον Βοσκόπουλο

Στη συνέντευξή της στην «Espresso» η ίδια είχε αποκαλύψει και τον μυστικό της έρωτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο: «Δεν συνεργαστήκαμε ποτέ με τον Τόλη, αλλά αγαπιόμασταν πολύ. Υπήρξε κάτι μεταξύ μας, αλλά δεν κράτησε πολύ, γιατί ήθελε να με ξενυχτάει κι εγώ βαριόμουν».

«Ντύθηκα νύφη»

Αν και από τη ζωή της πέρασαν πολλοί επίδοξοι γαμπροί, όπως η ίδια έλεγε, μία φορά τόλμησε να παντρευτεί. Και αυτό λόγω της… μάνας της! «Ντύθηκα νύφη για χάρη της μαμάς μου. Την ημέρα που τη μετέφερα βαριά άρρωστη στο νοσοκομείο είπε στον γιατρό: «Σώσε με, έχω κόρη απροστάτευτη». Συγκλονίστηκα. Πέθανε Χριστούγεννα και Αύγουστο παντρεύτηκα σε μια μεγαλειώδη, λαμπερή τελετή, με εκατοντάδες επώνυμους καλεσμένους».

Με την μακιγέζ Ντενίζ της ΕΡΤ2 η οποια δεν ειναι πια στη ζωη
Με τη μακιγέζ Ντενίζ της ΕΡΤ2 η οποία δεν είναι πια στη ζωή

Η ίδια όμως ποτέ δεν ξέχασε, όπως έλεγε, την αχαριστία που έδειξαν σε εκείνη μεγάλα ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο: «Από τραγουδιστές κρατάω επαφή μόνο με τον Τάκη Αντωνιάδη, γιατί η αχαριστία βασιλεύει. Θα σας το πω με παράδειγμα: Ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμήνευσε το 1981 το “Φίλε, έλα απόψε που πονάω”, που έγινε μεγάλο σουξέ. Θυμάστε κανένα άλλο από τη νεότερη δισκογραφία του;» είχε πει με νόημα στην «Espresso»!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...